«نبرد بین دموکراسی و دیکتاتوری»
خانم ستوده در این نامه که خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته شده است خواستار کمک جهانیان به مردم اوکراین شد که «نمیخواهند بی سر و صدا زیر پوتینهای متجاوزان له شوند».
این فعال حقوق بشر نوشت: «من به عنوان زنی که در کشوری زیستهام که ۸ سال تمام مستقیما درگیر جنگ بوده است، میتوانم وحشت ناشی از جنگ و خشونت عریان علیه انسانهای بیدفاع را تصور کنم و وحشت خود از تجاوزی چنین بیپروا را به شما اعلام کنم.»
خانم ستوده ادامه داد: «این جنگ نبردی بین دمکراسی و دیکتاتوری است، اما خوشبختانه مردم اوکراین در این نبرد تنها نیستند و دنیا با نگرانی زیادی به کمک اوکراین شتافته است.»
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین که بهرغم هشدارهای فراوان رهبران غرب صورت گرفت، انزوای بینالمللی مسکو را به دنبال داشته است. روسیه در عین حال که تلاش میکند کییف، پایتخت اوکراین، را تصرف کند با تحریمهای جهانی گستردهای مواجه شده که اقتصاد آن را تحلیل میبرد. از سویی بر خلاف پیشبینیها، پیشروی روسها به سمت کییف و دیگرهای شهرهای بزرگ اوکراین ساده نبوده و با مقاومت شدید اوکراینیها مواجه شدهاند.
نسرین ستوده در نامه خود نوشت: «من نیز مثل میلیونها انسان در سراسر جهان از این تجاوز گستاخانه وحشت زدهام و در همبستگی با مردم اوکراین و ایستادن در کنار آنها اظهار میدارم که صلح جهانی بدون ایستادگی در مقابل تجاوز نظامی روسیه و حمایت از اوکراین بیمعناست.»
او در نهایت از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته است که از« کلیه ظرفیتهای بینالمللی برای پایان دادن به این تجاوز آشکار» استفاده کند.
نسرین ستوده که از ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ در زندان بهسر میبرد به اتهامات مختلف سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است.
با استفاده از شبکههای اجتماعی و گزارشهای پیشین رادیو فردا؛ س.ن