حدود ۷۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هم به ویروس کرونا مبتلا هستند اما تاکنون ۲۶۵ هزار نفر بهبود یافتهاند. نتیجه یک تحقیق که توسط متخصصان چینی، آمریکایی و ایتالیایی انجام شده است، نشان میدهد: نزدیک به یک سوم جانباختگان ناشی از عوارض ابتلا به ویروس کرونا، به بیماری زمینهای «دیابت» مبتلا بودهاند.
نگرانی از شیوع ویروس کرونا جهان را به حال نیمه فلج درآورده است اما آخرین آمار اعلام شده از شمار قربانیان ویروس کرونا در اسپانیا، بارقهای از امید را در دلهای نگران روشن میکند. طی ۲۴ ساعت گذشته و برای چهارمین روز پیاپی، شمار جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا رو به کاهش گذارده است. طبق آخرین آمار اعلام شده، تعداد جانباختگان طی شبانه روز گذشته، ۶۳۷ نفر اعلام شده است.
ایتالیا هم که تاکنون بیشترین شمار جانباختگان در اثر ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان را به ثبت رسانده است با کاهش تدریجی منحنی آمار مرگ و میر، خود را برای از سرگیری تدریجی زندگی آماده میکند اما احتمال میرود که آغاز روند کاهش تدریجی تدابیر سختگیرانه در این کشور تا نیمه ماه مه، حدود پنج هفته دیگر، میسر نباشد.
در قاره اروپا، آلودهترین قاره جهان به کشور اروپا، دولت اتریش اعلام کرده است که برای اقدامات خروج تدریجی از وضعیت قرنطینه خانگی آماده میشود. این اقدامات تدریجی ظرف سه هفته آینده انجام خواهد شد. همزمان استفاده از ماسک برای انجام اموری همچون خرید، در وسائل حمل و نقل عمومی و برای برخی مشاغل همچون فروشندگان الزامی خواهد بود.
ویروس کرونا، عبادت مسیحیان را هم به عصر جدید پیوند زد و کلیسای کاتولیک و پیروان این مذهب خود را برای نیایش ایام «پاک» به طریقه ارتباط اینترنتی از داخل قرنطینه خانگی آماده میکنند.
در حالیکه شمار زیادی از حکومتها در سراسر جهان تدابیر سختگیرانه و قرنطینه خانگی را به اجرا درآوردند، اما برخی کشورهای هنوز به این موج جهانی ملحق نشدهاند.
در شرقیترین نقطه جهان، در ژاپن، در مقابله با بحران گسترش ویروس کرونا، تنها در مناطق آلوده شده، «وضعیت اضطراری» اعلام شد.
ایالات متحده آمریکا و هفته دشوار پیشرو
در ایالات متحده آمریکا، مقامات ارشد این کشور، یدر اظهارات مختلف سعی در مخفی کردن واقعیت ندارند و در تمامی اظهارات روزهای اخیر از «روزهای سخت و دشوار در هفته جاری» سخن گفتهاند. تنها در ۲۴ گذشته، ۱۲۰۰ نفر در آمریکا بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. انتظار میرود سیر صعودی منحنی مرگ و میر طی هفته جاری ادامه داشته باشد.
در مجموع، تاکنون ده هزار نفر در ایالات متحده آمریکا جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادند. دموکراتها در این کشور بر این باور هستند که اجراء ضوابط و قوانین فدرال در هر ایالت برای مقابله با گسترش ویروس کرونا موثرتر از به اجرا درآوردن قوانین کلی در سطح ملی خواهد بود.
کانادا و کرونا
در شمال مرزهای آمریکا، کشور کانادا هم در مقابله جدی با گسترش ویروس کرونا است اما ساکنان ایالت کبک، بهترین شهروندان این کشور در رعایت ضوابط منطبق با اعمال قرنطینه خانگی بودهاند. حدود ۸ هزار نفر از ساکنان ایالت کبک به ویروس کرونا مبتلا شدند. طرح قرنطینه خانگی از سه هفته پیش در این منطقه به اجراء درآمده است.
خانههای سالمندان در کانادا هم به شدت از سوی مقامات بهداشتی این کشور در حال مراقبت قرار دارند. بیش از نیمی از جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایالت کبک از ساکنان خانههای سالمندان در این منطقه بودهاند.
ارتش کانادا به منظور کمک به شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در مناطق شمالی این کشور، به کمک آمده است. نخستوزیر کانادا، روز جمعه گذشته، از شناسایی دو فرد مبتلا در روستاهای «اینوئیت» (اسکیموهای کانادا) در شمال این کشور خبر داد.
وزیر دفاع کانادا، روز گذشته (دوشنبه ۱۷ فروردین)، اعلام کرد: ۲۴ هزار نیروی نظامی این کشور به منظور مقابله با گسترش ویروس کرونا، بهویژه در مناطق قطبی این کشور، بسیج شدهاند.
رادیو بین المللی فرانسه