عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
۸۰ درصد دختران دبیرستانی دوست پسر دارند
تحقيقات نشان ميدهد ۸۰ درصد دختران دبيرستاني در ايران با يک پسر دوست هستند، حتي ممکن است ارتباط جنسي هم داشته باشند که خانوادهها و مسئولين مدارس از اين موضوع بياطلاع هستند.
به گزارش پارسینه به نقل از ایرانتو، در هفته ای که گذشت، دکتر محمود گلزاری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در همایشی آمار قابل تاملی را از دوستی دختران دبیرستانی اعلام کرد و گفت: در ایران ۸۰ درصد دختران دبیرستانی با یک پسر دوست هستند و حتی ممکن است ارتباط جنسی هم داشته باشند که خانوادهها و مسئولین مدارس از این موضوع بیاطلاع هستند. این درحالی است که نوجوانان آگاهی کافی نسبت به این مسئله ندارند و ارتباطاتشان به ازدواج منجر نمیشود که این امر مطمئنا پیامدهای ناگواری را برای آنها به همراه خواهد داشت.
اين درحالي است که نوجوانان آگاهي کافي نسبت به اين مسئله ندارند و ارتباطاتشان به ازدواج منجر نميشود که اين امر مطمئناً پيامدهاي ناگواري را براي آنها به همراه خواهد داشت. عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطايي با بيان اين مطلب در جلسه سخنراني درخصوص چالشهاي زندگي دختران و پسران دانشجو، سازندهترين و بهترين راه براي پيش برد ارتباط و علاقمندي با جنس مخالف را در ازدواج دانست و گفت: شيفتگي پسران براي ازدواج معمولاً در سن 19 تا 20سالگي اتفاق ميافتد.دکتر محمود گلزاري در ادامه سخنان خود، به مراحل ارتباط ميان دختران و پسران اشاره کرد و گفت: مرحله اول در سنين زير دبستان صورت ميگيرد که گرايش به دوستي با جنس مخالف در اين سن زياد بوده و تفاوت جنسي در ميان آنها وجود ندارد. وي همچنين مرحله دوم ارتباط دختران و پسران را در سن 6 تا 12 سالگي عنوان کرد و گفت: در اين سنين هويت جنسي افراد شکل ميگيرد. وي افزود، با توجه به تحقيقاتي که در اين خصوص در کشور امريکا صورت گرفته است 95 درصد دختران و پسران دوستانشان از جنس خودشان هستند، به عبارت ديگر اين دو جنس در سن دبستان از هم فاصله ميگيرند. وي همچنين مرحله سوم ارتباط ميان دختران و پسران را در سنين نوجواني عنوان کرد و افزود، دختران در سن 12 سالگي و پسران در سن 13 تا 14 سالگي گرايش شان براي ارتباط با جنس مخالف بيشتر ميشود.
وي همچنين در ادامه سخنان خود به تشريح الگوي فرهنگ غرب پرداخت و گفت: در جوامع غربي ملاقاتهاي عاشقانه امري خوب و پسنديده محسوب ميشود و باعث ايجاد اعتماد بنفس در افراد ميگردد اما اين امر پيامدها و مشکلاتي را به همراه دارد که يکي از آنها مراقبت و جلوگيري از در سنين قبل از 13سالگي است و از 17 سالگي به بعد نيز خطرات ناشي از بيماريهاي آميزشي مانند ايدز، بارداري و… در اين جوامع وجود دارد.
وي همچنين به نتايج بدست آمده در کشورهاي غربي در خصوص ارتباطهاي جنسي در سنين نوجواني پرداخت و گفت: در غرب ساليانه بيش از يک ميليون نوجوان13 تا 17 ساله دختر باردار ميشوند و سالي 500 هزار نوزاد از اين طريق متولد ميشود و نيز سه ميليون نفر به بيماريهاي آميزشي مبتلا ميشوند. همه اين موارد در حالي صورت ميگيرد که در مدارس به دانش آموزان روشهاي جلوگيري از بارداري آموزش داده ميشود.دکتر گلزاري در ادامه سخنان خود افزود، نامه هاي دختران و پسران وي همچنين نتايج به دست آمده در تحقيقات و پژوهشهايي که در اين زمينه در ايران صورت گرفته است: در حدود 20 در صد سالي که من در اين زمينه تحقيق و پژوهش انجام دادهام، در نامههايي که از سوي 85 درصد از دختران در خصوص ارتباطهاي عاشقانه دريافت کردهام مربوط به سن12 تا 25 سالگي بوده و 15درصد از نامهها مربوط به پسران بين 14تا 17 ساله است. در اين ميان دختران بيش از پسران آسيب پذير بوده و با پيامدهاي بيشتري در اين خصوص مواجه خواهند شد.
دکتر گلزاري همچنين بر لزوم آموزش و افزايش آگاهي در بين دانش آموزان تاکيد کرد و گفت: ما بايد گرايش ارتباط ميان دختران و پسران را امري طبيعي قلمداد کنيم و با مطالعه و تحقيق در اين خصوص راهکارهاي مناسبي را در چارچوب فرهنگ جامعه خود ارايه نماييم.