به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، آبان ۱۰، ۱۳۹۹

فرانسه از بامداد روز جمعه در قرنطینۀ سراسری قرار گرفت

 
فرانسه از نخستین ساعت بامداد ، جمعه ٣٠ اکتبر/ ٩ آبان، قرنطینۀ یک ماهۀ خود را آغاز کرد. نخست وزیر این کشور، ژان کَستِکس، روز گذشته جزئیات مقررات بازگشت قرنطینه به این کشور را اعلام داشت. امانوئل مکرون، شب پیش از آن، با تاکید بر تشدید شیوع ویروس کرونا در فرانسه و وخامت فزایندۀ موقعیت درمانی کشور، برقراری قرنطینه را اعلام کرده بود.

قرنطینه شبانه روزی در فرانسه از بامداد جمعه، در سراسر خاک این کشور به استثنای بخش مهم سرزمین‌های فرادریائی آن به اجرا گذاشته شد. این مقررات با این حال مشمول جزیرۀ مارتینیک واقع در دریای کارائیب در آمریکای مرکزی نیز می‌شود. شیوع گستردۀ ویروس در این جزیره موقعیت آن را از دیگر سرزمین‌های فرادریائی متمایز می‌کند. امانوئل مکرون چهارشنبه شب هنگام اعلام برقراری قرنطینه، با اشاره به تفاوت شیوع بیماری در این سرزمین‌ها، گفت که اجرای مقررات تازه در آنها نیز بشکل متناسب با موقعیت هر یک به اجرا گذاشته می‌شود.

خروج ضروری یک ساعت در روز در یک کیلومتری خانه

بر اساس مقررات تازه، رفت و آمد در دوران قرنطینه به یک ساعت در روز و تنها در پهنۀ یک کیلومتر از محل اقامت محدود شده است. ژان کَستِکس، نخست وزیر فرانسه، پنجشنبه شب، به فرانسویان یادآوری کرد که آنان «تنها به دلایل معین و با در دست داشتن اظهارنامۀ ویژه» می‌توانند از خانه خارج شوند.

او تاکید کرد که سفر از شهری به شهر دیگر ممکن نیست و این ممنوعیت شامل افرادی که دارای دو مسکن مختلف هستند نیز می‌شود. نخست وزیر یادآوری کرد که عدم توجه به این ممنوعیت ١٣۵ یورو جریمه در بر خواهد داشت.

با این حال، برای تسهیل زندگی روزمره، دو اجازه دائمی خروج از خانه و رفت و آمد وجود دارد که یکی از آنها توسط کارفرما و تنها برای رفت و آمد میان محل سکونت و محل کار و دیگری توسط موسسات آموزشی ابتدائی و متوسطه برای دانش آموران صادر شده است.

تعطیل بودن کسب و کارها

بر پایۀ این مقررات، کلیۀ کافه‌ها و رستوران‍ها بسته و تنها پذیرش سفارشات برای مصرف در خانه جایز است. این چنین آنها می‌توانند به تحویل غذا به مشتریان اقدام کنند و افراد نیز با رعایت مقررات خروج از خانه، می‌توانند برای تحویل گرفتن سفارشات خود، از خانه خارج شوند.

کلیۀ کسب و کارهای «غیراضطراری» در مدت قرنطینه تعطیل خواهند بود. مسدود بودن کتابفروشی‌ها در این دوره موجب اعتراض بسیاری از ناشران و نویسندگان و روشنفکران فرانسه شده است. هیئت داروی جایزۀ پرنام گنکور اعلام کرد که از گزینش برندگان در دورۀ قرنطینه خودداری خواهد کرد، زیرا چنین اقدامی به فروش کتاب‌های برگزیده از سوی شرکت‌های فروش آنلاین نظیر آمازون خواهد شد و کتاب فروشان مستقل را از بخش مهمی از درآمد آنان محروم خواهد کرد.

موسسات آموزشی

کودکستان‌ها، مدارس ابتدائی و متوسطه در دورۀ قرنطینه با رعایت موازین سخت گیرانه تری به کار آموزش حضوری ادامه می‌دهند. با این حال داشتن ماسک از نخستین سال آموزش ابتدائی اجباری است. وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که پروتکل‌های لازم به منظور محدود ساختن همزمان حضور شاگردان در زنگ تفریح و دیگر تمهیدات بهداشتی و اجتماعی در این زمینه در اختیار موسسات آموزشی قرار گرفته است. او اطمینان داد که در صورت لزوم و هنگامی که نشانه‌ای از چرخش ویروس در یکی از موسسات مشاهده شود، اقدام به تعطیلی آن خواهد شد.

کلیۀ دانشگاه‌ها و مدارس عالی از بامداد امروز تعطیل و آموزش در آنها تنها از راه دور و بصورت مجازی انجام می‌گیرد.

اماکن و مراسم مذهبی

در دورۀ قرنطینه، اماکن مذهبی باز خواهند ماند، اما برگزاری مراسم مذهبی در آنها ممنوع است. مراسم تشییع و تدفین تنها با حضور ٣٠ نفر و مراسم ازدواج با حضور ۶ نفر امکان پذیر است. بگفتۀ نخست وزیر فرانسه، ممنوعیت برگزاری گردهمائی‌های «روز همۀ مقدسان» در پایان هفتۀ جاری، شنبه و یکشنبه، و نیز رفتن به گورستان‌ها با قاطعیت کم تری به اجرا گذاشته می‌شود.

دورکاری یک «الزام حرفه‌ای»

امانوئل مکرون در گفتار تلویزیونی خود در بارۀ برقراری سراسری قرنطینه تاکید کرده بود که همۀ فعالیت‌هائی که از طریق دورکاری انجام پذیراست، باید به همین نحو ادامه یابد. وزیر کار فرانسه، الیزابت بورن، یک روز پیش از آغاز قرانطینه، اعلام کرد که دورکاری دیگر یک «گزینه» نیست، بلکه «الزامی» است که به زودی در «پروتکل ملی موسسات» درج خواهد شد. او گفت همۀ کسانی که می‌توانند با دورکاری بصورت تمام وقت وظایف خود را انجام دهند «باید» از همین طریق به فعالیت ادامه دهند. کسانی که به دلیل طبیعت کار خود نمی‌توانند برخی از امور را به انجام برسانند، تنها «گاه گاه» اجازۀ حضور در محل کار را خواهند داشت. کسانی که عدم حضور آنان موجب تعطیلی کلی فعالیت می‌شود، مانند کارکنان کارهای ساختمانی، کشاورزی و ... با مجوز ویژۀ صادر شده از سوی کارفرما اجازه رفت و آمد میان خانه و محل کار را دارند.

کمک های دولت به بخش خصوصی

وزیر اقتصاد و دارائی فرانسه، برونو لومِر، اعلام کرد که برای حمایت از بخش خصوصی و موسساتی که به سبب برقراری قرنطینه متحمل زیان می‌شوند، دولت ١۵ میلیارد یورو کمک در نظر گرفته است. از این مبلغ ۶ میلیارد یورو به صندوق همبستگی برای حمایت از شرکت‌ها، ٧ میلیارد یورو برای پرداخت حقوق و یا تکمیل دستمزد افرادی که درآمدهای خود را از دست می‌دهند و یک میلیارد یورو به معافیت از پرداخت هزینه‌های اجتماعی شرکت‌ها اختصاص یافته است.

خیابان‌های کلیۀ شهرهای فرانسه از بامداد امروز خلوت و سکوت روزهای تعطیل در آنها برقرار است. روز گذشته در آستانۀ برقراری قرنطینه راه بندان‌های طولانی بویژه در پاریس و اطراف آن رفت و آمد اتوموبیل‌ها را با دشواری‌های فراوان روبرو کرد. در ساعت ١٨ روز گذشته تنها در پاریس و حومۀ دور و نزدیک آن ٧٠٠ کیلومتر راه بندان ایجاد شده بود. بگزارش وزارت راه، طول راه بندان در ساعات پایانی روز به ٧٣٤ کیلومتر نیز رسید.

رادیو فرانسه