به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۹۹

یک‌سوم هتل‌ها و رستوران‌های آلمان در معرض خطر ورشکستگی

نماینده اتحادیه هتلداران و صاحبان رستوران‌ها و کافه‌ها و بارهای آلمان نسبت به پیامدهای کرونا هشدار داد. به گفته او، اگر دولت به این واحدهای اقتصادی کمک مالی بیشتری نکند، یک‌سوم آنها ورشکسته خواهند شد. روز یکشنبه، ۳۱ فروردین (۱۹ آوریل) روزنامه "بیلد ام زونتاگ" به نقل از اتحادیه هتلداران و صاحبان رستوران‌ها، کافه‌ها و بارهای آلمان گزارش داد که زیان‌ ناشی از تعطیلی شهرها برای مغازه‌هایی که سرویس خدماتی خوراکی و نوشیدنی ارائه می‌کنند چشمگیر خواهد بود.  

اینگرید هارتگس، سخنگوی این اتحادیه گفته است، محدودیت‌هایی که با هدف جلوگیری از گسترش بیش‌ از حد ویروس کرونا (سارس کوو-۲) اعمال شده، به این شاخه اقتصادی تا پایان ماه آوریل ۱۰ میلیارد یورو زیان وارد می‌کند. 

بر اساس اظهارات هارتگس، بدون کمک‌های نقدی و کاهش مالیات ارزش افزوده، ۷۰ هزار واحد، یعنی نزدیک به یک‌سوم واحدهای این رشته  اقتصادی ورشکست خواهند شد. 

در آلمان نزدیک به ۲۲۳ هزار واحد وابسته به این رشته اقتصادی موجود است. 

خانم هارتگس در ادامه تاکید کرده است که هتل‌ها و رستوران‌ها به دلیل شیوع کرونا پیش از دیگر اصناف تعطیل شدند و به احتمال زیاد جزو آخرین واحدهای سرویس‌دهی اجتماعی خواهند بود که اجازه فعالیت می‌گیرند. 

او از دولت فدرال خواسته است، برای بازگشایی مسئولانه هتل‌ها، رستوران‌ها، کافه‌ها و بارها چاره‌جویی کند و مالیات بر ارزش افزوده را کاهش دهد و به هفت درصد برساند. 

در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده‌ای که برای خدمات این صنعت در نظر گرفته شده، ۱۹ درصد است. 

برنامه‌های دولتی

مارکوس زودر، رئیس دولت ایالتی بایرن نیز خواهان کاهش این مالیات است. او در گفت‌وگو با روزنامه "پاساوئر نویه نخریشتن" اظهار داشت: «اگر شانس یاری کند هتل‌ها و رستوران‌ها و کافه‌ها می‌توانند تا پایان ماه مه کار خود را از سر بگیرند. اما تصمیم در این باره را باید در زمان مناسب گرفت».

اولاف شولتس، وزیر دارائی و معاون اول صدراعظم آلمان هم در گفت‌وگو با روزنامه "بیلد ام زونتاگ" گفته است که دولت برای صنایعی که بیش از دیگران زیان می‌کنند کمک‌های نقدی بیشتری در نظر گرفته است. 

شولتس در این راستا به هتل‌ها و رستوران‌ها اشاره کرده است. 

به گفته وزیر دارایی، بسته بعدی کمک‌های دولتی باید شامل مشوق‌های مالیاتی برای بالابردن انگیزه سرمایه‌گذاری و همچنین اقداماتی برای تحریک شهروندان به مصرف بیشتر باشد تا بخشی از زیان‌های اصناف جبران شود. 

او علاوه بر این قصد دارد که مالیات افرادی را که درآمد "بسیار بالایی" دارند افزایش دهد. 

شولتس در این رابطه گفت: «صاحبان شرکت‌ها و صنایع می‌بییند که در این شرایط بحرانی دولت توان کمک به آنها را دارد، بنابرین امیدواریم که آنها با آن گونه اقدامات مالیاتی که توانایی دولت را برای اجرای عدالت بالا می‌برند تفاهم بیشتری داشته باشند.»

پتر آلت‌مایر، وزیر اقتصاد آلمان هم تاکید کرده است، دولت به خطراتی که این شاخه اقتصادی را تهدید می‌کند واقف است و باید به زیاندیدگان کمک کند. 

حزب چپ‌های آلمان نیز خواستار گسترش کمک‌های دولت به شرکت‌های کوچک و افرادی شده است که در اثر محدودیت‌های کرونایی شغل خود را از دست‌ داده‌اند. 

دیتمار بارچ، رئیس فراکسیون این حزب اپوزیسیون در پارلمان آلمان در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت، کمک‌های دولت تنها راه جلوگیری از موج ورشکستگی شرکت‌های کوچک و بارها، رستوران‌ها و کافه‌هاست، اما این کمک‌ها تاکنون "ناقص" و در بسیاری از موارد به اندازه تامین معاش افراد نبوده است.

دویچه وله فارسی