محمد خاتمی ممنوع التصویر شد
محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه روز ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه) در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسشی در مورد ممنوعالخبر بودن خاتمی گفت:
«در مورد همين فرد مورد نظر شما (محمد خاتمی) دستور دادهاند که رسانهها حق ندارند تصوير يا مطالب ايشان را منتقل کنند. دادستانی تهران اين اقدام را انجام داده و اين دستور نيز همچنان باقی است و گفته شده که اگر رسانهای خلاف آن عمل کند با آن رسانه برخورد خواهد شد.»
کانون مدافعان حقوق بشر، هشدار داده که آلوده کردن قوه قضائیه به اهداف سیاسی، لطمه جدی به دموکراسی زده و امید مردم برای اجرای عدالت را بر باد میدهد.
وضعیت نگرانکننده آزادی اطلاعرسانی در ایران
سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیهای که روز چهارشنبه ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) منتشر شد، ممنوعیت رسانهای خاتمی از سوی قوه قضائیه را دخالت آشکار دستگاه قضایی برای تحمیل سانسور دانسته است.
رضا معینی مسئول بخش ایران گزارشگران بدون مرز تصریح کرده که دخالت دستگاه قضایی در امر سانسور موضوع تازهای نیست. بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز، دادستان تهران چندی پیش با احضار مدیران رسانهها به آنها این ممنوع شدن را ابلاغ کرده بود.
رضا معینی گفته است: «گفتههای سخنگوی دستگاه قضایی که خود یکی از متهمان کشتار روزنامهنگاران و روشنفکران ایرانی و یکی از متهمان ناپدید کردن پیروز دوانی است، پرده از وضعیت نگران کننده آزادی اطلاع رسانی در ایران بر میدارد، ایران در ردهبندی جهانی آزادی رسانهها در ردیف ١٧٣ قرار دارد.»
شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز در جلسه اخیر خود نسبت به ممنوعیت رسانهای خاتمی اظهار نگرانی کردهاست.
به گزارش سایت جرس، اعضای این مجمع اقدام اخیر قوه قضائیه را "نامتعارف، غیرقانونی و دارای جهتگیریهای سیاسی" دانستهاند.
اعضای مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم این گمان را مطرح کردهاند که اقدام اخیر قوه قضائیه نوعی واکنش به اقبال عمومی جامعه به خاتمی و تاثیر او در انتخابات گذشته ریاست جمهوری بوده و به منظور جلوگیری از نقشآفرینی او در انتخابات آینده مجلس صورت گرفته است.