انتقاد شديد وکيل حبيبالله لطيفی از برخی رسانهها
صالح نيکبخت یکی از وکلای حبيبالله لطيفی، دانشجویی که به اعدام محکوم شده، به شدت از برخی رسانهها انتقاد کرد و گفت انتشار خبرهای نادرست، نجات جان اين دانشجو را دشوار میکند.
اين وکيل دادگستری امروز در گفتوگو با تارنمای خبری حقوق بشر در ايران (رهانا)، افزود: «عدهای میخواهند مسائل سياسی را به مسائل حقوقی هم بکشانند و اين ارزش کار من و آقای نعمت احمدی (وکيل ديگر لطيفی) را که از تهران به کردستان میرود، پائين میآورد.»
نيکبخت گفت: «عده زيادی مخالفت سياسی را منجر به ناديده گرفتن مسائل حقوقی میکنند و اين کار بسيار زشتی است. به هر حال در اين پرونده دلائلی عليه متهم وجود دارد. هر قدر به اين مسائل دامن بزنند که مثلاً جلسه دادگاه سه دقيقه طول کشيده و پشت درهای بسته بوده، درست نيست، اينها تنها مسائل نادرستی است که کار ما را سختتر میکند.»
به گفته وکيل لطيفی، دادگاه پشت درهای بسته برگذار نشده و وکلا نيز توانستهاند در دادگاه حاضر شوند.
اين وکيل دادگستری افزود: «ما اصلاً سياسی نيستيم، ما وکيل هستيم و اصلاً وارد اين قضايا نمیشويم.» وی در اين مصاحبه همچنين خواهان «جلوگيری از آميخته شدن کار سياسی با کار حقوقی» شد.
نيکبخت گفت با متوقف شدن حکم اعدام اين دانشجوی کرد، دستکم دو ماه به عمر حبيبالله لطيفی افزوده شده است.
حکم اعدام حبيبالله لطيفی قرار بود امروز يکشنبه پنجم دی در زندان سنندج اجرا شود که به گفته صالح نيکبخت اجرای اين حکم «با تقاضای وکلای لطيفی، مساعدت مقامات قضايی استان و همچنين استاندار کردستان برای مدتی متوقف شد.»
نيکبخت ابراز اميدواری کرد تا قوه قضائيه ايران با تقاضای اعاده دادرسی پرونده حبيبالله لطيفی موافقت کند.
در روزهای گذشته سازمان عفو بينالملل و ديدهبان حقوق بشر نيز خواهان توقف «فوری» حکم اعدام لطيفی شده بودند.
حبيبالله لطيفی، دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد ايلام اول آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت و ۱۰ تيرماه ۱۳۸۷ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد. اين حکم ۱۰ بهمن ماه ۱۳۸۷ در دادگاه تجديد نظر به تأييد رسيد. ديوان عالی ايران نيز ۱۶ فروردين ۱۳۸۸ حکم اعدام وی را تأييد کرد.
این دانشجوی کرد در دادگاه گفته است اعترافاتی که در مورد اتهامات مطرح شده توسط وزارت اطلاعات داشته، «زير فشار بازجويی و شکنجه» بوده است.
حبيبالله لطيفی ظاهراً به خاطر حوادثی که در سال ۸۵ در سنندج روی داد و منجر به يک آتش سوزی شده بود، بازداشت و محاکمه و سرانجام به اعدام محکوم شد. وی هم اينک در زندان مرکزی سنندج به سر میبرد.