وزارت خارجه ایران موضعگیری آمریکا
علیه اعدام خسروی را محکوم کرد
مرضیه افخم با متهم کردن آمریکا به نقض حقوق بشر از اعدام خسروی دفاع کرد
روز دوشنبه این هفته، جن پاکسی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اعدام غلامرضا خسروی به اتهام "محاربه با خدا"، گفت:"ایالات متحده نسبت به کثرت اجرای احکام اعدام درایران که در پی
محاکماتی با نقض فاحش رویههای قابل قبول قضایی صادر میشود به شدت نگران است."
خانم پاکسی گفت: "در حالیکه ما به آزمون روشهای دیپلماتیک برای حل و فصل مساله هستهای ایران ادامه میدهیم، همچنان از آزادیهای اساسی و حقوق تمامی ایرانیان حمایت میکنیم."
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، "یکی از معیارهای کلیدی برای بازگشت ایران به جامعه جهانی" رعایت حقوق بشر در این کشور است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران با رد انتقاد دولت آمریکا از اعدام یکی از هواداران سازمان مجاهدین خلق و رواج اعدام در جمهوری اسلامی، متقابلا ایالات متحده را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.
واحد مرکزی خبر رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ١٤ خرداد (٤ ژوئن)، متن اظهارات مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به انتقاد سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اعدام غلامرضا خسروی سوادجانی و کثرت اعدام در ایران را منتشر کرد.
در واکنش به این اظهارات، خانم افخم گفته است که "عدم روشنگری در مورد جنایتهای ضد حقوق بشری در زندانهای ابوغریب و بگرام، اعمال تحریمهای ضد حقوق بشری علیه دیگران و شعلهور کردن آتش جنگ در سالهای گذشته همه مواردی است که جایی برای اظهار نظر آمریکا در مورد وضع حقوق بشر در سایر کشورها باقی نمیگذارد."
وی افزود که وزارت خارجه آمریکا "با استناد به نام فردی در باره موضوع اعدام درایران موضعگیری کرده که این فرد به جهت عضویت در گروههای تروریستی و مشارکت دراقدام ترورسیتی و کشتن افراد بیگناه مجازات شده است در حالیکه مردم کشورهای مختلف صرفا با ادعای مبارزه باتروریسیم توسط هواپیماهای بدون سرنشین قتل عام میشوند و تعداد انسانهایی که به دست تروریستها جان خود را از دست میدهند رو به فزونی گذاشته است."
وی آمریکا را به "نگرش صرف سیاسی و گزینشی" نسبت به موضوع حقوق بشر متهم کرد. معمولا مقامات جمهوری اسلامی اتهامات مربوط به نقض موازین حقوق بشر در ایران را با استناد به تخلفات سایر کشورها از این موازین رد میکنند.
اعدام غلامرضا خسروی از سوی عفو بینالملل، از سازمانهای مدافع حقوق بشر نیز به شدت محکوم شده است. این سازمان در بیانیهای که روز گذشته منتشر کرد، نوشت که یکی از نزدیکان آقای خسروی به نقل از یک مقام وزارت اطلاعات ایران نوشته است که او با شرایط منجر به حمله ماموران به بند ٣٥٠ زندان اوین در روز ١٧ آوریل مرتبط بوده است.
عفو بینالملل یادآور شده است که غلامرضا خسروی سوادجانی در سال ٢٠٠٨ در رفسنجان به اتهام کمک به تلویزیون سیمای آزادی، متعلق به سازمان مجاهدین خلق بازداشت و به سه سال حبس قطعی و سه سال حبس تعلیقی محکوم شد. در پی تجدید نظر خواهی وزارت اطلاعات از این حکم، سه سال حبس تعلیقی او هم قطعیت یافت.
براساس این گزارش، در حالیکه آقای خسروی در زندان بود، پروندههای دیگری علیه او تشکیل و به صدور حکم اعدام منجر شد. این حکم در آوریل سال ٢٠١٢ مورد تایید دیوان عالی جمهوری اسلامی قرار گرفت و روز یکشنبه، ١ ژوئن سال جاری به اجرا گذاشته شد.
برگرفته از بی بی سی فارسی