به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۹۹

نامه ۸۰ تشکل صنفی جهان به خامنه‌ای:

 معلمان و فعالان حقوق بشر را آزاد کنید
 تشکل صنفی جهان طی نامه‌ای به علی خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی، ضمن محکومیت بازداشت اسماعیل عبدی و اخراج محمد حبیبی،‌ زندانیان سیاسی و فعالان حوزه معلمان، فشار به فعالان صنفی و حقوق بشر در آستانه روز جهانی کارگر را محکوم کردند. کانون صنفی معلمان  این خبر را در تلگرام خود منتشر کرده است. سازمان‌های عضو «شبکه سندیکایی جهانی همبستگی و مبارزه» در نامه‌ای که روز دوشنبه هشتم اردیبهشت منتشر شد خطاب به خامنه‌ای «اعمال سرکوب‌گرایانه و اذیت و آزارهای غیرقابل تحمل علیه معلمان، سندیکالیست‌ها، نویسندگان و فعالین مدافع حقوق کارگران و حقوق بشر در ایران» را محکوم کردند.

این تشکل‌ها خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه فعالان مدنی شدند.

در این نامه اشاره شده که اخراج حبیبی و دستگیری مجدد عبدی و همچنین بازداشت‌های اخیر فعالان مدافع حقوق بشر  «موج جدیدی از سرکوب به منظور ایجاد وحشت و ترس در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، و خاموش کردن صدای آن‌ها» است.

این تشکل‌ها از خامنه‌ای خواسته‌اند که به وضعیت این دو فعال صنفی حوزه معلمان توجه کند.

آن‌ها ضمن اشاره به خطر شیوع ویروس کرونا و «شرایط غیر بهداشتی زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها در ایران» نسبت به وضعیت سلامت و خطر جانی برای این زندانیان صنفی ابراز نگرانی کردند.

در پایان این نامه از حکومت ایران خواسته شده که به پیمان‌های بین‌المللی که دولت امضا کرده،‌ از جمله «حق ایجاد تشکل‌های مستقل»، ‌«حق برگزاری تجمع»، «حق اعتصاب» و «حق قرارداد‌های جمعی»، احترام بگذارد.

حبیبی، عضو هیات مدیره کانون معلمان استان تهران، در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ و در جریان تجمع اعتراضی معلمان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده او را به اتهام‌ «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» به هفت سال و نیم حبس و با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۸ ماه حبس محکوم کرد. این فعال صنفی معلمان همچنین به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به ۱۸ ماه حبس،‌ ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب و گروه‌ها محکوم شد.

عبدی نیز روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه هنگام پیگیری برای تمدید مرخصی خود،‌ با وجود تایید مرخصی از سوی دادیار ناظر زندان، به صورت ناگهانی بازداشت و به داخل زندان منتقل شد.

این فعال صنفی معلمان پس از تجمع اعتراضی فرهنگیان در تیرماه سال ۱۳۹۴، به عنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان سراسر ایران، برای شرکت در اجلاس جهانی معلمان در کانادا قصد خروج از ایران را داشت که در فرودگاه بازداشت شد. 

در بهمن همان سال،‌ او در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به شش سال زندان محکوم شد.