به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



یکشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۹۰

محکومیت هوتن کیان، وکیل دادگستری به ۱۱ سال حبس تعزیری



هوتن کیان، وکیل پایه یک دادگستری که عمدتا در رسانه‌ها از طریق وکالت در پرونده سکینه آشتیانی، زن محکوم به سنگسار شناخته می‌شود از مهرماه سال قبل در بازداشت به سر می‌برد، وی که به همراه دو تبعه آلمانی و پسر خانم آشتیانی بازداشت شده بود، اندکی بعد از بازداشت در برنامه‌های تلویزیونی دولت ایران ظاهر و برعلیه خود به ایراد سخن پرداخت، شرایط دشوار ارتباط با ایشان و ایزوله نگه داشتن وی، مانعی در جهت بررسی مستند آنچه که بر ایشان در طی این مدت رفته بود می‌شد.

گزارش پیش رو که توسط گزارشگران هرانا تهیه و تنظیم شده است، در واقع با بررسی اطلاعات و ارتباط با منابع مطلع و موثق در راستای اطلاع رسانی از وضعیت یکی از قربانیان نقض حقوق بشر در ایران است که تنها به دلیل حرفه خود مورد قهر دستگاه امنیتی و تحت شکنجه قرار گرفته، این گزارش در پی می‌آید:

هوتن کیان، شرح بازداشت، شکنجه‌ها، اتهامات

هوتن کیان وکیل پایه یک دادگستری در تاریخ یک‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۸۹ برابر با دهم اکتبر سال ۲۰۱۰ در دفتر خود به هنگام ملاقات با دو خبرنگار آلمانی و پسر سکینه آشتیانی زن محکوم به سنگسار توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی استان آذربایجان شرقی بازداشت شدند.
قابل توجه است که هوتن کیان یک روز پیش از بازداشت جهت پیگیری پرونده‌هایش از جمله پرونده خانم سکینه محمدی به شعبه ۱۹ دیوانعالی کشور مراجعه و مقاله پژوهشی در نفی سنگسار نوشته بود را به شعبه موصوف تقدیم می‌نماید که به نفی نظریات آیت الله خمینی (رهبر سابق جمهوری اسلامی) صراحتا می‌پردازد و نیز مشاجره لفظی شدیدی ما بین وی و آقای محسنی اژه‌ای در خصوص اطاله دادرسی پرونده‌های خودش صورت می‌گیرد‬.
بازداشت شدگان پس از تفتیش دفتر هوتن کیان و ضبط وسایل شخصی ایشان از جمله وسائل خبرنگاری، لب تاپ و موبایل‌ها و... به پلیس امنیت در خیابان صائب منتقل می‌شوند و پس از تحمل یک روز انفرادی و با مراجعه شخصی بازپرس ویژه اطلاعات شمالغرب کشور (شعبه ۴ آقای هاشم‌زاده) ضمن تفهیم اتهامات عدیده و جداگانه با قرار بازداشت موقت برای هر چهارمتهم به زندان تبریز معرفی و ضمن تشکیل پرونده در زندان تبریز همه مته‌مان با دست بند و پا بند به اداره اطلاعات تبریز واقع در خیابان حافظ منتقل می‌شوند.

پس از رسیدن به محل موصوف مامورین وزارت اطلاعات به همراه هوتن کیان به دفتر وی جهت تفتیش مجدد اقدام و سپس با مراجعه به منزل وی در شهرک رشدیه به تفتیش منزل ایشان پرداخته و ضمن ضبط کلیه دستگاههای الکترونیکی، پاسپورت و توقیف خودروی آقای کیان، اقدام به مسدود نمودن حسابهای بانکی ایشان می‌نمایند. پس این اقدامات، نامبرده به فرودگاه منتقل و با پرواز۳۰: ۲۲هواپیمائی آسمان به تهران منتقل و روانه بند ۲۰۹ زندان اوین می‌شود.

ماموران وزارت اطلاعات ضمن اعمال شکنجه‌های روحی و جسمی بر آقای هوتن کیان، پرونده سابق وی در ماجرای اخراج از دانشگاه و حبس وی به اتهام ارتداد که در ارتباط با نگارش کتابی در این خصوص در سال ۱۳۷۲ بوده و نیز ارتباط وی در پرونده‌ای با آقای شهرام جزایری و نیز سابقه تیرباران پدرش توسط سیدحسین موسوی تبریزی درسال ۱۳۵۹ را مستمسک افزایش فشار بر ایشان در هنگام بازجویی قرار می‌دهند.

بنا به گزارشات دریافتی، شکنجه‌های اعمال شده بر ایشان بصورت عمده در موارد ذیل برجسته می‌شود:

۱- پوشانیدن شورت پلاستیکی و و سوزاندن بیش از ۴۰ سیگار در اطراف بیضه‌ها، پا‌ها، بازو‌ها و گردن وی که جای آن‌ها به وضوح قابل رویت است.

۲- شکستن بیش از ده عدد دندان و بینی ایشان.

۳- دادن یک وعده غذا در طول شبانه روز به مدت ۴ ماه، که موجب کاهش وزن وی به میزان ۵۱ کیلوگرم طی این مدت شده است.

۴- خیس کردن لباسهای وی در هوای سرد و نگهداری در محیط بیرون و غیره.

۵- مسدود کردن کارت خرید زندان که پس از انتقال ایشان به بند عمومی صورت گرفته و در عمل امکان خرید وسایل مورد نیاز ایشان از فروشگاههای زندان را از وی سلب می‌کند.

نامبرده پس از تحمل بیش از یک ماه انفرادی و شکنجه‌های روحی و جسمی مختلف تا مورخه ۱۳۸۹/۰۸/۲۳ در بند ۲۰۹ اوین بوده و پس از این تاریخ دوباره به سلول انفرادی اداره اطلاعات تبریز منتقل می‌شود.

اتهامات وارده به آقای هوتن کیان با صدور کیفر خواست از ناحیه بازپرسی شعبه ۴ دادسرای عمومی و انقلاب شهر تبریز آقای هاشم‌زاده و اعمال فشار فشار دادستان شهر تبریز آقای موسی خلیل الهی و ریاست حفاظت اطلاعات دادگستری شهر تبریز یعنی آقای عطالو و... عبارتند از:

۱- ارتداد - تبرئه

۲- تبلیغ علیه نظام- یک سال حبس و ۵ سال محرومیت از وکالت از سوی دادگاه انقلاب تبریز

۳- جاسوسی- در دست رسیدگی در شعبه ۱۵ تهران

۴- اجتماع و تبانی جهت اخلال در امنیت داخلی – ۳ سال حبس از سوی دادگاه انقلاب تبریز

۵- اقدام علیه امنیت ملی- ۳ سال حبس از دادگاه انقلاب تبریز

۶- جعل عنوان وکیل بین المللی- تبرئه

۷- جعل شناسنامه – تبرئه

۸- جعل عنوان نماینده حقوق بشر- تبرئه

۹- سرقت مهر‌های دادگستری- تبرئه

همانطور که در بالا اشاره شد وی با ارائه دفاعیات از برخی اتهامات واهی از جمله اتهامات ردیف ۱، ۶، ۷، ۸، ۹ تبرئه می‌شود اما با توجه به موارد اتهامی دیگر، وی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس و ۵ سال محرومیت از وکالت، به اتهام اجتماع و تبانی جهت اخلال در امنیت داخلی به سه سال حبس و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۳ سال حبس تعزیری و در مجموع به ۷ سال حبس تعزیری و از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است و اتهام جاسوسی ایشان نیز در دست بررسی است.

قابل ذکر است، بنا به اطلاعات کسب شده، آقای هوتن کیان تا کنون از حق ملاقات با وکیل، خانواده محروم بوده است و علی رغم گذشت مدت مذکور حساب‌های بانکی وی، وسایل ضبط شده از ایشان از جمله اتومبیل شخصی همچنان در دست وزارت اطلاعات قرار دارد.

در حال حاضر آقای کیان در بند ۸ زندان تبریز به سر می‌برد در حالی که نامبرده به دلیل شکنجه‌های جسمی امکان تغذیه مناسب را به دلیل اخلال در دستگاه گوارشی ندارد و همینطور بر اثر آسیب‌های وارده ناچار است از قرص‌های اعصاب قوی استفاده می‌کند و در صورت اعمال فشار نیز دچار تشنج می‌شود.