به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، فروردین ۱۵، ۱۳۹۰

'خدمات بانکی آلمان به ایران در ازای آزادی دو خبرنگار آلمانی'
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان سال گذشته پس از آزادی دو خبرنگار آلمانی از زندان،
 از ایران دیدن کرد و آنها را به آلمان بازگرداند
هفته نامه اشپیگل از کمک بانک مرکزی آلمان برای پرداخت بهای نفت صادراتی ایران به هند، در ازای آزادی دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده در ایران خبر داده است.
این هفته نامه آلمانی در گزارشی که دیروز جمعه، اول آوریل ۲۰۱۱ میلادی در سایت اینترنتی خود منتشر کرده، به نقل از منابع آگاه در دولت آلمان نوشته است که این اقدام بانک مرکزی آلمان بر اساس دستور دولت این کشور و با اهداف سیاسی انجام گرفته است.
دولت آلمان در پاسخ به سوال خبرنگار هفته نامه اشپیگل در مورد ارتباط این موضوع با آزادی دو خبرنگار آلمانی بازداشت شده در ایران، از رد یا تایید این ارتباط خودداری کرده است.
این دو خبرنگار آلمانی در ماه اکتبر سال ۲۰۱۰ برای تهیه گزارشی در مورد سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگسار که در تبریز زندانی است، به این شهر سفر کردند.
اما ظاهرا قبل از انجام مصاحبه با پسر و وکیل مدافع خانم آشتیانی بازداشت شدند، و پس از گذراندن ۱۳۰ روز در بازداشت، در ماه فوریه امسال به کشورشان بازگشتند.
به نوشته اشپیگل، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان در پاسخ به ارتباط بین مبادلات نفتی ایران و هند با آزادی این دو خبرنگار گفته است: "از زمان بازداشت این دو خبرنگار در ایران در اکتبر ۲۰۱۰ میلادی، دولت آلمان فعالیت هایی را برای آزادی آنها آغاز کرد تا هرچه زودتر آنها را به آلمان بازگرداند".
با این وجود گیدووستروله، وزیر امور خارجه آلمان که خود شخصا برای بازگرداندن این دو خبرنگار آلمانی به ایران سفر کرده بود، در مورد ماهیت دیدار خود با طرف ایرانی گفته بود: "در جریان این ملاقات مذاکرات مهمی بین طرفین انجام نشد".
یکی از نمایندگان وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه گذشته در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز در مورد موافقت دولت آلمان برای فراهم آوردن تسهیلات بانکی در پرداخت بهای نفت صادراتی ایران به هند ابراز "نگرانی" کرده بوددر ماه دسامبر سال گذشته، بانک مرکزی هند اعلام کرد که قادر به ارائه تسهیلات بانکی، از جمله گشایش اعتبارنامه و تامین ضمانت ارزی برای واردکنندگان نفت خام از ایران نیست و تسویه مبادلات ارزی مربوط به واردات نفت از ایران در چارچوب "اتحادیه پایاپای آسیا" صورت نمی گیرد.
دلیل توقف تسویه مبادلات ارزی ایران از طریق اتحادیه پایاپای آسیا، وضع تحریم های یک جانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ایران به دلیل ادامه برنامه های هسته ای این کشور بود.
تصمیم بانک مرکزی هند مشکلات عمده ای را در راه تسویه حساب ارزی مربوط به واردات نفت از ایران ایجاد کرد و باعث نگرانی در مورد توقف معاملات نفتی دو کشور شد.
این تصمیم چند هفته پس از دیدار باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از هند در ماه نوامبر ۲۰۱۰ میلادی اعلام شد و مقامات آمریکایی از این تصمیم استقبال کردند.
خرید نفت، مشمول تحریم های سازمان ملل علیه ایران نیست، اما مبادلات تجاری و همکاری های بانکی با ایران مشمول این تحریم هاست.
یکی از نمایندگان وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه گذشته در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز در مورد موافقت دولت آلمان برای فراهم آوردن تسهیلات بانکی در پرداخت بهای نفت صادراتی ایران به هند ابراز "نگرانی" کرده بود.
هفته نامه اشپیگل در این گزارش همچنین به بانک تجاری ایران و اروپا در هامبورگ، به عنوان واسطه انتقال این پول اشاره کرده است.
مقامات آمریکایی این بانک را پوششی برای فعالیت های مالی حکومت ایران در مسیر دور زدن تحریم های آمریکا و سازمان ملل متحد در ارتباط با پرونده هسته ای ایران می دانند.
پس از عربستان سعودی، ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت به هند است که سالیانه ۱۲ میلیارد دلار از این راه درآمد دارد.