به گزارش خبرگزاری فرانسه، واشنگتن حتی در صورت دستیابی به توافق هستهای با ایران، تحریمهای اعمال شده علیه سپاه پاسداران را حفظ خواهد کرد.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز یکشنبه در همایشی در قطر با تصریح بر این که حصول توافق نه «خیلی نزدیک» است و نه «اجتناب ناپذیر»، گفت: «آنها (سپاه) طبق قانون آمریکا همچنان تحت تحریم خواهند بود. و برداشت و تصور ما از آنها همانی خواهد بود که تاکنون بوده است.
این در حالیست که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در آخرین موضع گیری خود با نزدیک دانستن توافق، رفع تحریم سپاه را از موضوعات اصلی باقیمانده دانسته بود.
کمال خرازی، وزیر سابقه پیشین و مشاور رهبر ایران که او هم در همایش قطر حضور دارد نیز با اشاره به جایگاه سپاه پاسداران گفت که سپاه ارتش ملی ایران است و ارتش ملی یک کشور را نمیتوان در زمره سازمانهای تروریستی محسوب کرد.
همزمان جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز شنبه ۲۶ مارس در قطر گفت که ایران و غرب به رسیدن به توافق بر سر برنامه هستهای بسیار نزدیک هستند. انریکه مورا، معاون وی هم برای دیدار و رایزنی با مقامات ایرانی شب گذشته وارد ایران شده است.
آقای مورا هدف سفر به تهران و دیدار با علی باقری را رفع شکافهای باقیمانده اعلام کرده است.
مذاکرات احیای برجام؛ انریکه مورا برای ملاقات با باقری کنی به تهران میرود
البته بخشی از سخنان آقای امیرعبداللهیان در مورد «از خودگذشتگی سپاه» و اینکه مقامات عالیرتبه این نهاد نظامی به وی یادآوری کردهاند که موضوع سپاه نباید مانعی برای شما در مذاکرات باشد، با انتقاد جریانهای محافظهکار روبرو شد.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان و از افراد نزدیک به رهبری ایران، وزیر خارجه کشورش را به عدم اشراف کافی بر مسائل سیاست خارجی متهم کرد و گفت: ««این سخنان از شخصیتی در جایگاه وزیر خارجه بسیار عجیب و غیرمنتظره است. چگونه میتوان امنیت کشور و مردم را با آمریکای جنایتکار تاخت زد؟»
البته آقای امیرعبداللهیان گفته از صحبتهایش در مورد سپاه درست برداشت نشده است و از این واضحتر نمیشده در مورد جایگاه محوری سپاه صحبت کند. وزیر خارجه ایران توصیه کرده برای رفع سوتفاهم مصاحبه اخیرش دوباره مرور شود.
از سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم برای حضور در نشستی دو روزه با هدف عادی سازی روابط اسرائیل و کشورهای عربی به اسرائیل رفته و قرار است در مورد مذاکرات هستهای هم با مقامات این کشور رایزنی کند. اسرائیل به تازگی در واکنش به احتمال حذف سپاه از فهرست تحریمهای آمریکا که طی روزهای اخیر شایعه شده بود، چنین اقدامی را یک «اشتباه بزرگ» توصیف کرده بود.
یورونیوز فارسی