جایزۀ صلح نوبل ۲۰۱۱ مشترکأ به سه زن اعطا شد
این سه زن (از راست به چپ) عبارتند از خانم "توکل کرمان" از کشور یمن،
"لیما جبووی" فعال مدنی لیبریایی و همچنین خانم "آلن جانسون سیرلیف" رئیس جمهوری لیبریا
بدین ترتیب کمیتۀ نروژی که امسال با لیستی حاوی 241 نهاد غیر دولتی و شخصیت مختلف به عنوان نامزد دریافت جایزۀ نوبل صلح کار دشواری را در پیش رو داشت، سر انجام جایزۀ خود را به سه زن اعطا کرد که به گفتۀ رئیس این کمیته، برای مبارزات بدون خشونتشان در قبال امنیت زنان و همچنین تلاش آنها در زمینۀ حقوق زنان برای فعالیت در دستیابی به صلح تقدیر به عمل آوردند.توکل کرمان، یکی از سه زن برنده جایزه صلح نوبل امسال ، روز جمعه 7-10-2011 اظهار داشت "موفقیت در کسب جایزه صلح نوبل اولین گام در راه محاکمه علی عبدالله صالح می باشد".
این فعال زن یمنی همچنین افزود صالح بزرگترین تروریست است و از جامعه بین المللی می خواهیم که او را محاکمه کند . وی با اشاره به دریافت جایزه نوبل افزود، این جایزه برای قدردانی از زنان یمن که برای آزادی، دموکراسی و حقوقشان مبارزه می کنند به او داده شده است.
جایزه صلح نوبل امسال به خانم توکل کرمان از یمن، آلن جانسون از کشور لیبریا و لیما جبووی یکی از همکاران خانم آین جانسون تعلق گرفت.
اما توکل کرمان به دلیل شجاعت در مطرح کردن آراء و اندیشه های خود و همچنین به خاطر مبارزه و تلاش خستگی ناپذیر در را دفاع از حقوق بشر و دموکراسی در یمن شایسته دریافت این جایزه شناخته شده است.
خانم آلن جانسون و همکار وی لیما جبووی نیز به خاطر تلاشهایی که برای پایان دادن به جنگ داخلی در لیبریا کرده بودند جایزه صلح نوبل را دریافت کردند.
رئیس کمیته جایزه صلح نوبل در اسلو در این باره اظهار داشت که این سه زن به خاطر مبارزه مسالمت آمیز در راه دفاع از صلح، دمکراسی و حقوق زنان شایسته به دست آوردن این جایزه شدند.
توکل کرمان فارغ التحصیل دانشگاه علوم و تکنولوژی صنعا پایتخت یمن است و در سال 1999 موفق به کسب مدرک لیسانس شد و در سال 2000 نیز توانست در رشته فوق لیسانس در علوم سیاسی از دانشگاه صنعا فارغ التحصیل شود . وی با مدرک دیپلم در رشته ادبیات زبان انگلیسی از دانشگاه کمبریج انگلستان فارغ التحصیل شد.
توکل کرمان تسلط کاملی به زبان انگلیسی دارد و چندین مقاله به این زبان را در روزنامه های معروف منتشر کرده است.
کما اینکه وی رتبه 13 در میان 100 شخصیت موثر در جهان را به خود اختصاص داد و یکی از 500 زن شجاع در جهان محسوب می شود.
او همچنین جایزه شجاع ترین زن را از سفارت آمریکا دریافت کرده و از جمله هفت زن معروف جهان است که توانستند بیشترین دگرگونی در جامعه خود را ایجاد کنند.
"الن جانسون سیرلیف" نخستین زن رهبر دولت یک کشور قارۀ آفریقا به حساب می آید که در سال 2005 به ریاست جمهوری لیبریا انتخاب شد. وی پس از چهارده سال جنگ داخلی که بیش از 250000 کشته به جای گذاشت، در زمینۀ بازسازی کشورش بسیار فعال و موفق بوده است.
شبکۀ تلویزیونی کانال دوم نروژ که در سال های گذشته پیش بینی هایش در زمینۀ برندۀ جایزۀ نوبل صلح با واقعیت برابر بوده است، شب گذشته از احتمال اعطای جایزه به رئیس جمهوری لیبریا خبر داده بود.
رئیس جمهوری هفتاد و دو سالۀ لیبریایی در حالی جایزۀ نوبل صلح 2011 را دریافت کرد که چهار روز دیگر در لیبریا انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد و "الن جانسون سیرلیف" برای دومین بار بخت نخست پیروزی در این کارزار به حساب می آید.
دیگر برندۀ مشترک جیزۀ نوبل صلح 2011 ، "لیما گبووی" دیگر زن لیبریاییست که در صحنۀ سیاست جهانی با عنوان "جنگجوی صلح" معروف است. وی که فعال مدنی است در تمام طول جنگ داخلی در لیبریا به کمک به زنان و کودکان پرداخت، خصوصأ کودکانی که به عنوان سرباز در جنگ وارد شده بودند.
وی در این زمینه متذکر شده است که خود مادر شش فرزند است و برای نجات آنها به این نکته پی برد که تنها راه تغییر دادن وضعیت نابسامان لیبریا در سال های جنگ داخلی این بود که زنان این کشور که در واقع مادران این کودکان وارد جنگ شده هستند به پاخیزند و در راه صلح فعال باشند.
خانم "توکل کرمان" در تظاهرات کشور یمن