ابراهیم رئیسی یکی از اعضای هئیت مرگ جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ پس از ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری امسال بهدنبال ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
پنج ماه پس از مرگ هاشمی رفسنجانی هنوز جانشین او در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص نشده است. علیاکبر ولایتی مشاور رهبر جمهوری اسلامی و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که به زودی جانشین هاشمی رفسنجانی معرفی خواهد شد.
پس از مرگ هاشمی رفسنجانی در دی ماه سال گذشته محمدعلی موحدی کرمانی نماینده پیشین رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران به صورت موقت به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
رسانههای ایران از ابراهیم رئیسی که پس از مرگ غلامعباس واعظ طبسی جانشین او در آستان قدس رضوی – یکی از بزرگترین بنیادهای مذهبی و اقتصادی شد -، بهعنوان یکی از جدیترین گزینهها ریاست مجمع نام میبرند.
رئیسی که تا زمستان ۱۳۹۴ تنها در دستگاه قضائی جمهوری اسلامی حضور داشت، پس از مرگ واعظ طبسی جانشین او شد تا در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نامزد اصلی نامزد اصلی اصولگرایان شود.
همزمان با نامزدی رئیسی و حمایت محافظهکاران سنتی از او، برخی از تحلیلگران سیاسی ایران حضور او در انتخابات ریاست جمهوری را مقدمهای برای معرفی عضو هئیت مرگ در دهه ۶۰ به عنوان جانشین رهبر جمهوری اسلامی دانستند.
رئیسی اما در انتخابات ریاست جمهوری نتوانست بر حسن روحانی که از جایگاه محافظهکارانه پیشین خود فاصله گرفت، غلبه کند.
حال اما با گذشت بیش از یک ماه از انتخابات ریاست جمهوری از او در کنار علیاکبر ناطقنوری و رضا هاشمی شاهرودی به عنوان رئیس احتمالی مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برده میشود.
در این میان آنچه که مشخص است عدم تمایل اصولگرایان تندرو به ناطقنوری است. او در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم به صورت علنی از حسن روحانی حمایت کرد و پس از انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری از ریاست دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی کناره گرفت.
غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در همین رابطه از هاشمی شاهرودی و ابراهیم رئیسی به عنوان گزینههای مطرح برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برده و در واکنش به انتصاب رئیسی گفته است که «این خبر را نه تائید و نه تکذیب» میکند.
به گفته او رهبر جمهوری اسلامی باید در باره رئیس مجمع تصمیم بگیرد و اعضای مجمع منتظر تصمیم او هستند.
علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت هم از معرفی اعضای جدید و رئیس مجمع در آیندهای نزدیک خبر داده و گفته است که معرفی اعضاءجدید و رئیس مجمع «منتظر تصمیم نظام است».
در پیوند با همین موضوع وبسایت فرارو که به دولت حسن روحانی نزدیک است، از هاشمی شاهرودی، ناطق نوری، صادق لاریجانی و موحدی کرمانی به عنوان گزینههای احتمالی ریاست مجمع نام برده است.
برخی دیگر از منابع خبری هم محسن رضایی، علیاکبر ولایتی و غلامعلی حدادعادل را از دیگر گزینههای احتمالی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی کردهاند.
اما اینکه چه کسی در نهایت در مقام ریاست این نهاد که مسئولیت حل اختلاف میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و تعیین سیاستهای کلی جمهوری اسلامی را بر عهدهدارد، قرار خواهد گرفت، را علی خامنهای مشخص خواهد کرد.
رادیو زمانه