به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۹۰

اتحادیه اروپا، سپاه قدس را به دلیل پشتیبانی از سوریه تحریم کرد

روز ۲۴ ژوئن این اتحادیه علاوه بر سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی،(عکس بالا) فرمانده نیروی قدس،
سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران و حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود.
اتحادیه اروپا، سپاه قدس ایران را به دلیل پشتیبانی از حکومت سوریه در "سرکوب معترضان" در این کشور تحریم کرده است.
این اتحادیه نام ۱۵ فرد و ۵ نهاد از جمله سپاه قدس، واحد برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، را در فهرست تازه تحریم‌های خود در ارتباط با وقایع سوریه قرار داده است.
در اطلاعیه رسمی اتحادیه اروپا، از سپاه قدس به عنوان نیروی ویژه سپاه پاسداران نام برده شده و دلیل تحریم این نیرو " تامین تجهیزات و پشتیبانی از سرکوب معترضان در سوریه" عنوان شده است.
اتحادیه اروپا پیش از این سه عضو ارشد سپاه پاسداران ایران، از جمله فرمانده سپاه قدس را نیز با وارد کردن همین اتهامات تحریم کرده بود.
روز ۲۴ ژوئن این اتحادیه علاوه بر سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران و حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود.
شماری از کشورهای غربی از مدت‌ها پیش نهادهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران را به همکاری با حکومت سوریه در اقدامات خشونت‌آمیز علیه معترضان در آن کشور و ارائه تجربیات خود در مقابله با تظاهرات اعتراضی در ایران متهم می‌کنند.
در فهرست تازه تحریم‌های اتحادیه اروپا در ارتباط با سرکوب معترضان در سوریه نام شماری از مقام‌ها و نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی سوریه نیز به چشم می‌خورد.
تحریم های اتحادیه اروپا شامل ممنوعیت سفر به این اتحادیه و مسدود شدن اموال افراد و نهادهای تحریم‌شده می‌شود.
تا کنون ۵۰ فرد و ۹ نهاد در ارتباط با وقایع سوریه مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

درخواست تحریم اسد در سازمان ملل متحد

هم‌زمان، آمریکا و چند کشور اروپایی از سازمان ملل متحد خواسته‌اند تا بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و اطرافیانش را تحریم کند.
اما پیش نویس قطعنامه ای که در مقر سازمان ملل متحد پخش شده با مخالفت روسیه و چین، اعضای دارای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل متحد، روبرو شده است.

روز دوشنبه، ۲۲ اوت، سازمان ملل متحد اعلام کرد که ۲۲۰۰ نفر از زمان آغاز اعتراض‌ها در سوریه به حکومت بشار اسد، کشته شده‌اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز خواهان تحقیقات مستقل بین‌المللی درباره خشونت‌ها و احتمال ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط نظامیان سوریه شده است.

جامعه جهانی فشارهای خود بر دولت سوریه را برای توقف سرکوب ها تشدید کرده و رهبران قدرت‌های غربی گفته اند که آقای اسد باید از قدرت کناره‌گیری کند.

منبع: بی بی سی فارسی