به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۹۰

با سقوط طرابلس نیروهای گارد قذافی خود را تسلیم مخالفان کرده‌اند


دستگیری سیف‌الاسلام قذافی توسط مخالفان  
رادیو آلمان: نیروهای گارد قذافی اسلحه‌های خود را به زمین نهاده و تسلیم مخالفان شده‌اند. همه شواهد حاکی از آنست که دوران رژیم قذافی به پایان رسیده است. مخالفان اعلام کردند که «طرابلس به کنترل کامل آنان در آمده است». اما تلویزیون الجزیره در ساعت هفت و نیم صبح (بوقت محلی) گزارش داد که هنوز طرفداران قذافی در برخی نقاط پایتخت مقاومت می‌کنند. بنا به گزارش‌های رسیده، حامیان قذافی تنها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد طرابلس را تحت کنترل خود دارند.

هزاران نفر با تجمع در میدان سبز طرابلس دست به شادمانی و پایکوبی زدند. تلویزیون الجزیره با پخش تصاویری از پایتخت لیبی تایید می‌کند که نیروهای مسلح شورای انتقالی در سطح شهر مستقر شده‌اند. در بنغازی، مرکز مخالفان قذافی، نیز هزاران نفر با شادمانی به خیابان‌ها آمده‌اند.

 دستگیری سیف‌الاسلام قذافی توسط مخالفان

 از شهرهای دیگر نیز خبر پیروزی مخالفان گزارش شده است. مخالفان مسلح از بامداد (حدود یک نیمه شب بوقت محلی) دوشنبه  (۳۱ مرداد/۲۲ اوت) به پایتخت لیبی هجوم آوردند. مخالفان اعلام کردند که هر سه پسر قذافی بازداشت شده‌اند. اما خبرگزاری‌های مستقل تاکنون دست‌گیری سیف‌الاسلام و محمد قذافی را تایید کرده‌اند. هنوز از سرنوشت قذافی خبری در دست نیست. قذافی در آخرین پیام صوتی خود از هواداران‌اش خواست که مسلحانه در مقابل مخالفان مقاومت کنند.
مرکز مخابرات در طرابلس بدست مخالفان افتاده است. مخالفان با ارسال "اس‌ام‌اس" برای تلفن‌های همراه «پایان رژیم قذافی را به مردم لیبی تبریک گفته‌اند».
محمد جبرییل، رییس شورای انتقالی، در پیامی تلویزیونی پایان رژیم قذافی را اعلام کرد. جبرییل گفت پس از ۴۲ سال استبداد زمان آن فرا رسیده است که تمام شهروندان لیبی از حقوق یکسان برخوردار شوند.

بر اساس گزارشی از خبرگزاری فرانسه احتمال خروج قذافی از لیبی بسیار محتمل است. زیمبابوه، آنگولا و الجزایر کشورهایی هستند که احتمالاَ به قذافی پناه داده‌اند.
روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داد که آمریکا و ناتو در حمله مخالفان به طرابلس سهمی مهم داشته‌اند. در روزهای گذشته جنگنده‌های آمریکا تمامی نقل وانتقالات نیروهای نظامی قذافی را زیر نظر داشته و حملات متعدد آنان در عمل ارتش قذافی را زمین‌گیر کرده است.

پیام مهم اوباما برای مردم لیبی

با خبر ورود مخالفان به پایتخت لیبی باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر از قذافی خواست هر چه زودتر از قدرت کناره‌گیری کند. اوباما تصریح کرد که با کناره‌گیری قذافی از قدرت باید از خونریزی بیشتر در لیبی جلوگیری کرد.
اوباما اعلام کرد که «طرابلس از دست مستبد خارج شده است»؛ رژیم لیبی در حال فروپاشی است؛ «مطمئن‌ترین راه برای جلوگیری از خونریزی این است که معمر قذافی و رژیم وی بپذیرند که دیگر کنترلی بر لیبی ندارند. قذافی باید از قدرت کناره‌گیری کند.»
اوباما تصریح کرد که «آینده لیبی در دست مردم لیبی است». آمریکا خواهان همکاری بسیار نزدیک با شورای انتقالی است. دولت آمریکا همچنین خواستار آن شد که حقوق پایه‌ای مردم لیبی رعایت شود. اوباما گفت: «آمریکا و متحدانش در جامعه بین‌المللی همچنان از مردم لیبی حفاظت و از انتقال صلح‌آمیز این کشور به دمکراسی پشتیبانی خواهند کرد.»

آلمان و بریتانیا نیز خواستار کناره‌گیری قذافی شدند

همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، از قذافی خواست که به‌سرعت قدرت را واگذار کند. به گفته مرکل کناره‌گیری سریع قذافی از خونریزی بیشتر جلوگیری خواهد کرد.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، نیز گفت: «حوادث در طرابلس نشان می‌دهند که پایان رژیم قذافی بسیار نزدیک است.» کامرون تصریح کرد که قذافی جنایاتی باورنکردنی علیه مردم خود مرتکب شده است. نخست‌وزیر بریتانیا گفت: «زمان آن فرا رسیده است که قذافی تسلیم شود.»