به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، بهمن ۲۵، ۱۳۹۱

زندگی
چگونه می‌توان همیشه "خوش‌تیپ" بود؟
برخی از مردان بدون اینکه زحمت چندانی به خود دهند، همیشه خوش‌تیپ و جذاب به نظر می‌رسند. در مقابل گروهی دیگر به زحمت و با خرج هزینه‌های گزاف باز هم از لحاظ ظاهر کاری از پیش نمی‌برند. راز موفقیت گروه اول چیست؟
آن دسته از مردانی که به طرز لباس پوشیدنشان اهمیت می‌دهند و برایشان ترکیب رنگ‌شلوار با پیراهن، جوراب یا کفش‌شان مهم است، وقتی در برابر آینه می‌ایستند، بارها از خود می‌پرسند که آیا رنگ‌هایی که انتخاب کرده‌‌اند، به هم می‌آیند؟ آیا ترکیب لبا‌س‌شان کپی‌برداری از مجله‌های مد بوده یا اینکه بازتاب سبک و سلیقه شخصی؟

مردان خوش‌پوش درست همانند زنان خوش‌لباس به این نکته واقفند که ظاهر آراسته در زندگی روزمره و فضای کار اهمیت دارد. برنهارد روتزل، کارشناس مد مردان و جاش سیمز‌، نویسنده بریتانیایی به کمک مردانی آمده‌اند که به دنبال یافتن ظاهر و "تیپی" مناسب می‌گردند.

آنها هر کدام به طور جداگانه کتابی را در این زمینه نوشته‌اند و کوشیده‌اند از این رهگذر راهگشای مردان یادشده باشند. کتاب برنهارد روتزل با نام Mode Guide für Männer (راهنمای مد برای مردان) و ترجمه آلمانی کتاب جاش سیمز با نام Icons of Men's Style (اسطوره‌های مد مردانه) چندی است که بر پیشخوان کتاب‌فروشی‌ها قرار گرفته است

به باور این دو نویسنده به جای پیروی از مد بایستی به دنبال "سبک و استیل" بود. برای یافتن سبک نیز راه دوری را نباید رفت. جاش سیمز می‌گوید: «زمانی شما سبک مخصوص خودتان را دارید که لباس‌هایی که بر تن کرده‌اید، از دل تبلیغات بیرون نیامده باشد و شخصیت شما را بازتاب دهد.»

در مورد انتخاب "سبک" نکته‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که تا حد امکان "بدون زحمت" به نظر برسد. اگر قرار باشد ساعت‌ها در پای آینه برای انتخاب لباس مناسب و ترکیب رنگ‌ها وقت صرف کرد، دست‌آخر یک "ظاهر آراسته" به دست می‌آید.

این دقیقا تفاوتی است که کارشناسان عرصه مد میان داشتن استیل و ظاهر آراسته قائل می‌شوند. آدم‌های خوش استیل نیازی به زحمت کشیدن برای جفت و جور کردن لباس‌هایشان با یکدیگر ندارند. آنها به خوبی می‌دانند که چه لباسی بهشان می‌آید و چه مدلی را بهتر است که کنار بگذارند.

جاش سیمز جمله‌ای را از زبان ویکتوریا بکام، طراح مد، نقل می‌کند که می‌گوید: «داشتن ظاهر خوب چندان رابطه زیادی با پول ندارد بلکه به داشتن سبک باز می‌گردد. برای اینکه سبک هیچ‌وقت از مد نمی‌افتد.»

برای پیدا کردن "سبک" چه باید کرد؟

پیدا کردن "سبک" یک شبه اتفاق نمی‌افتد. برای اینکه دریابید چه طرزی از لباس پوشیدن برازنده شماست و شخصیت شما را به بهترین وجه بازتاب می‌دهد، بایستی صبر و حوصله به خرج دهید. جاش سیمز و برنهارد روتزل بهترین راه را "آزمودن" می‌دانند.

این دو کارشناس مد توصیه می‌کنند که بایستی ترس از شکست را کنار گذاشت و دست به آزمون و خطا زد.

اگر به دنبال یافتن سبک و استیل خودتان هستید، باید از مد روز دوری کنید.
برنهارد روتزل این روند را همانند روندی توصیف می‌کند که یک نوازنده در نهایت به آن دست می‌یابد: «یک نوازنده در ابتدا نواختن با ساز را فرا می‌گیرد و سپس رفته رفته سبکی تازه و خاص خودش را پدید می‌آورد. پیدا کردن یک سبک خاص در لباس پوشیدن اغلب ناخودآگاه رخ می‌دهد. مثل یک نوازنده که در یک لحظه خاص در می‌یابد که می‌توان نت‌ها را دستکاری کرد و آهنگی تازه نواخت.»

در ابتدای کار شاید کمی تقلید از دیگران در موقع انتخاب لباس و رنگ‌ها ضرری نداشته باشد، اما نباید از خاطر برد که لباس آینه شخصیت انسان‌هاست. همیشه رنگ یا مدلی را انتخاب کنید که در آن "خودتان" باشید و از همه مهم‌تر احساس راحتی کنید.

به گفته برنهارد روتزل مثلا اگر با کراوات زدن چندان میانه‌ای ندارید، اجباری به بستن آن ندارید، اما وجود دست‌کم یک دست کت و شلوار شیک و مجلسی در کمد لباس‌‌هایتان از واجبات است.

در چنگ مد اسیر نشوید

اگر به دنبال یافتن سبک و استیل خودتان هستید، باید از مد روز دوری کنید. مد پدیده‌ای است که دائما و با آمدن هر فصل تغییر می‌کند پس اگر به دام آن بیفتید، باید از پس هزینه آن هم بربیایید. افزون بر این‌‌‌‌‌، هر کسی که از مد پیروی می‌کند، لزوما خوش لباس و خوش تیپ به شمار نمی‌آید.

جاش سیمز به مردانی که می‌خواهند سبکشان را بیابند، توصیه می‌کند که هر لباسی را که خوشایندشان است بر تن کنند و قوانینی را که صنعت مد دیکته می‌کند، کنار بگذارند.

به گفته این نویسنده بریتانیایی لباس‌هایتان را آنگونه که دیگران توصیه می‌کنند، انتخاب نکنید بلکه همیشه آن چیزی را که به شما بیشترین احساس شادی را می‌دهد، به تن کنید.

دویچه وله