به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۹۴

نتيجه بحران‌سازي غرب در كشور هاي اسلامي

 كسي فرياد پناهجويان را در اروپا نمي شنود
 طي روزهاي اخير، بحران مهاجرت و پناهندگي در اروپا وارد فاز تازه اي شده است. مهاجرين و پناهجوياني که قصد رفتن به اروپا را دارند يا در طول راه جان خود را از دست داده ( دچار انواع آسيبها مي شوند ) و يا پس از رسيدن به خاک اروپا با تهديدات جاني و امنيتي از سوي جريانهاي راست افراطي رو به رو مي شوند.
تشديد فعاليت گروههاي ملي گرا و افراطي در کشورهاي غربي و همچنين بازتعريف فعاليت گروههاي فاشيستي و نئونازيستي در قالب گروههايي مانند پگيدا و ...اين روند را تسريع کرده است. طي روزهاي اخير ، مقامات اروپايي جلسات متعددي را با هدف مقابله با بحران پناهندگان ومهاجرين برگزار کرده اند اما اين جلسات نتيجه بخش نبوده است! دليل نتيجه بخش نبودن اين جلسات کاملا مشخص است! واقعيت امر اين است که اصلي ترين عامل مهاجرت بسياري از آوارگان سوري و عراقي به کشورهاي اروپايي، بحرانهايي است که دستگاههاي امنيتي و نظامي و دولتي کشورهاي اروپايي در منطقه و جهان اسلام ايجاد کرده اند. به عبارت بهتر، اصلي ترين مصدر بحرانهاي ناشي از مهاجرت در اروپا، خود کشورهاي اروپايي هستند. موضوعي که غرب نمي تواند آن را منکر شود. 

کشف و پرده برداري از مواردي مانند کشته شدن هزاران پناهجو  و مهاجر غير قانوني در آبهاي مديترانه و يا کشف اجساد دهها پناهجوي سوري در کاميونهاي حمل و نقل مواد غذايي جملگي نشان‌ازفاجعه گسترده ايست که پناهجويان و مهاجرين غير قانوني با آن مواجه هستند. در اين ميان ، سهم نهادهاي امنيتي غرب بسيار بالا و غير قابل انکار است. پناهجويان و مهاجرين غير قانوني در حالي وارد خاک کشورهاي اروپايي مي شوند که اينده آنها مبهم و تاريک است، آن هم در شرايطي که بحران مالي سرتاسر اروپاي واحد را فرا گرفته است.  به عنوان مثال کشورهاي بالکان که مشکلات مالي زيادي دارند به محل عبور براي هزاران مهاجر سوريه اي، عراقي، افغاني و همچنين پناهجويان برخي از کشورهاي آفريقايي تبديل شده اند که اين امر مشکلات و معضلات زيادي را براي اين کشورها به وجود آورده است.صربستان که از ژانويه امسال تاکنون بيش از 90 هزار نفر از مرزهاي اين کشور عبور کردند، ضمن درخواست کمک مالي از اتحاديه اروپا، با ايجاد مراکزي براي اسکان مهاجران، تسهيلات خوبي مانند، خدمات بهداشتي، مواد غذايي و چادر در اختيار آنها قرار گذاشته است.مرکز بشردوستانه صربستان و روسيه براي کمک به مهاجرين بيش از 2 هزار پتو در اختيار مرکز پذيرش موقت پناهندگان در منطقه «پره شوا» در جنوب صربستان در نزديکي مرز با مقدونيه قرار داده است.در دو هفته گذشته تعداد پناهندگان در صربستان براي عبور از منطقه بالکان و رسيدن به اتحاديه اروپا افزايش پيدا کرده است.بدون شک دستگاههاي امنيتي وسياسي غرب در اين معادله کاملا مقصر هستند. آنها مولد بحرانهايي هستند که منجر به افزايش تصاعدي تعداد  پناهجويان گرديده است. 

تشديد اعتراضات پناهجويان در کشورهاي مختلف اروپايي نشان از وضعيت سختي دارد که اين افرد با ان مواجه هستند.يکي از اين کشورها آلمان است. به‌دنبال تشديد اعتراضات پناهجويان در شهرهاي مختلف آلمان، `آنگلا مرکل` صدر اعظم اين کشور از تصميم خود براي بازديد از يک مرکز نگهداري پناهجويان خبرداد که در چند روز گذشته صحنه اقدامات خشونت آميز افراطيون راست گراي ضد مهاجرت بود.

تظاهرات صدها نفر از حاميان حزب راست افراطي ناسيوناليست دموکرات (NDP) آلمان که مخالف حضور پناهجويان در کشورشان هستند در مقابل مرکز نگهداري پناهجويان در شهر هيدنو به خشونت گراييد.اين اقامتگاه به منظور اسکان 320 پناهجو ساخته شده است.معترضان با پرتاب سنگ، بطري و ترقه به سمت پليس که با انتشار گاز اشک آور سعي در متفرق کردن جمعيت داشت، به آن واکنش نشان دادند.در اين درگيري ، بيش از 30 نيروي پليس و تعداد بيشماري از معترضان زخمي شده اند. درگيري ها بين معترضان راست گرا و مخالفان آنها از جناح چپ تا ساعات اوليه روز دوشنبه ادامه داشت.