به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اسفند ۱۶، ۱۴۰۰

نام مصدق برتارک تاریخ ایران می درخشد

 

« آری تنها گناه من و گناه بزرگ و بسیار بزرگ من این است که صنعت نفت ایران را ملی کرده ام و بساط استعمار و اعمال نفوذ سیاسی و اقتصادی عظیم ترین امپراطوری های جهان را از این مملکت برچیده ام و پنجه در پنجه مخوف ترین سازمان های استعماری و جاسوسی بین المللی در افکنده ام و به قیمت از بین رفتن خود و خانواده ام و به قیمت جان و عرض و مالم،خداوند مرا توفیق عطا فرمود تا با همت و اراده مردم آزاده این مملکت بساط این دستگاه وحشت انگیز را درنوردم.»
این ها جملاتی بود که دکتر محمد مصدق در ضمن آخرین دفاعیات خود در دادگاه نظامی کودتاچیان در روزهای پایانی اردیبهشت ماه ۱۳۳۳بر زبان آورد.

دکتر مصدق رهبر نهضت ملی ایران از زمان نو جوانی تا مدت بیش از هفتاد سال در صحنه سیاسی ایران برای آزادی و استقرار حاکمیت ملی و حفظ استقلال این سرزمین تلاش کرد و سرانجام در روز چهاردهم اسفند سال ۱۳۴۵ پس از آنکه به مدت ۱۳ سال پس از کودتای بیگانه ساخته ۲۸ مرداد ۳۲ در حبس و یا حصر به سر برده بود،دارفانی را وداع گفته وبه دیار باقی شتافت.آنچه که نام مصدق را به عنوان یک اسطوره جاودانی در تاریخ ایران ثبت و ضبط نمود ، چگونگی عملکرد و رفتار آن مرد بزرگ  در طول زندگی پر افتخارش بود.

مصدق ساده زیست بود ومطلقا به مال و ثروت دنیا و زندگی اشرافی اعتنایی نداشت . مصدق صادق و راستگو بود وهرگز به مردم دروغ نگفت و به آنان وعده دروغ نداد و در صدد فریب مردم وخدعه نسبت به آن ها برنیامد. مصدق پاکدامن و پاک دست بود و هرگز اجازه نداد در حوزه مدیریتش کسی نادرستی داشته و به اموال مردم دست درازی کند.مصدق به آزادی تا بن دندان عقیده مند بود و رفتارش در دوران نخست وزیری با مخالفان، این عقیده مندی را به اثبات رسانید.مصدق به استقلال و حفظ تمامیت ارضی ویک پارچگی کشور با تمام وجود باور داشت ،و امر ملی کردن نفت را صرفنظر از استیفای حقوق مادی ملت ایران به منظور تامین استقلال این سرزمین دنبال کرد و به ثمر رسانید. مصدق در سیاست خارجی به تعامل با تمام جامعه جهانی با حفظ احترام متقابل، بدون سلطه پذیری از سوی قدرت ها و یا خصومت ورزی با آنان معتقد بود.

مصدق با وجود تدین و اعتقادات دینی به مسئله جدایی دین از حکومت باورمند بود و هرگز تسلیم فشار کسانی که می خواستند دین را وسیله ی اهداف سیاسی و کسب قدرت قراردهند نگردید. مصدق به تخصص عمیقا باور داشت و همکاران خود را در تمام موارد از آگاه ترین و شایسته ترین افراد در زمینه ی مسئولیتی که به آنان واگذار می کرد گزینش می نمود. مصدق قانون مدار بود و هیچگاه پای از چارچوب قانون بیرون نگذاشت . این اصول اعتقادی و طرز تفکر، از مصدق مکتبی را به یادگار گذاشت که سرمشق گرفتن از آن هم امروز و هم در آینده برای وطن ما راه گشای برون رفت از بحران ها و مصیبت ها و رفتن به طرف سعادت و اعتلا خواهد بود.

جبهه ملی ایران در پنجاه و پنجمین سالگرد درگذشت دکتر محمد مصدق یاد و نام آن بزرگ مرد را گرامی میدارد و به آرمان های او برای نجات ایران از سیاه روزی های کنونی باورمند بوده و بر آن ها پای می فشرد.

تهران –  چهاردهم اسفند ۱۴۰۰ خورشیدی

شورای مرکزی جبهه ملی ایران