به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، بهمن ۱۳، ۱۳۹۰

کلینتون: آمریکا خواستار برکناری بشار اسد از قدرت است

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه سه شنبه 31-2-2012 در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد کشور متبوعش "خواستار برکناری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه و انتقال مسالمت آمیز قدرت است".

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مسئولیت مهم شورای امنیت گفت: "عدم اقدام سریع شورای امنیت به منظور یافتن راه حلی برای بحران سوریه، باعث تضعیف اعتبارسازمان ملل می شود". 
کلینتون در ادامه گفت: "وقت آن فرا رسیده است که جامعه بین المللی اختلافات خود را کنار گذاشته و با پشتیبانی از طرح پیشنهادی اتحادیه عرب به مردم سوریه کمک کند."
وی همچنین افزود: "نادیده گرفتن اتحادیه عرب و بی توجهی به مردم سوریه، دیکتاتور را به بی پروایی بیشتر در ارتکاب فجایع تشویق کرده و پیامدهایی همچون دوچندان شدن فاجعه، فرار از پذیرش مسئولیت هایمان و نیز تضعیف اعتبار سازمان ملل متحد را به دنبال خواهد داشت."
وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود اتحادیه عرب فرصت های زیادی به بشار اسد داده است اما او بدون استفاده از این فرصت ها به سیاست سرکوب ادامه می دهد.
وی همچنین با اشاره به تنوع قومی- مذهبی در سوریه گفت: " آینده سوریه به وحدت همه فرقه های مذهبی این کشور بستگی دارد و انتقال مسالمت آمیز قدرت در سوریه، وحدت این کشور را تضمین می کند".
کلینتون افزود:" گزارش اتحادیه عرب، عدم پایبندی رژیم سوریه به تعهداتش را مورد تاکید قرار داده است و به همین دلیل اتحادیه عرب به شورای امنیت روی آورده است تا برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز از جامعه بین المللی کمک بگیرد".
وی افزود:"قساوت رژیم اسد در سرکوب به جایی رسیده است که اوضاع در آن کشور از کنترل خارج شده اما حکومت اسد هنوز به بازداشت فعالان سیاسی ادامه می دهد و طبق گزارش های سازمان ملل از آغاز اعتراضات تاکنون بیش از 5400 غیر نظامی به دست نیروهای امنیتی کشته شده اند.
در همین حال، شیخ حمد بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر از شورای امنیت خواست تا هر چه زودتر علیه آنچه ماشین کشتار رژیم اسد خواند، اقدام کند.
وزیر قطری گفت :" تاکنون همه پیشنهادهای پیشین اتحادیه عرب با شکست مواجه شده چرا که دولت سوریه هیچ تلاشی برای همکاری با ما انجام نداده و تنها راه حل را کشتار مردم می داند ."
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز از طرح اتحادیه عرب حمایت کرد وی در این مورد گفت: " این تنها طرح معتبر و قابل اجرایی است که می تواند به "خشونت هولناک" پایان دهد و یک مرحله سیاسی جدید را آغاز کند."
از سوی دیگر نماینده روسیه در شورای امنیت با تاکید براینکه کشور متبوعش با هرگونه دخالت نظامی موافقت نمی کند سوری ها را به مذاکره و گفت وگو بایکدیگر فرا خواند.
وی افزود ماموریت بارزسان اتحادیه عرب در سوریه از اهمیت خاصی برخوردار بود و اطلاعات مهمی را ارائه داد.
آلن ژوپه وزیر خارجه فرانسه نیز ضمن دفاع از طرح پیشنهادی اتحادیه عرب گفت: " روزانه دهها تن در سوریه کشته می شوند" وی بار دیگر از سوریه خواست تا در مورد کشته شدن "ژیل ژاکیه" روزنامه نگار فرانسوی در حمص اطلاعات لازم را به فرانسه ارائه دهد و در ادامه افزود ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان می دهد "ژیل ژاکیه" بوسیله گلوله های مخالفان سوری کشته نشده است. وی در پایان سخنان خود کشتار مردم سوریه توسط رژیم اسد را به شدت محکوم کرد.
در همین حال نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب گفت، هدف اصلی ما تشویق مداخله نظامی خارجی در سوریه نیست، ما مذاکره میان همه جریان های اپوزیسیون با دولت سوریه را خواستاریم . وی افزود اما مهمترین هدف کشورهای عرب پایان دادن به کشتار مردم سوریه است.
از سوی دیگر بشار جعفری، سفیر سوریه، با یادآوری شعری از نزار قبانی که در آن از سوریه و دمشق ستایش می کند گفت:" امنیت و استقرار سوریه از خارج مورد هدف قرار گرفته زیرا که سوریه در اتخاذ خط مشی سیاست خود مستقل است، اما با این حال اتحادیه عرب با طرح ظالمانه خود از شورای امنیت می خواهد که علیه سوریه رای دهد.
وی در ادامه گفت" مهین دوستی سوری ها اجازه دخالت خارجی را نمی دهد و بر سوری هاست که برای پیروزی وطن بردباری را در پیش گیرند .

العربیه