همسویی دولت روحانی با محافظهکاران تندرو افزایش یافت
دولت محافظهکاران معتدل در کمتر از سه ماه آغاز فعالیت خود تسلیم بسیاری از فشارها و خواستههای محافظهکاران تندرو و حامیان علی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی شده است.
دولت حسن روحانی که حدود سه ماه پیش با شعار «اعتدال» و تغییر بسیاری از شرایط کنونی در جمهوری اسلامی در ایران به قدرت رسید٬ بر اثر فشارها به تدریج در حال فاصله گرفتن از شعارهای خود است.
دولت یازدهم در سه هفته گذشته با سکوت خود با بسیاری از اقدامات محافظهکاران تندرو همسو شده و آنها را تائید کرده است.
ضرب و شتم دختران موسوی و رهنورد٬ تائید و حمایت از توقیف روزنامه «بهار»٬ انتخاب استانداران محافظهکار و سلب مسئولیت از موضوع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی مهمترین مسائلی هستند که در حال حاضر دولت حسن روحانی را با محافظهکاران تندرو همسو کرده است.
گروهی از تحلیلگران سیاسی معتقدند دولت حسن روحانی در کمتر از سه ماه٬ تسلیم فشارها و خواستههای حامیان تندروی علی خامنهای شده و به مجری برخی از سیاستهای آنها تبدیل شده است.
همزمان با عقبنشینی٬ سکوت و همراهی دولت روحانی با محافظهکاران تندرو٬ فشار حامیان علی خامنهای و نهادهای حاکمیتی به دولت یازدهم نیز افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
دولت یازدهم برای رهایی از فشارها بر سیاست خارجی خود در رابطه به برنامه هستهای جمهوری اسلامی و مذاکره با آمریکا هم مجبور به دادن امتیازهایی به مخالفان محافظهکار خود در داخل شده است.
مصطفی پورمحمدی شناخته شدهترین عضو کابینه حسن روحانی روز چهارشنبه (هشتم آبان) به طور رسمی اعلام کرد که دولت وارد موضوع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی نخواهد شد.
پورمحمدی ضرب و شتم دختران موسوی در روز «عید غدیر» را هم «جنجال رسانهای» خواند.
صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه نیز به کسانی که آنها را «فتنهگر» خوانده اخطار داده که قوه قضائیه در برابر اقدامات «خزنده» آنها «سکوت» نخواهد کرد و آماده جمع کردن «بساط» آنها است.
اقای لاریجانی روز چهارشنبه (هشتم آبان) در جلسه عالی مسئولان قضایی یادداشت روزنامه «بهار» را «موهن» و «سخیف» خوانده و گفته گروهی میخواهند «یک جریان سیاسی و امنیتی» به راه بیندازند.
وی اظهار کرده است: «در دوره اصلاحات برخی دنبال این بودند که مطالب حقه دین اسلام را زیر سوال ببرند و حالا هم بهراه افتادن همان بساط احساس میشود گویا یک جریان سیاسی میخواهد همان کار را ادامه دهد.»
رئیس قوه قضائیه اضافه کرده است: «اینکه عدهای با مجوز وزارت ارشاد همین کشور و در پناه امنیت همین نظام بخواهند تیشه به ریشه اصول قانون اساسی بزنند قابل قبول نیست.»
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان گفته که «هر کس بخواهد با تحریفات تاریخی و تضعیف بنیانهای اعتقادی در برابر نظام جریانسازی کند، ما این اقدام را در قالب یک جریان سیاسی انحرافی میبینیم.»
وی اضافه کرده که این سخنان وی «یک اخطار» است «و امیدواریم این بساط جمع شود زیرا قوه قضائیه ساکت نمیماند که آنان هر کاری دلشان بخواهد انجام بدهند.»
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود بیآنکه به ضرب و شتم دختران موسوی و رهنورد در روز «عید غدیر» اشاره کند٬ گفته «فتنهگران» تلاش میکنند تا «حوادث را معکوس جلوه دهند.»
وی افزوده اصل حوادث اخیر نیز بر اساس «گزارش دقیق» وزارت اطلاعات، چیز دیگری بود و «جریان فتنه هر بار یک موضوع را برای حمله به مسئولان نظام دستاویز رسانهای خود قرار میدهد.»
این مقام قضایی همچنین اضافه کرده قوه قضائیه با برخورد با «فتنه» افتخار میکند و «فتنهگران» بدانند که «کارهایشان را رصد میکنیم و به آنان توصیه میکنیم که کمتر به این بازیگریها بپردازند.»