رادیو فردا بخشهایی از دو فایل «پیدیاف» را منتشر کرده که در یکی از آنها، توصیهکنندههای ناشناسی که «سردبیران رسانههای جبهه انقلاب» خوانده شدهاند، راهکارهایی برای مقابله با بازیکنانی که قصد دارند با جنبش اعتراضی مردم همراه باشند را ارائه کردهاند.
مهمترین بخش از این فایل، تاکید بر «هماهنگ بودن» کارلوس کیروش سرمربی پرتغالی تیم فوتبال ایران با سیاستهای جمهوری اسلامی است. در این گزارش تاکید شده که «با توجه به هماهنگ بودن کیروش»، هرگونه اقدامی اعتراضی از سوی بازیکنان، باید در جهت عدم اطاعتپذیری از سرمربی معرفی شود.
کارلوس کیروش از نخستین روز حضورش در قطر تلاش کرده با خبرنگاران رسانههای بینالمللی وارد دعواهای بیدلیل سیاسی شود و از ادبیاتی خاص مانند «چرا این سوالات را از سرمربی انگلیس نمیپرسید؟» یا «چرا نیروهای انگلیس و آمریکا در افغانستان و عراق هستند؟» استفاده کند.
کارلوس کیروش پس از حذف تیمهای کلمبیا و مصر از جامجهانی ۲۰۲۲، بدون هیچ پیشنهادی مانده بود و دولت جمهوری اسلامی با اصرار و تلاش «مهدی طارمی» و «علیرضا جهانبخش»، او را بار دیگر سرمربی این تیم کرد.
در این فایل همچنین تاکید شده که مصاحبه با رسانههای فارسیزبان خارج از کشور باید به عنوان «یک تابو» برای بازیکنان تیم فوتبال ایران تبیین شود.
جمعه در جریان دیدار تیمهای فوتبال ایران و ولز، «محسن معتمدکیا» رییس روابط عمومی وزارت ورزش و مدیر رسانهای تیم فوتبال، با برخی از خبرنگاران خارجی یا خبرنگاران ایرانی رسانههای خارج از کشور که قصد سوال کردن از بازیکنان تیم فوتبال در مورد «وریا غفوری» را داشتند، برخوردهای فیزیکی هم داشت.
در همین فایل، توصیهکنندگان همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستهاند که با انجام مصاحبه یا «طرحهایی»، عواقب هرگونه اعتراض بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران را «مشخص و با راهکارهای قانونی، فضایی بازدارنده را ایجاد کنند.»
در حقیقت این فایلها نشان میدهد نمایندگان مجلس، با دستورالعملهایی از قبل تعیین شده، اقدام به تهدید بازیکنان تیم فوتبال کردهاند. تهدیدهایی که از همان نهادهایی سرچشمه میگیرد که با کارلوس کیروش سرمربی پرتغالی به «هماهنگی» رسیده است.
همچنین فایل دیگری که در چهارده صفحه با عنوان «طرح عملیات جامجهانی» است که از سوی سازمانی به نام «مرکز شمس» نوشته شده است، به رویکرد دوگانه جامعه در قبال تیم فوتبال و جامجهانی و تبدیل شدن این تیم به «تیم ملی فوتبال و تیم جمهوری اسلامی» اشاره میکند.
در این فایل، راهحلها و راهکارهایی برای انگیزه گرفتن بازیکنان، و دوری کردن از همراهی با مردم ایران تدوین شده که یکی از این راهکارها، «وعده جوایز و پاداشهای خوب» به اعضای تیم فوتبال برای پیروزی در مسابقات جامجهانی است که «میتواند مادی و معنوی باشد.»
«توجیه» بازیکنان و کادر فنی تیم ملی از سوی «نهادهای امنیتی و دستگاههای مسوول»، «کامنتینگ در حجم انبوه در صفحات شخصی بازیکنان تیم ملی و افراد موثر در امر فوتبال همچون علی دایی» و «آمادگی برگزاری جشن پیروزی سراسری در کشور» و «تمهیدات» وزارت خارجه جمهوری اسلامی در همکاری با قطر برای «تقلیل حداکثری تهدیدهای محیطی بازیهای جامجهانی» از دیگر توصیههای ارائه شده در این متن است.
ریاست فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی را «مهدی تاج» از فرماندهان پیشین اطلاعات سپاه در اصفهان برعهده دارد.