ادامه تجمعات و بازداشت چند نفر از معلمان و فعالان صنفی
تجمع فرهنگیان در تبریز – ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
تجمعات معلمان و فرهنگیان معترض در ایران برای سومین روز متوالی همچنان ادامه دارد و امروز هم دهها شهر شاهد این اعتراضها بوده است. معلمان معترض خواهان اجرای کامل رتبهبندی، اجرای همسانسازی حقوق به ویژه همسانسازی حقوق بازنشستگان و آزادی معلمان بازداشت شده هستند.
این تجمعات که با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران صورت گرفته در تهران در مقابل ساختمان مجلس و در دیگر شهرها در مقابل ادارههای آموزش و پرورش انجام برگزار شده است.
این تجمعات علاوه بر تهران در دهها شهر دیگر از جمله اصفهان شیراز و در شهرهای استانهای کردستان و خوزستان برپا شده است.
همزمان با ادامه تجمعات معلمان و فرهنگیان در ایران گزارش شده که دستکم "سه نفر" از معلمان شرکت کننده در تجمع امروز معلمان در تهران در مقابل مجلس و همچنین چند فعال صنفی در شهرهای دیگر ایران بازداشت شدند.
براساس کلیپهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی "معلم زندانی، آزاد باید گردد" و "وزیر بیلیاقت استعفا، استعفا" ، از جمله شعارهای معترضان بوده است.
پایان پست Instagram, 1
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران در توییتی نوشت که "هم اکنون سه نفر از معلمان شرکت کننده در تجمع امروز در تهران در مقابل مجلس بازداشت شدند."
آقای حبیبی گفته که "جمعی از زنان معلم در مقابل مجلس بست نشسته اند و خواهان آزادی همکارانشان شده اند."
پایان پست Instagram, 2
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران هم از بازداشت محمد علی زحمتکش، بازرس انجمن صنفی فرهنگیان استان فارس و اصغر امیرزادگان و قهرمان کیانی در شیراز خبر داده است.
همچنین گزارش شده که جبار دوستی از معلمان و فعالان صنفی در مریوان هم بازداشت شده است.
دیروز هم اتحادیه آزاد کارگران ایران گزارش داد که شعبان محمدی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان در منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
دلایل این بازداشت که در منزل شخصی او صورت گرفته ذکر نشده است.
خبرگزاری هرانا در گزارشی تعداد بازداشت شدگان را تا کنون "هفت" نفر ذکر کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، بازداشت فعالان صنفی معلمان را "غیرقانونی" خوانده و خواهان آزادی فوری تمام معلمان زندانی شده است.
گروههایی از معلمان ایران بارها به وضعیت شغلی و درآمدی خود اعتراض کردهاند. از جمله شهرهای مختلف ایران در پاییز و تابستان گذشته هم شاهد یک رشته تحصنهای معلمان معترض در ایران بود که از جمله خواستههای عمده آنها اجرای کامل طرح رتبهبندی معلمان بود.
طرح رتبهبندی معلمان که آنها خواستار اجرای آن هستند ده سال پیش پیشنهاد شده اما هیچگاه اجرا نشد. جزئیات این طرح سرانجام در اواخر آذرماه گذشته در مجلس ایران به تصویب رسید و برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد.
در آن زمان بعد از تصویب این طرح محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس گفت که تصویب این لایحه "قریب به یک دهه" طول کشید اما اکنون "با رعایت مسائل قانون اساسی" و بررسی دقیق، "بار مالی" آن تامین شده است.
بر مبنای این طرح قرار بوده که حقوق معلمان بر اساس سطح کیفی کار آنها تعیین شود.
طبق این طرح ، معلمان براساس "شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای، تجربیات و عملکرد رقابتی"، در پنج رتبه، به ترتیب آموزشمعلم، مربیمعلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم قرار میگیرند.
برای هر رتبه فوقالعاده حقوق در نظر گرفته میشود که "در احکام کارگزینی معلمان تعیین میشود" و درصدی است از "مجموع حقوق ثابت و فوقالعادههای مستمر" که به طور میانگین "۲۵ درصد" در نظر گرفته میشود. این فوقالعاده، "مستمر و مشمول کسور بازنشستگی" است.
همچنین بر اساس طرح رتبهبندی معلمان حقوق معلمان باید ۸۰ درصد حقوق اساتید دانشگاه باشد.
طبق برآورد دولت اجرای طرح رتبهبندی معلمان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. این در حالی است که کل بودجه آموزش و پرورش ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است.
برخی مخالفان این طرح نیز میگویند با توجه به حقوق پایین معلمان در ایران، ابتدا باید افزایش کلی حقوق همه معلمان در دستور کار قرار بگیرد و بعد رتبهبندی آنها.
معلمان ایران به طور سنتی با حقوق کم و تنگنای معیشتی روبرو بودهاند و با وخامت وضعیت اقتصادی در سالهای اخیر، مشکلاتشان بیشتر هم شده است.
بی بی سی فارسی