به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، بهمن ۱۳، ۱۴۰۰

کرونا در ایران؛ هشدار مقامات بهداشتی: در هفته‌های آینده روزانه 'تا ۱۰۰ هزار نفر' مبتلا می‌شوند

 

شیوع نوع اومیکرون کرونا در ایران با سرعت تصاعدی گزارش شده است و مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که احتمال دارد در هفته‌های آینده "روزانه تا ۱۰۰ هزار نفر" مبتلا به این ویروس وجود داشته باشد. آنها توصیه کرده‌اند که محدودیت‌های اجتماعی برای حداقل تا دو هفته در سراسر ایران به اجرا گذاشته شود.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفته که تعداد بیماران مبتلا به اومیکرون خیلی بیشتر از آمار اعلام شده است و این آمار همچنان رو به افزایش است.

ابراهیم قادری گفته که وضعیت شیوع سویه اومیکرون کرونا در ایران در حال حاضر در مرحله اپیدمی تصاعدی است و اکنون در یک پنجم ابتدایی این مرحله است ؛ یعنی تعداد بیماران در چند هفته آینده به تدریج افزایش خواهد یافت.

آقای قادری به خبرگزاری مهر گفته که آمار موجود دقیق و بر اساس تعداد تست‌هایی است که انجام می‌شود؛ یعنی افرادی که آزمایش کرونا نمی‌دهند یا این که به پزشک مراجعه نمی‌کنند در این آمار قرار ندارند و این آمار مربوط به افرادی است که تست کرونا داده اند.


در همین حال دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفته که توصیه و مصوبه مورد اجماع اعضای کمیته علمی کرونا این است که محدودیت‌های اجتماعی تا دو هفته در سراسر ایران اجرا شود و پس از آن دوباره بر اساس شرایط کشور، تصمیم‌گیری می‌شود.


آقای جماعتی گفته شیوع گسترده اومیکرون باعث تبدیل رنگ تعدادی از شهرهای ایران به قرمز و نارنجی شده بنابر این اعضای کمیته علمی کرونا در مصوبه ای خواستار اعمال محدودیت‌های اجتماعی تا دو هفته در سراسر ایران شده‌اند، در مجامعی مانند مدارس، دانشگاه ها، کنسرت ها، مجموعه های ورزشی که تعداد زیادی افراد در آن حضور دارند، و پس از آن هم دوباره بر اساس شرایط کشور، تصمیم‌گیری ‌شود.


دکتر جماعتی همچنان تاکید کرده که در تمام مجامع و محل‌هایی که افراد زیادی رفت و آمد دارند، استفاده از ماسک باید الزامی باشد و اگر فردی فاقد ماسک است، به صورت رایگان در اختیار او قرار گیرد.


لغو جلسات علنی مجلس ایران


پیش از این هم مقام‌های بهداشتی ایران تائید کرده بودند که سویه اومیکرون ویروس کرونا در اکثر استان‌ها شایع شده و ایران را وارد "موج ششم" همه‌گیری کرونا کرده است و دیروز در پی تایید ابتلای حداقل ۴۵ نفر از نمایندگان مجلس ایران به سویه اومیکرون کرونا سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد "به توصیه ستاد ملی کرونا و همچنین ابتلای تعداد زیادی از نمایندگان طبق تصمیم هیئت رئیسه مجلس جلسات علنی دو روزه آینده مجلس لغو شد".

با شیوع مجدد گسترده کرونا هلال احمر ایران برای کمک به وزارت بهداشت اعلام آمادگی و گفته در صورت بالا رفتن شمار مبتلایان نیازمند به بستری شدن، بیمارستان‌های سیار دایر خواهد کرد.


ایران تا کنون دستکم "پنج" موج ابتلای گسترده به کرونا را پشت سر گذاشته است.


بسیاری از مقامات بهداشتی و درمانی معتقدند که موثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به سویه اومیکرون، تزریق دوز سوم واکسن کرونا است.


این در حالی است که به گفته بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت و درمان ایران تنها حدود ۲۵ درصد دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.


دکتر عین‌اللهی پیش از این با اشاره به این که از تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران استقبال نشده از شیوع گسترده سویه اومیکرون کرونا ابراز نگرانی کرده و خواستار تزریق سریع دوز سوم واکسن کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم شده بود.


به گفته وزیر بهداشت و درمان ایران تا کنون ۹۰ درصد جمعیت هدف ایران یک دوز، حدود ۸۱ درصد ۲ دوز و ۲۵ درصد نیز دز سوم واکسن علیه کرونا را تزریق کرده‌اند.


همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۵هزار و ۷۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران شناسایی شدند و ۵۰ نفر هم جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.


تحقیقات و بررسی‌های بی‌بی‌سی فارسی نشان می‌دهند در دو سالی که از آغاز همه‌گیری کووید ۱۹ در ایران گذشته، حدود ۳۰۰ هزار نفر در ایران قربانی این همه‌گیری شده‌اند.


بازگشایی مجدد بخش‌های آی سی یو برای بیماران مبتلا به کرونا


در پی افزایش مبتلایان به کرونا و مراجعه بیماران بیشتری به بیمارستانها رئیس بیمارستان رسول اکرم در تهران از بازگشایی مجدد بخش‌های مراقبت‌های ویژه آی سی یو برای بیماران مبتلا به کرونا خبر داده است.


دکتر تقی ریاحی گفته: " اوایل دی ماه هیچ بیمار مبتلا به کرونا که نیاز به بستری در آی‌سی یو نداشتیم و بعد از دو سال بخش‌های آی‌سی‌یو برای بیماران مبتلا به کرونا بسته شد.اما طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته میزان مراجعات سرپایی بیماران مبتلا به کرونا افزایش یافت و به طبع آن میزان مراجعات بستری‌ هم بالا رفته است و باتوجه به وخامت حال برخی از مبتلایان به کرونا، بخش آی‌سی‌یو را برای بیماران مبتلا به کرونا مجددا باز کردیم."


سویه اومیکرون کرونا را ابتدا محققان آفریقای جنوبی در این کشور شناسایی کردند. سرعت انتشار این نوع از ویروس کرونا که دارای جهش‌های چندگانه است، چند برابر دیگر سویه‌های کرونا است.

بی بی سی