به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۹۰

رکورد تازه اختلاس در ایران:

 ۳ هزار میلیارد تومان از یک بانک دولتی  
دویچه وله: اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی از یک بانک دولتی در ایران خبرساز شده است. به نقل از رسانه‌های داخل کشور این اختلاس توسط فردی نزدیک به "چهره‌های پرنفوذ دولت" صورت گرفته است. انگشت اتهام به سوی "جریان انحرافی" دراز شده است.

ماجرای یک اختلاس کلان بار دیگر در ایران خبرساز شده است. این‌بار اختلاسی ۳ هزار میلیارد تومانی که از قرار رکورد مبلغ اختلاس در تاریخ ایران را شکسته است. این اختلاس توسط فردی صورت گرفته که گفته می‌شود با چهر‌ه‌‌های پرنفوذ دولت ارتباط نزدیکی داشته است. این فرد که در رسانه‌های داخل کشور از او به اختصار"ا.خ." نام برده شده است، اکنون در زندان خوزستان به سر می‌برد.

اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی "ا.خ." با استفاده از امکانات یک بانک‌ دولتی و درخواست همزمان تأسیس یک بانک خصوصی توسط وی، که مورد موافقت مرکزی هم قرار گرفته، اتهام سوء استفاده چهره‌های پرنفوذ دولت از بانک‌های دولتی و اقداماتی از پول شویی را بار دیگر به موضوع روز تبدیل کرده است.

جعل اعتبار اسنادی بانک صادرات

 اطلاعاتی که تا کنون در مورد این اختلاس منتشر شده، حاکی از آن است که فردی به نام "ا.خ." که از چهره‌های مرتبط با مقامات ارشد دولتی و پرونده بیمه ایران معرفی شده، ۳ هزار میلیارد تومان از بانک صادرات اختلاس کرده است.

این فرد از قرار با تبانی رئیس شعبه بانک صادرات در محل کارخانه فولاد خوزستان "ال سی" های جعلی صادر می‌کرده است.

"ال سی"، "اعتبار اسنادی" یا تعهد بانکی به فروشنده و خریدار است. آمار و اطلاعات مربوط به این "ا‌ل سی" ها در سامانه اطلاعاتی بانک صادرات ثبت نمی‌شده است.

"ا.خ." بدون آنکه مبلغ "ال سی"‌ها را به شعبه بانک صادرات بپردازد، آنها را به قیمتی پائين‌تر از قیمت رسمی "ال سی" به بانک‌های دولتی و خصوصی دیگر می‌فروخته است. مبلغ نهایی "ال سی"های جعل شده، بیش از ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اعلام شده است که معادل ۳ هزار میلیارد تومان می‌شود.

واگذاری تسهیلات دولتی برای تأسیس یک بانک خصوصی

از سوی دیگر بانک صادرات خوزستان همزمان تسهیلاتی برای تأسیس یک بانک خصوصی به نام "آریا" به دو شرکت سرمایه‌گذاری "امیرمنصور" و شرکت دیگری به نام "مه آفرید" واگذار کرده است که هر دو متعلق به "ا.خ." بودند.

سایت آفتاب نیوز نوشته است این فرد صاحب ده‌ها شرکت و موسسه اقتصادی زنجیره‌ای بوده است. به نقل از مشرق نيوز، وی فعاليت اقتصادی خود را با توليد آب معدنی آغاز کرده اما در جريان واگذاری های سازمان خصوصی سازی توانسته مالکيت کارخانه فولادسازی خوزستان را نيز از آن خود کند. خبرآنلاین نیز به نقل از "آینده" وی را مالک یکی از باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال ایران معرفی کرده است.

تکرار اتهام سواستفاده "جریان انحرافی" از بانک‌مرکزی

در نهایت به نقل از رسانه‌های داخل کشور "یک اشتباه از سوی "ا.خ." بانک صادرات را متوجه این اختلاس کلان کرده که به دستگیری وی منجر شده است.

همزمان بانک مرکزی هم صدور مجوز بانک خصوصی "آریا" را متوقف کرده است.

البته رسانه‌های منتقد دولت با اشاره فعالیت‌های بانکی "ا.خ." احتمال آگاهی بانک مرکزی ایران را از فعالیت‌های اقتصادی وی مطرح می‌کنند و بار دیگر اتهام سوءاستفاده چهره‌های پرنفوذ دولت و به طور مشخص "جریان انحرافی" از بانک‌های دولتی از جمله بانک مرکزی را در محور توجه خود قرار دادند.


اختلاس و ارتشاء میلیاردی در استانداری تهران

قانون :سازمان بازرسی كل كشور در جریان بررسی وضعیت مالی استانداری تهران و برخی فرمانداری‌های تابعه، سوء جریان مالی به میزان بیش از یك میلیارد و صد میلیون تومان را گزارش كرده است.

در این بررسی كه شامل استانداری تهران و فرمانداری شهرستان‌های شهریار، تهران، كرج و پاكدشت می‌شود، گزارش‌هایی از ارتشاء، اختلاس و تضییع حقوق دولت اعلام شده است.

بر اساس این گزارش، بخشی از این وجوه كه به میزان یك میلیارد و صد میلیون تومان بوده است به عنوان پاداش و عیدی، در معاونت‌ها و اداره كل دفتر فنی استانداری تهران هزینه شده و بخش دیگر به حساب شخصی فردی به نام «م.خ»، همسر و سایر بستگان وی واریز شده است.

این گزارش می‌افزاید: تعدادی از چك‌های صادر شده از سوی معدن‌داران در وجه استانداری تهران، از طریق ارتباط ناصواب یكی از معاونت‌های استانداری، در مجاری غیرقانونی هزینه شده است.

در ادامه مشخص شد سه دستگاه سواری پژو 405 توسط فرمانداری و بخشداری شهر قدس، دو دستگاه پراید توسط فرمانداری تهران و یك دستگاه پژو پارس و یك دستگاه پراید از سوی فرمانداری كرج خریداری شده ولی در فهرست اموال و دارایی‌ها منظور نشده است. وجه مربوط به این خودروها با عنوان «همیاری» و «هبه» دریافت شده بود.