به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، اسفند ۱۱، ۱۳۹۴

هاشمي در صدر خبرگان نشست/ تمام فهرست «اميد » رأي آورد

هر ٣٠‌ نفر
شرق، محمدحسن نجمي: ستاد انتخابات کشور، از آغاز روند رأی‌گیری در روز جمعه تا آخرين ساعات ديشب همچنان به صورت یک‌سره مشغول فعالیت بود و البته پر از هیجان که اوج و فرود زیادی داشت. اوج این هیجانات بین خبرنگاران، هنگامی نمایان می‌شد که فهرست نتایج دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران به محل استقرار خبرنگاران در ستاد انتخابات می‌آمد. 
اما صبح دیروز افزایش خوانش آرا در تهران باعث شد تا دو شگفتی در آرای تهران رخ دهد؛ نخست اینکه «غلامعلی حدادعادل» که در اولین آمار ستاد انتخابات از مجموع حدود یک ‌میلیون ‌و ٣٠٠ هزار‌ رأی در رده هفتم قرار داشت، با رأی‌خوانی حدود دومیلیون و ٦٠٠ هزار رأی، به جایگاه ٣١ در فهرست منتخبان مردم تهران تنزل یافت. این افزایش رأی‌خوانی در تهران تا دو میلیون و ٧٥٠ هزار رأی هم ادامه داشت که این افزایش تغییری در ترکیب فهرست نداشت و تا لحظه تنظیم این خبر، تمام ٣٠ نفر فهرست ائتلاف اصلاح‌طلبان با نام «لیست امید» راهی بهارستان شده‌اند تا دومین شگفتی هم این موضوع باشد.
شامگاه شنبه در ستاد انتخابات فهرستی حاوی ١٦ نام به عنوان فهرست نهایی راه‌یافتگان به مجلس خبرگان رهبری از استان تهران در بین خبرنگاران منتشر شد که ساعتی بعد، از سوی ستاد وزارت کشور اعلام شد این فهرست، نهایی نبوده و هنوز شمارش آرای خبرگان رهبری ادامه دارد. این در حالی بود که پس از اعلام این خبر، «علی‌اصغر ناصربخت» معاون سیاسی فرمانداری تهران در گفت‌وگو با «ایرنا» از باقی‌ماندن هزار صندوق رأی مربوط به انتخابات خبرگان در تهران خبر داده بود. به گفته او این صندوق‌ها عمدتا مربوط به شمال شهر تهران بوده است. نکته جالب این اعلامیه، درج‌نکردن تعداد آرای تفکیکی هر نامزد بود. پس از آن، دیگر هیجانات ستاد فروکش کرد و عمدتا در فضای مجازی اخبار غیررسمی دست به دست می‌شد که عصر دیروز آخرین اطلاعیه ستاد انتخابات که مربوط به نتایج انتخابات خبرگان رهبری در استان تهران بود، تا حدودی به اخبار غیررسمی شب قبلش نزدیک بود. طبق آماری که ستاد اعلام کرد، چند تغییر در آمار یک‌میلیون‌و ٥٠٠ هزار رأی استان تهران پدید آمد؛ هم در بالای فهرست و هم در پایین فهرست. هرچند در بالای فهرست «هاشمی‌رفسنجانی» همچنان نامش باقی مانده؛ ولی «حسن روحانی» که تا شنبه‌شب نفر دوم بود، به رتبه سوم رفت و آیت‌الله «امامی‌کاشانی» به رده دوم صعود کرد؛ اما در پایین فهرست، آیت‌الله «محمد یزدی» که تا شنبه‌شب در رده پانزدهم بود، روز یکشنبه به ردیف هفدهم منتخبان استان تهران رفت و تا لحظه تنظیم این خبر، از رفتن به مجلس خبرگان رهبری بازماند. آیت‌الله «مصباح‌یزدی» هم که صبح شنبه در ردیف شانزدهم تهران بود، شنبه‌شب از جمع ١٦ نفر خارج شد و روز یکشنبه نیز تغییری در وضعیت او ایجاد نشد و به صورت قطعی خارج از فهرست منتخبان مردم استان تهران قرار گرفت. آیت‌الله «احمد جنتی» نیز که تا شنبه‌شب در رده یازدهم آرای مردم استان تهران بود، عصر دیروز به رتبه پانزدهم رفت. آخرین آماری که ستاد انتخابات برای خبرگان رهبری استان تهران اعلام کرد، حاصل شمارش تعداد چهار‌میلیون‌و ٧٣٠هزارو ٨٢٦ رأی استان تهران بود. روز شنبه وزیر کشور در نشست خبری در محل ستاد، مشارکت استان تهران را حدود سه‌میلیون‌و ٩٠٠ هزار نفر اعلام کرده بود که البته او این رقم را حدودی دانسته بود. اما شنبه‌شب شایعاتی مبنی بر سفر وزیر کشور به مشهد منتشر شد که این خبر توسط سخنگوی وزارت کشور تکذیب شد؛ همچنین عصر دیروز «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی برای بازدید از ستاد انتخابات به محل ستاد آمد و پس از بازدید از آن، در نشست خبری شرکت کرد. «لاریجانی» که شاداب به نظر می‌رسید، در طول نشست خبری با ادبیات خاص خودش به مزاح با خبرنگاران پرداخت. در جریان نشست خبری، خبرنگاران سعی داشتند زودتر پرسش خود را از رئیس مجلس بپرسند که همین امر باعث هم‌زمانی پرسش‌ها می‌شد. وقتی دو نفر از خبرنگاران هم‌زمان خواستند سؤالشان را از او بپرسند، «لاریجانی» به آنها گفت که «شما می‌توانید تواشیح اجرا کنید!». در طول نشست خبری، «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور، به همراه «محمدحسین مقیمی» معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور و «حسینعلی امیری» قائم‌مقام وزیر کشور، «لاریجانی» را همراهی کردند. دقایقی پس از خروج لاریجانی از وزارت کشور، ستاد انتخابات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «علی لاریجانی» با ١٩١‌هزار و ٣٢٩ رأی به عنوان دومین نامزد شهر قم راهی مجلس شد.
شب گذشته همچنان خبرنگاران در محل ستاد حاضر بودند و منتظر اعلام نتایج پایانی دو انتخابات استان و شهر تهران.