به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۸

اعتراضات: هفتمین روز تحصن کارگران نیشکر هفت‌تپه

کارگران نیشکر هفت‌تپه، ۱۸ آبان ۱۳۹۷- منبع: شبکه‌های اجتماعی
کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه یک‌شنبه هفتم مهر برای هفتمین روز پیاپی در محل کار تجمع کردند. دور تازه اعتراضات کارگران در این واحد تولیدی پس از اخراج ۲۰ تن از کارگران آغاز شده است.

به گزارش کانال تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، کارگران معترض در محوطه کارخانه و مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند.

۳۱ شهریور امسال مدیران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه ۲۰ تن از کارگران را تحت عنوان «پایان قرارداد همکاری» اخراج کردند.

محمد خنیفر که از سوی دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان محکوم شده است، یکی از کارگران اخراجی است.

کارگران معترض از یکم مهر در اعتراض به اخراج همکاران خود در محل کار تجمع کردند و خواستار بازگشت به کار کارگران اخراجی شدند.

پرداخت به موقع دستمزدها و خلع ید از مالک بخش خصوصی از دیگر خواسته‌های کارگران معترض است. آنها همچنین خواستار پایان دادن به پرونده‌سازی و برخورد امنیتی با کارگران هستند.

۱۰ تن از کارگران نیشکر هفت‌تپه مرداد امسال به هشت ماه حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شدند.

اسماعیل بخشی هم در تهران به ۱۴ سال زندان که هفت سال آن قابل اجراست و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. او از دی ماه سال گذشته که برای بار دوم بازداشت شد، همچنان در زندان نگهداری می‌شود.

علی نجاتی، کارگر بازنشسته این شرکت نیز که سال گذشته بازداشت شده بود، همچنان منتظر تشکیل دادگاه برای رسیدگی به پرونده‌اش است.

کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه سال گذشته نزدیک به یک ماه اعتصاب و مقابل مراکز دولتی تجمع کردند و خواستار خلع ید از بخش خصوصی شدند.

در جریان این اعتراضات اسماعیل بخشی و شمار دیگری از کارگران معترض بازداشت شدند. سپیده قلیان، فعال اجتماعی هم به دلیل همراهی با کارگران در اعتراضات بازداشت شد.

اسماعیل بخشی پس از آزادی موقت در آذر ماه سال گذشته فاش کرد در زندان برای اعتراف اجباری شکنجه شده است. به دنبال این افشاگری او و سپیده قلیان بار دیگر بازداشت شدند.

عسل محمدی، امیر امیرقلی، ساناز اللهیاری و امیرحسین محمدی‌فرد، اعضای هیئت تحریریه نشریه اینترنتی گام هم در همین رابطه دستگیر و محاکمه شدند.

دادگاه انقلاب تهران بازداشت‌شدگان این پرونده را به حبس‌های بلند مدت از شش سال تا ۱۹ سال و شش ماه محکوم کرده است.

سخنگوی قوه قضاییه ایران پیش از این گفته بود رئیس قوه قضاییه دستور تجدیدنظر «منصفانه» این پرونده را داده است.

به رغم صدور این دستور که از سوی فعالان کارگری نمایشی خوانده شد، تا به حال تغییری در شرایط بازداشت شدگان این پرونده ایجاد نشده است.

رادیو زمانه