گزارشگر گاردین مینویسد: ارمنیها، ترکها و یونانیها همگی مدعی هستند که کاشف قهوه ترک هستند.
بالاخره کدامشان قهوه ترک را کشف کردند؟ -البته که ارمنیها!
دو دهه گذشته حوالی کافه قنادی محلهای ارمنینشین بود. برخی مشتریها معتقدند که در سالهای اخیر کیفیت شیرینیهای قنادی افت کرده است. برخی از مشتریهای قدیمی معتقدند که زمانی که مدیریت اینجا بر عهده خانمی به نام مگی بود، به دلیل حساسیتهای او شیرینیها از کیفیت بهتری برخوردار بودند اما پس از رفتن او مزه شیرینیها مانند گذشته نیستند.
آفتاب- سرویس اجتماعی: در شهر 12 میلیونی تهران، تعداد قنادیهای محبوب کم نیست. با وجود اینکه تعداد کافه قنادیهای مدرن و جدید رو به افزایش است اما برخی قنادیهای قدیمی و سنتی پررونقتر گذشته به حیات خود ادامه میدهند.
به گزارش آفتاب، گزارشگر گاردین در ادامه مینویسد: ارمنیها، ترکها و یونانیها همگی مدعی هستند که کاشف قهوه ترک هستند. -بلاخره کدامشان قهوه ترک را کشف کردند؟ -البته که ارمنیها!
اینها مکالمات من صاحب کافه قنادی لرد در خیابان ویلای شهر بزرگ تهران هستند. قدم به درون مغازه که میگذارید بوی قهوه و وانیل و خامه سرمستتان میکند. مغازهای که هر وقت روز که سری به آن بزنید شلوغ و پر رفت و آمد است و در ماههای اخیر نیز سهم توریستها در این شلوغی قابل چشمپوشی نیست.
این شلوغی و محبوبیت کافه قنادی بهاندازهای است که درون مغازه تابلوئی را میبینید که خواسته است پس از 30 دقیقه میز را ترک کنید. البته این قانون در ساعتهای خلوتتر کافه قابل تبصره و استثنا است.
دو دهه گذشته حوالی کافه قنادی محلهای ارمنینشین بود. برخی مشتریها معتقدند که در سالهای اخیر کیفیت شیرینیهای قنادی افت کرده است. برخی از مشتریهای قدیمی معتقدند که زمانی که مدیریت اینجا بر عهده خانمی به نام مگی بود، به دلیل حساسیتهای او شیرینیها از کیفیت بهتری برخوردار بودند اما پس از رفتن او مزه شیرینیها مانند گذشته نیستند.
با برخی از مشتریان که صحبت میکنم، متوجه میشوم که بیشر آنها به دلیل حس نوستالژی و خاطرهانگیز این کافه قنادی قدم به دورنش گذاشتهاند. مردم ایران شیرینی دوست دارند و عجیب نیست اگر فردی را ببینید که از قنادی با جعبههای بزرگ شیرینی بیرون میرود.
در شهرهای یزد و یا کرمان شیرینیهای محلی این شهرها سرو میشود اما در تهران شیرینیها و دسرهای اروپایی طرفدار بیشتری دارند.
صاحب فعلی کافه قنادی لرد میگوید: «ارمنیها شیرینیهای ایرانی را به اروپاییها معرفی کردند.» پدر او سال 1343 این قنادی را تاسیس کرد، مدتی بعد از اینکه اولین قنادی ارمنی در خیابان محبوب ایرانیها یعنی لالهزار بازگشائی شد.
کمی پائینتر از قنادی لرد، در خیابان آیت الله طالقانی یکی از محبوبتترین قنادیهای تهران را پیدا خواهید کرد. شیرینیفروشی دانمارکی از ساعت 8.30 شروع بهکار میکند از همان ساعت مشتریان پر و پاقرص خود را به داخل مغازه میکشاند. محبوبترین شیرینی این قنادی، شیرینی دانمارکی است که به علت تازگی و نرمی و کرمی که داخل شیرینی گذاشتهاند، توجه مشتریان را به خود جلب میکند.
از خانم صندوقدار درخواست کردم بگذارد به داخل آشپزخانه نگاهی بیندازم. وارد آشپزخانه که شدم 17 مرد چاق را دیدم که با جدیت مشغول شیرینیپزی و تزئین کیک بودند.
با وجود اینکه کافههای مدرن با طراحی و دکوراسیون بدیع و نور پردازی در جای جای شهر تهران به چشم می خورند، اما کافه قنادیهای اینچنینی که هر کدام قدمتی به طول 30 و یا 40 سال دارند، با دکورهای ساده و سنتی و درهای شیشهای و فضای پرنور مورد توجه و اهمیت نسل جوان ایران قرار دارند.
در همان حوالی، در خیابان آبان کافه قنادی هانس در محاصره خانههایی سنتی و قدیمی ایرانی قرار گرفته است. اگر به علامت در قنادی توجه نکنید، آن را با یکی از خانههای اطرافش اشتباه خواهید گرفت. سراسر حیاط این قنادی با گل و گیاه تزئین شده است. قدم به درون قنادی که میگذارید بوی کارامل و وانیل و کیک مشامتان را پرمیکند.
مشتریان میگویند شهرت قنادی هانس به دلیل کیکهای اسفنجی لایه لایه همراه با خامه و توت فرنگی است. اگر به قصد خوردن یکی از همین کیکها میخواهید به قنادی بروید یا باید قبل از ظهر در قنادی باشید یا اینکه تلفنی رزرو کنید.