همچنین امیرحسین فتحی، آلاله هاشمی، مارال جیرانی، طلا معتضدی، ثمین مهاجرانی، سحر مصیبی، سارا ریحانی، سپیده ابطحی، مینا اکبری، حمید علیدوستی، هنگامه قاضیانی، ستاره اسکندری، میترا حجار، سعید روستایی، سهیل لایجانی از دیگر سینماگرانی هستند که به مقابل دادسرای اوین رفتهاند.
ترانه علیدوستی، که در جریان خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی، تصویری بدون روسری از خود و همچنین پستهایی اعتراضی در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود روز شنبه بازداشت شد.
بازداشت علیدوستی پس از تفتیش خانهاش از سوی ماموران حکومت و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفت.
نهاد بازداشتکننده و دلیل بازداشت علیدوستی مشخص نیست، اما از آنجا که این بازیگر دو سال پیش نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به پنج ماه حبس محکوم شد و این حکم به مدت دو سال تعلیق شده بود، بیم آن میرود که این دستگیری به بهانه اجرای حکم حبس پنج ماهه و یا برای صدور حکم سنگینتری علیه او انجام شده باشد.
بازداشت این بازیگر که در روزهای اخیر به اعدام محسن شکاری معترض جوان اعتراض کرده بود، موجی از اعتراضها را در میان هنرمندان و کاربران شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است.
گلشیفته فراهانی بازیگر مشهور ایرانی ساکن خارج از ایران، با انتشار عکسی از خود در کنار ترانه علیدوستی او را «بازیگر شجاع ایران» توصیف کرد.
پریناز ایزدیار بازیگر سینمای ایران نیز با انتشار تصویری از خود در کنار ترانه علیدوستی با ارجاع به دیالوگی از سریال شهرزاد که هر دو در آن بازی کرده بودند، نوشت: «باز میشه این در، صبح میشه این شب».
همچنین کانون هنرمندان ایرانی فیلم و تئاتر، برونمرز با انتشار بیانیهای خواهان آزادی هر چه سریعتر ترانه علیدوستی و همه هنرمندان و زندانیان سیاسی دربند شده و نوشته است که «از تمام امکانات خود برای رسیدن به این هدف استفاده خواهد کرد».
مدیر جشنواره فیلم تورنتو نیز علیدوستی را از بااستعدادترین و شناختهشدهترین بازیگران زن ایرانی توصیف کرد.
همزمان با سرکوب خیزش سراسری از سوی جمهوری اسلامی، دهها بازیگر، هنرمند و چهره ورزشی بازداشت یا ممنوع الخروج شدند. با این حال اعتراض هنرمندان علیه جمهوری اسلامی ادامه دارد.
بازداشت علیدوستی چند روز پس از یادداشت حمید فرخنژاد دیگر بازیگر سینمای ایران علیه خامنهای صورت گرفته است.
فرحنژاد روز پنجشنبه ۲۴ آذر در یک پست اینستاگرامی خامنهای را با بقیه دیکتاتورهای تاریخ جهان مقایسه کرد و نوشت: «دیکتاتورها فارغ از این که در کجای دنیا یا در کدام مقطع از تاریخ ظهور میکنند، خصوصیات اخلاقی مشترک زیادی دارند. فرقی نمیکند ایدی امین باشی یا فرانکو یا مائو یا موسولینی یا پل پوت یا استالین یا چایشسکو یا فرعون یا علی خامنهای.»
خبرگزاری دولت ابراهیم رئیسی (ایرنا)، در مطلبی علیه حمید فرخنژاد، مدعی شد که او ممنوعالخروج بوده و قوه قضاییه با گرفتن تعهد، اجازه خروج او را صادر کرده بود.