به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، آبان ۱۶، ۱۳۹۲

تناقض نظر کارشناسان روسی و سویسی

کارشناسان سویسی وجود رادیواکتیو در جسد عرفات را تایید کردند
کارشناسان سویسی پس از آزمایش جسد یاسرعرفات اعلام کردند که در استخوان رهبر فلسطینی‌ها ۱۸ برابر اندازه معمول رادیواکتیو یافته‌اند. متخصصان روسیه قبلا وجود رادیواکتیو در جسد عرفات را انکار کرده بودند.

یک‌سال پس از کالبدشکافی جسد یاسر عرفات، کارشناسان سویسی اعلام کردند که در دنده و لگن خاصره عرفات ۱۸ برابر حد معمول ماده رادیواکتیو پولونیوم وجود دارد. آن‌ها همچنین تاکید کردند که حتی در آن قسمت از خاک پیرامون جسد، که مایعات پیکر عرفات را به خود جذب کرده، به همین مقدار ماده رادیواکتیو وجود داشته است.

جزئیات گزارش کارشناسان سویسی که نسخه اصلی آن تسلیم بیوه عرفات شده، از سوی شبکه تلویزیونی الجزیره و روزنامه بریتانیایی گاردین انتشار یافته است.

سهی عرفات همسر رئیس پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین پس از مرگ عرفات مدعی شده بود که او از سوی اسرائيلی‌ها با سم پولونیوم به قتل رسیده است. اسرائيلی‌ها این ادعا را به شدت رد کردند.

تناقض نظر کارشناسان روسی و سویسی

روز ۱۵ اکتبر ۲۰۱۳ یعنی درست یک‌ماه قبل از اعلام نظر کارشناسان سویسی، همکاران روسی آن‌ها به خبرگزاری اینترفاکس گفتند که در جسد عرفات نشانی از پولونیوم یافت نشده است.

برای تحقیق پیرامون علت مرگ عرفات، هیئتی مرکب از متخصصان بیوپزشکی فرانسه، سویس و روسیه تشکیل شده بود. کارشناسان هرکشور قرار بود به صورت جداگانه روی یک‌سوم باقی‌مانده جسد عرفات تحقیق کنند، اما فرانسوی‌ها از این کار خودداری کردند.

روز ۱۵ اکتبر امسال ولادیمیر اویویا رئیس مرکز دولتی بیوپزشکی روسیه به خبرگزاری اینترفاکس گزارش داده بود که علت مرگ عرفات تاثیرات اشعه پولونیوم نبوده است. وی گفته بود:«عرفات را با پولونیوم مسموم نکرده‌اند.»


دادگاهی برای رسیدگی به مرگ عرفات

گزارش کارشناسان درباره آزمایش جسد عرفات قرار است تسلیم دادگاهی شود که به درخواست وکلای بیوه عرفات به شکایت او رسیدگی می‌کند.

یاسر عرفات در ماه اکتبر سال ۲۰۰۴ میلادی پس از تحمل ۱۷ روز بیماری از رام‌الله به یک بیمارستان نظامی در فرانسه منتقل شد. او، با این که امید می‌رفت بهبودی یابد، روز ۱۱ نوامبر همان سال در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

بلافاصله پس از مرگ رهبر فلسطینی‌ها سهی عرفات همسر وی اسرائيل را متهم کرد که عرفات را با استفاده از ماده سمی پولونیوم کشته ‌است. از همان زمان وکلای سهی می‌کوشند پرونده مرگ مشکوک همسر وی را در یک دادگاه فرانسوی به جریان بیاندازند. با اعلام نظر کارشناسان سوئیسی اکنون تشکیل این دادگاه تسهیل شده است.

خواست سهی عرفات برای نبش قبر از جسد عرفات سال گذشته در هشتمین سالگرد مرگ او مورد تاکید محمود عباس رئیس فعلی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز قرار گرفت.

نبش قبر سرانجام در نوامبر سال ۲۰۱۲ انجام شد. در این مراسم یک پزشک مسلمان نیز حضور داشت و او تنها کسی بود که می‌توانست جسد رهبر فلسطینی‌ها را لمس کند.
دویچه وله