به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۱۷، ۱۳۹۰

زندانیان "خز بازی" و آب بازی در تهران و بندر عباس را آزاد کنید

کجای قانون آب پاشی جرم است؟ 

بازداشت ۳۰ نفر در بندر عباس به اتهام آب بازی

در برنامه "خزبازی" هم، جوانان اقدام به پوشیدن لباس های خارج از مد و قدیمی کردند. 

پلیس ایران می گوید که دختران و پسران جوانی که دیروز در یکی از پارک های ساحلی بندرعباس مشغول آب بازی بوده اند، برای "ارشاد" به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شده اند.
جانشین فرمانده پلیس استان هرمزگان آب بازی جوانان را اقدامی "هماهنگ شده" از طریق فیس بوک، پیامک و تلفن توصیف کرد و گفت: "دو موضوع اتفاق افتاده است، یکی اینکه این مراسم به صورت مختلط برگزار شده بود و دیگر اینکه بعضی از حاضران بطری های آب معدنی در دست داشته اند که از مصادیق روزه خواری محسوب می شود."
او با بیان اینکه "دشمن از هر راهی، هرچند بی اهمیت، سعی در ضربه زدن به اعتقادات مذهبی مردم دارد" گفت که آب در ماه رمضان به عنوان یکی از عوامل باطل کننده روزه مطرح است.
پیش از این هم برگزاری چند برنامه تفریحی جوانان در پارک های تهران با برخورد نیروی انتظامی و واکنش منفی نمایندگان مجلس مواجه شده بود.
سرتیپ دوم حسین ساجدی نیا، رئیس پلیس تهران از برخورد پلیس با جوانانی که در یکی از پارک های پایتخت اقدام به اعمال "خلاف شئون اسلامی" کرده بودند و دستگیری بعضی از آنها خبر داده بود.

در روزهای گذشته گروهی از جوانان در پارک های تهران از جمله پارک آب و آتش و پردیسان جمع شدند و "آب بازی" و "خزبازی" کردند.

جوانان جمع شده در پارک "آب و آتش" با بطری های آب و تفنگ آبپاش آب بازی کردند.

در برنامه "خزبازی" هم، جوانان اقدام به پوشیدن لباس های خارج از مد و قدیمی کردند.

گفته می شود که برنامه ریزی برای این برنامه های تفریحی از طریق شبکه اجتماعی فیس بوک انجام شده بود.

آقای ساجدی نیا گفت: "متاسفانه در ادامه وقایع بوستان آب و آتش تعدادی از پسران و دختران جوان در یکی از بوستانهای شهر تهران اقدام به انجام خلاف شئون اسلام کردند که ماموران پلیس پایتخت پس از اطلاع از ماجرا بلافاصله در محل حاضر و تمامی این متخلفان و هنجارشکنان را دستگیر و تحویل مراجع قضایی دادند."

او به "هنجارشکنان" هشدار داد که با آنها برخورد خواهد شد.

تفریح دسته جمعی جوانان با برخورد منفی بعضی از نمایندگان مجلس ایران هم مواجه شده است.

موسی غضنفرآبادی، نماینده بجنورد، آب بازی دسته جمعی جوانان را از "مظاهر فساد" در جامعه دانست و هدف طراحان آن را "دور کردن جوانان از ارزشهای اسلامی و فرهنگ جمهوری اسلامی" عنوان کرد.

حسین ابراهیمی از نمایندگان اصولگرای مجلس هم خواهان برخورد نیروی انتظامی و قوه قضائیه با این گونه برنامه ها شد.

کجای قانون آب پاشی جرم است؟

کامبیز نوروزی، حقوقدان در رابطه با این موضوع به «شرق» می‌گوید: نه تنها هیچ عنوان کیفری برای این تفریح وجود ندارد، بلکه در اخلاق عمومی هم کمترین قضاوت منفی‌ای نسبت به آب‌بازی وجود ندارد. از این رو بسیار شگفت‌انگیز است که با آب‌بازی در پارک به این شکل برخورد می‌شود.
او معتقد است: با اخباری که از این مراسم پخش شد، هیچ استناد قانونی برای تعقیب افراد وجود ندارد و مشمول هیچ نوع عنوان کیفری نمی‌شوند.
نوروزی تصریح کرد: در ماه‌های گذشته فرماندهان پلیس سخنانی مطرح کرده‌اند که از حیث حقوقی محل بحث و تردید است که فکر می‌کنم باید دقت‌نظر بیشتری داشته باشند.
این حقوقدان می‌گوید: ممکن است، آب‌پاشی برای برخی مورد پسند نباشد اما این دلیل نمی‌شود انگ مجرمانه به جوانان بی‌گناهی که در پارک آب و آتش شادی کرده‌اند، بزنند و آنها را در زمره مجرمان قرار دهند. به گفته نوروزی، حتی در سایت‌های خبری پلیس و قوه قضاییه حوادث هولناکی منتشر می‌شود که اهمیت بسیار بیشتری نسبت به آب‌بازی دارند. این حقوقدان با تاکید بر اینکه مرجع تفهیم اتهام، بازپرس دادسراست، گفت: به نظر در دادسرا، بازپرس‌ها و دادیارها به اندازه کافی به کارشان مسلط هستند که عناوین بیهوده برای افراد نتراشند و این درایت در دادسرا وجود دارد.