خطر اعدام شیرکو معارفی جدی است
خليل بهراميان، یکی از وكلای شیرکو معارفی:
«مضطرب آن هستم که حكم اعدام شيركو معارفی، هر آن اجرا شود»
شهابالدین شیخی-پرونده شیرکو معارفی زندانی سیاسی کرد در شعبه ۲۷ دیوان عالی کشور مستقر در قم مورد بررسی قرار گرفته و متاسفانه حکم اعدام از سوی این شعبه برای دومینبار در دیوان عالی کشور تایید شده است.
هیچ اطلاع دقیقی هم از زمان اجرای حکم وجود ندارد و به تعبیر حقوقی، «زمان اجرای حکم» هنوز به هیچکس بهطور قانونی و رسمی ابلاغ نشده است. با توجه به این که پرونده دوبار به دیوان عالی رفته است امکان اجرای حکم همیشه وجود دارد.
شیرکو معارفی زندانی سیاسی کرد به اتهام محاربه از طریق «عضویت در حزب کومله» و «حمل اسلحه» در دادگاه انقلاب سقز به اعدام محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر وکیل پرونده مدارکی را ارائه داده است که وی در کردستان عراق مشغول به کار بوده و مدارک کاری وی را به تایید حکومت کردستان عراق و نیز وزارت کار عراق رسانده است. همچنین در استشهادیهای محلی در روستایی که شیرکو در آنجا بازداشت شده است، بیش از ۲۰ نفر از اهالی روستا شهادت دادهاند که «با این که شیرکو معارفی اسلحه در اختیار داشته و هم امکان تیراندازی و هم امکان فرار داشته است، از اسلحه استفاده نکرده و اسلحهاش را فوراً زمین گذاشته است.»
خود شیرکو نیز گفته که اسلحه تنها برای حفظ جانش در موارد اضطراری بوده و در آن روستا برای جلوگیری از خونریزی و هرگونه اقدام مسلحانه، بلافاصله اسلحه را تسلیم کرده است. با این وجود نه دادگاه تجدید نظر و نه دیوان عالی کشور شهادت و مدارک موجود در پرونده را نپذیرفتهاند.
آقای شیخی میافزاید: «از نظر من به دستور رئیس قوه قضاییه و نظر مستشاران قوه قضاییه، و در کل ایراداتی که مورد توجه ایشان قرار گرفته توجهی نشده است. زیرا ایشان بدون شک ایراداتی را وارد دانسته است که دستور به بررسی دوباره پرونده دادهاند و اگر این ایرادات از سوی شعبه ۲۷مورد توجه قرار بگیرد بدون شک باید تغییری در ماهیت حکم به وجود بیاید. به همین خاطر من در همین هفته پیش رو باز پیگیر این ایرادات حقوقی خواهم شد و این موضوع را دوباره به اطلاع معاونت قوه قضاییه خواهم رساند. تا از این راه بتوانیم مانع اجرای این حکم بشویم.»
خليل بهراميان، یکی دیگر از وكلای شیرکو معارفی در گفتوگویی با رادیو ندا، اظهار داشت که من مضطرب آن هستم که حكم اعدام شيركو معارفی، هر آن اجرا بشود.
آقای بهرامی در این زمینه گفته است: «علیرغم اینکه رسیدگی به پرونده شیرکو معارفی از طرف شعبه ۲۷ دادگاه دیوان عالی کشور در قم فاقد صلاحیت و وجاهت قانونی است و همچنین برخلاف رای اولیه رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر اینکه حکم اعدام شیرکو خلاف شرع و قانون بوده و به همین دلیل نیز به سقز عودت شده اما بازهم این شعبه رای به تایید حکم اعدام داده است.»
اکنون و در این شرایط توجه به این نکته ضروری است که حکم اعدام شیرکو معارفی برای بار دوم از سوی دیوان عالی کشور تایید شده و شیرکو معارفی به طور واقعی در خطر اجرای حکم اعدام قرار دارد.