به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، اردیبهشت ۰۲، ۱۳۹۱

نرگس محمدی بازداشت شد
نرگس محمدی فعال ملی-مذهبی و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر صبح امروز به اداره اطلاعات زنجان فراخوانده شده و تا لحظه تنظیم این خبر به منزل خود بازنگشته است.
به گزارش سایت ملی-مذهبی نرگس محمدی که شش سال حبس وی از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شده است بارها بر قانونی بودن فعالیت های خود در حوزه حقوق بشر تاکید کرده و این حکم زندان را غیر قانونی دانسته است.
درست چند ساعت بعد از انتقال خانم محمدی به اداره اطلاعات زنجان، سایت های امنیتی فارس نیوز و بولتن نیوز که وابسته اداره اطلاعات سپاه هستند با درج خبری جهت دار و تامل برانگیز از اجرای حکم شش سال زندان نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر خبر دادند. خبرگزاری امنیتی فارس با درج این خبر گزارش داد:«با حکم دادیار اجرای احکام دادسرای اوین نرگس محمدی جهت گذراندن دوران محکومیت امروز برای اجرای حکم فراخوانده شد.»
فارس در خبر خود به خروج اجباری تقی رحمانی عضو شورای فعالان ملی-مذهبی از ایران و اقامت وی در پاریس نیز اشاره کرده است.
این خبرگزاری که با نیروهای امنیتی تماس مستقیم دارد و در بسیاری از مواقع نقش پرونده سازی برای فعالا سیاسی و حقوق بشری ایران را بر عهده دارد در ادامه خبر خود با ادعایی مضحک مدعی شده:« نرگس محمدی قبلا مقادیر معتنابهی سهام و اوراق مشارکت خریداری کرده بود که اخیرا در حال فروش آنها و تبدیل کردن سهام به ارزهای خارجی بوده است تا به خارج از کشور منتقل نماید.»
با توجه به شناخت فعالان سیاسی و حقوق بشری ایران از سلامت نفس تقی رحمانی و نرگس محمدی این پرونده سازی فارس به احتمال فراوان از پروژه امنیتی علیه نرگس محمدی خبر می دهد. این در حالی است که تقی رحمانی به دلیل رفت و آمدهای پیاپی به زندان و محرومیت از شغل و نرگس محمدی به دلیل اخراج از محل کار خود قادر به خرید یک خانه نیز نبوده اند و تا کنون به عنوان مستاجر زندگی خود را می گذرانده اند.
لازم به ذکر است تقی رحمانی همسر نرگس محمدی نزدیک به ۱۵ سال از عمر ۵۲ ساله خود را در زندان های جمهوری اسلامی گذرانده است و تا کنون در برابر فشارها و تهدید ها و زندان های جمهوری اسلامی تسلیم نشده است. نرگس محمدی به رغم خروج تقی رحمانی از کشور ترجیح داد برای دفاع از آرمان های حقوق بشری در ایران بماند. وی از رفتن به خارج از کشور منصرف شد و اقامت وی در زنجان نیز تحت فشار وزارت اطلاعات و به نوعی تبعید اجباری بوده است. محمدی در زندان سال ۱۳۸۹ به بیماری ناشناخته ای مبتلا شد که به صورت ناخودآگاه بخشی از بدن وی از حرکت باز می ایستاد. وی صاحب دو فرزند دوقلو ی ۶ ساله به نام های علی و کیانا است که در حال حاضر باید به دلیل فشارهای امنیتی زندگی بدون حضور پدر و مادر را تجربه کنند.
اخبار تکمیلی در مورد تداوم بازداشت نرگس محمدی به اطلاع هموطنان گرامی خواهد رسید.

در حالی که با اعطای مرخصی به تعدادی از زندانیان حوادث پس از انتخابات و آزادی تعدادی دیگر ، پیامدهای برخورد با معترضان به انتخابات 1388 برای نظام تا اندازه ای کاهش یافته است، دستگیری و زندانی کردن یکی از زندانیان زن و انعکاس گسترده آن در رسانه های بین المللی، موجب توجه مجدد به این موضوع شده است.


با زندان رفتن مادر این دو کودک، مشکلات نظام کمتر می شود یا بیشتر؟


به گزارش خبرنگار بازتاب اجرای حکم 6 سال زندان تعزیری برای نرگس محمدی مادر دو فرزند بعنوان نایب رییس انجمن حامیان حقوق بشر هزنیه های متعددی برای نظام ایجاد کرده است، نخستین بعد اجرای این حکم زندانی کردن فردی است که در فعالیتهای حقوق بشری مشارکت دارد که در عرف بین الملل بیشترین هزینه سیاسی را برای نظام ایجاد می کند و در فعالیتهای بین المللی دستگاه قضایی که در اجلاس حقوق بشر امسال موجب شده بود موافقین تداوم نمایندگی احمد شهید بعنوان گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در ایران کاهش پیدا کند، اخلال خواهد کرد.
دومین بعد از هزینه های این اقدام، زندانی کردن یک زن به اتهام فعالیتهای سیاسی است که با توجه به فرهنگ انسانی بویژه فرهنگ اسلامی و شیعه که بر حمایت ویژه جامعه از زنان و مدارای بیشتر بازنان نسبت به مردان تاکید دارد ، موجب می شود کمتر کسی از اینگونه اقدامات حمایت کند و جریان همراه نظام نیز نسبت به اینگونه اقدامات منتقد باشند.
سومین هزینه عمده زندانی کردن نرگس محمدی با توجه به اینکه وی سرپرست دو فرزند خردسال خود می باشد، زندانی کردن مادر دو کودک بی سرپرست است که چندان قابل توجیه برای افکار عمومی نیست و این دو کودک به سمبل مظلومیت معترضان در رسانه های جهانی تبدیل خواهند شد و در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) که عواطف عمومی جامعه نسبت به جایگاه مادر حساس تر است، بازهم هزینه افزونتری را بر نظام تحمیل می کند.
در این شرایط باید روشن شود که در مقابل این هزینه های سنگین ، زندانی کردن مادر این دو کودک چه منافعی برای نظام دارد، آیا مانع فعالیتهای سیاسی و اعتراضی وی خواهد شد یا آن که بالعکس توجهات را به سوی وی و همسرش که با توجه به محکومیتش از ایران خارج شده، معطوف کرده و فعالیتهای سیاسی وی تاثیر بیشتری پیدا خواهد کرد.
مادر نرگس محمدی در گفتگویی گفته است: نرگس از چند ماه پیش به زنجان آمده بود و با ما زندگی می کرد. به او گفته بودند حق نداری تهران زندگی کنی و باید بروی زنجان. علی و کیانا دو بچه دوقلوی نرگس پیش من هستند. من هم که سن بالایی دارم 63 سالم است و ناراحتی اعصاب و افسردگی دارم و نگه داشتن این دو بچه برای من خیلی سخت است. آن هم بچه هایی به شدت باهوش که متوجه بردن مادرشان هم شده اند و به شدت بی تابی میکنند.
وی گفته: نرگس بعد از زایمان دچار آمبولی ریه بود و تا یک سال و نیم بعد از زایمان دارو مصرف میکرد بهبود پیدا کرده بود که در زندان عود کرد. او نیاز به ارامش و فضای آرام دارد و پزشکانش گفته اند در صورت فشار عصبی و استرس، ما سلامتی اش را تضمین نمی کنیم. الان واقعا به شدت نگران او هستیم و متاسفانه هیچ کاری هم از دست کسی بر نمی آید و تنها می توانیم ایام فاطمیه است دست به دامان فاطمه زهرا شویم و از شما هم می خواهم دعا کنید نرگس به سلامت بیرون بیاید.

برگرفته از: بازتاب امروز
نرگس محمدی را آسوده بگذارید! اینجا کلیک کنید