به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مهر ۰۳، ۱۳۹۱

حذف نام مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی
به دنبال انتشار خبر حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست رسمی گروه های تروریستی توسط آمریکا ، روز یکشنبه 23-9-2012 این گروه از اقدام واشینگتن استقبال کرده و آن را گامی برای مبارزه با " فاشیسم دینی" در ایران توصیف کرد.

به گزارش تلویزیون "یورونیوز" هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه اظهار داشت " به دنبال موافقت مجاهدین به تخلیه اردوگاه نظامی اشرف، ایالات متحده آمریکا به قانونگذاران وزارت خارجه این کشور دستور داده است که نام مجاهدین خلق را از لیست گروه های تروریستی حذف کند."

شاهين قبادی یکی از رهبران سازمان مجاهدین خلق ضمن استقبال ازتصمیم آمریکا گفت: "لغو نامگذاری تروريستی، اولين قدم در راه تصحيح سياست اشتباه و فاجعه بار مماشات با فاشيسم دينی است".

پیشتر کلیتنون اعلام کرده بود که حذف نام سازمان مجاهدین خلق از لیست گروههای تروریستی به تخلیه اردوگاه اشرف ارتباط دارد و موافقت مجاهدین در این خصوص نقش مهمی را در سرنوشت سیاسی آنها بازی خواهد کرد.

یک دادگاه فدرال در آمریکا چهارماه پیش اعلام کرد که تا روز اول اکتبر سال جاری میلادی به وزیر خارجه این کشور فرصت داده تا درباره حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های تروریستی اقدام کند.

در همین حال سازمان ملل متحد انتقال آخرین گروه بزرگ از اعضای سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد را رسما تایید کرد.

مجاهدین خلق و سازمان ملل و دولت عراق در دسامبر سال گذشته توافقنامه ای را به امضا رساندند که به موجب آن اعضای سازمان مجاهدین، اردوگاه اشرف را تخلیه و به اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد منتقل شوند.

سازمان مجاهدین خلق ایران پس از سرکوب های سالهای 1980 به مبارزه مسلحانه روی آورد و برای این منظور رهبری آن از تبعیدگاه خود پاریس به مرزهای ایران و عراق منتقل شد وعلیه جمهوری اسلامی ایران اعلام جنگ کرد.

پس از درخواست آتش بس از سوی دولت عراق در ماه های اولیه جنگ با ایران این سازمان وارد خاک عراق شد و نیروهای خود را برای ادامه مبارزه مسلحانه سازماندهی کرد و تا سال 2003 همزمان با حمله آمریکا به عراق و تحولات سیاسی در سطح منطقه این سازمان مانند همه سازمان های سراسری دیگر جنگ مسلحانه را کنار گذاشت و به مبارزه سیاسی ادامه داد.

در سال 1997 سازمان مجاهدين خلق از سوی کشورهای غربی يک سازمان تروريستی اعلام شد این سازمان برای لغو نام خود از لیست گروههای تروریستی از طريق دادگاههای ايالات متحده آمريکا راه های قانونی را دنبال کرد.

بریتانیا و اتحادیه اروپا به ترتیب در سالهای 2008 و 2009 این گروه را از لیست گروه های تروریستی حذف کردند.

در ژوئن سال جاری یک دادگاه تجدید نظر در آمريکا آنها را از لیست سازمان های تروریستی حذف نمود. این دادگاه طی حکمی از کلينتون خواست که ظرف چهار ماه با حکم دادگاه اين گروه را از ليست حذف کند.

سازمان مجاهدین خلق در دهه 60 میلادی برای مبارزه علیه رژیم شاه در ايران تاسيس شد و درکنار سایر احزاب چپ و ملی مذهبی در پیروزی انقلاب نقش داشت.

اما پس از روی کار آمدن نظام جدید با برخی از اصول قانون اساسی بویژه ولایت فقیه مخالفت کرد و پس از بستن دفاتر این سازمان در سال 1980 و اعدام تعدادی از هواداران آن علیه جمهوری اسلامی دست به سلاح برد.