تلاشهای دو کشور ژاپن و کره جنوبی، در جهت محدود کردن شمار مبتلایان و قربانیان کرونا
با موفقیتهای چشمگیری همراه بوده است.
دو کشور کره جنوبی و ژاپن به رغم نزدیکی جغرافیای با ووهانِ چین که نقطه آغاز اپیدمی کرونا در جهان بوده است، به نحو کارآمد و فوقالعادهای نسبت به دموکراسیهای غربی در اروپا و آمریکا توانستهاند بحران کرونا را در کشورهای خود مدیریت کنند. در حالی که شمار مبتلایان و قربانیان در اروپا و آمریکا روندی انفجاری داشته است، تلاشهای این دو کشور دمکراتیک آسیایی در جهت محدود کردن شمار مبتلایان و قربانیان کرونا با موفقیتهای چشمگیری همراه بوده است.
مقام های مسئول کره جنوبی امروز دوشنبه ۱۸ فروردین/ ۶ آوریل اعلام کردند که در طی ۲۴ ساعت گذشته تنها ۴۷ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده است. طبق اعلام رسمی تا کنون مجموعاً ۱۰ هزار و ۲۸۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی شناسایی شده و ۱۸۶ نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان سپردهاند. پس از آغاز اپیدمی در این کشور و پس از چند روز که کرونا توانست با رشدی تصاعدی در این کشور شتاب بگیرد، مقام های مسئول کره جنوبی برای مقابله با کرونا با تدارک استراتژی کامل و همهجانبهای به جنگ کرونا رفتند و در حالی که اولین نبرد از این جنگ را در روزهای آغازین به کرونا باخته بودند، به سرعت توانستند پیشروی کرونا را به طور نسبی متوقف کنند. آنها برای رسیدن به این پیروزی نسبی برای کند کردن آهنگ گسترش کرونا، استراتژی کاملاً متفاوتی نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا در پیش گرفتند، از جمله با آزمایشهای نظاممند، قرنطینه کامل تمامی مناطقی که ویروس کرونا در آن نفوذ کرده بود، با شناسایی ردپای افراد مبتلا از طریق نظارت سختگیرانه و با کمک امکانات فنی بسیار پیشرفته و در نوع خود بینظیر، شایستگی و کارآیی خود را در برابر این چالش بزرگ در انظار جهانیان به نمایش گذاشتند.
ژاپن: اعلام وضعیت اضطراری و طرح بزرگ هزار میلیارد دلاری برای حمایت از اقتصاد
اگرچه ژاپن همسایه چین است که کانون اصلی آغاز اپیدمی کرونا در جهان بوده است، اما این کشور تاکنون به مراتب کمتر از اروپا یا ایالات متحده تحت تأثیر این اپیدمی قرار گرفته است. براساس آخرین آمارهای رسمی، در ژاپن تا روز یکشنبه فقط ۳۶۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده و شمار اندکی، در حدود ۷۳ نفر تا کنون بر اثر کرونا جان باختهاند.
ژاپن از همان آغاز اپیدمی کرونا در چین به سرعت دست بکار شد و برای جلوگیری از نفوذ این ویروس تمامی مرزهای هوایی، زمینی و دریایی خود را مسدود کرد و از همان آغاز مقررات قرنطینه اجباری را برای همه افراد، بدون استثنا، چه شهروندان خودی و چه خارجیها که میخواستند به ژاپن وارد شوند، برقرار کرد. سرعت و کارآیی فوق العاده مسئولان این کشور در این زمینه، شمار نسبتاً کم مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس را در ژاپن توجیه می کند.
با این وجود و به رغم تمام مراقبت ها شمار مبتلایان به کرونا در دو هفته گذشته به ویژه در توکیو که ١٤٨ مورد ابتلا جدید را در روز یکشنبه ۱۷ فروردین/ ۵ آوریل ثبت کرده است، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و یک رکورد جدید محلی را بر جای گذاشت.
برای مقابله با گسترش کرونا، دولت ژاپن بار دیگر و به سرعت وارد عمل شد و مقررات اضطرای را برای مدت یک ماه در برخی از استانهای این کشور اعلام کرد.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن امروز دوشنبه اعلام کرد، دولت ژاپن قصد دارد از فردا سه شنبه ٧ آوریل مقررات اضطراری یک ماهه ای را در چندین نقطه از کشور که در آنها شمار مبتلایان در حال افزایش است، از جمله توکیو و اوزاکا به مرحله اجرا بگذارد. نخست وزیر در عین حال برنامه کمک اقتصادی عظیمی را برای حمایت از اقتصاد کشور اعلام کرد. این بسته بزرگ کمک های اقتصادی ١٠٨ هزار میلیارد ین ( در حدود هزار میلیارد دلار) است که برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا در سومین قدرت اقتصادی جهان اختصاص مییابد.
مقامات ژاپنی بر اساس قانون اساسی این کشورفاقد این قدرت هستند که شهروندان این کشور را وادار کنند که خود را قرنطینه کنند و یا فعالیتهای اقتصادی خود را تعطیل کنند و در صورت عدم تمکین شهروندان دولت این کشور نمی تواند آنان را جریمه و یا مجازات کنند.
سیستم ژاپنی به شدت متکی بر روحیه مدنی مردم آن است. این سیستم به عنوان یک عامل قدرتمند و بازدارنده در شرایط کنونی که اپیدمی کرونا برخی از مناطق این کشور را تهدید می کند، محسوب میشود. بنا براین، اعلام وضعیت اضطراری در مناطقی از این کشور به عنوان یک مقررات محدودکننده که از سوی دولت به شهروندان تحمیل میشود تلقی نمیشود، بلکه به منزله پیامی است به شهروندان این کشور که بر روحیه بالای مدنی و همبستگی آنان حساب میکند.
رادیو بین المللی فرانسه