به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۰

تفتيش منزل و دفتر وکيل سه آمريکايی در ايران

مسعود شفیعی، وکیل سه شهروند آمریکایی ممنوع الخروج شد
مسعود شفيعی، وکيل سابق سه آمريکايی بازداشت‌شده در ايران در رابطه با مصاحبه‌های اخير موکلينش چند ساعت مورد بازجويی قرار گرفت.

مسعود شفيعی، وکيل مدافع سارا شورد، شان بائر و جاشوا فتال، سه آمريکايی بازداشت‌شده در ايران، در گفت‌وگو با کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران از بازداشت چند ساعته و بازرسی منزل و محل کارش توسط مأموران امنيتی جمهوری اسلامی ايران خبر داد.

به گفته شفيعی مأموران امنيتی که تعداد آن‌ها پنج نفر بود، ساعت هفت بامداد روز سه‌شنبه پنجم مهرماه جاری با حکم جلب وی به منزل او وارد شده و آن‌جا را مورد بازرسی قرار دادند.

مسعود شفيعی گفت مأموران رفتار محترمانه‌ای داشتند اما همه وسايل خانه را مورد تفتيش قرار دادند.

اين وکيل دادگستری افزود مأموران امنيتی پس از يکی دو ساعت بازرسی خانه، پاسپورت وی را با خود برداشته و او را به دفتر کارش بردند. آن‌ها دفتر را نيز مورد تفتيش قرار داده کامپيوتر، اسناد و پرونده‌های شان بائر و جاش فتال و چند سند ديگر را با خود بردند.

پس از پايان بازرسی‌ها مسعود شفيعی به زندان اوين منتقل شده و در آن‌جا مورد بازجويی قرار گرفته است. وی پس از چند ساعت بازجويی سرانجام آزاد شده است.
شفيعی با بيان اين‌که "نفس چنين عملی اشتباه است"، گفت: "زندان رفتن مسأله‌ای نيست، بهترين زمان استراحت است که من به آن احتياج دارم. ديروز به آقايان گفتم آخر شما به فکر شأن قوه قضائيه نيستيد؛ آخر چرا من را می‌خواهيد بازداشت کنيد؟"

وی در مورد چند ساعت بازجويی در زندان اوين گفت: "بيشتر صحبت‌ها حول محور پرونده‌های دو آمريکايی بود. اما خدا را شکر همه چيز به خير تمام شد و دوباره مدارک من از جمله پاسپورتم را پس دادند و به خانه برگشتم."

مسعود شفيعی در همين رابطه افزود: "اگر جوان‌های آمريکايی هر کاری می‌کنند، هر حرفی می‌زنند به من چه ارتباطی دارد. من معتقد بودم که آن‌ها بی‌گناه هستند و کارم را انجام داده‌ام."

شان بائر و جاشوا فتال، دو آمريکايی بازداشت‌شده در ايران که به هشت سال زندان به جرم "جاسوسی" محکوم شده بودند، چهارشنبه ۳۰ شهريورماه با پرداخت ۵۰۰ هزار دلار وثيقه برای هر کدام، از زندان اوين آزاد شدند.

آن‌ها در يک نشست رسانه‌ای در نيويورک از آن‌چه در زندان‌ اوين گذشت سخن گفتند.

بائر و فتال با تأکيد بر بی‌گناهی خود از نقض حقوق بشر در اين زندان حرف زدند و گفتند در مدت ۷۸۱ روز بازداشت‌شان صدای فرياد زندانيان ديگر را که مورد ضرب و شتم قرار می‌گرفتند، می‌شنيدند.

آن‌ها گفتند: "مردمی در ايران هستند که تنها برای شرکت در يک تظاهرات يا نوشتن يک بلاگ طرفدار دموکراسی يا برای عقايد مذهبی زندانی شده‌اند. روزنامه‌نگاران پشت ميله‌های زندان می‌مانند و مردم بی‌گناه اعدام می‌شوند."

وکيل سابق اين دو زندانی آمريکايی در ادامه سخنان خود گفت: "بازداشت من اصلأ توجيه قانونی نداشت. من ايرانيم و در تمام مدتی که از دو آمريکايی دفاع کردم طبعأ به فکر مصالح کشورم و حفظ شأن قوه قضائيه بودم اما حالا اين جواب صادقانه کار کردن من است. از همه چيز سرخورده شدم."

مسعود شفيعی از احتمال ممنوع‌الخروجی خود اظهار نگرانی کرد.

جاش فتال، شان بائر و سارا شورد سه کوهنورد آمريکايی هشتم مردادماه سال ٨٨ (۳۱ ژوئيه ۲۰۰۹) در منطقه مرزی ايران و عراق به اتهام «عبور غير قانونی از خط مرزی ايران با عراق» بازداشت شدند.

سارا شورد ۲۳ شهريور ۱۳۸۹ به دليل «بيماری» و با ميانجی‌گری عمان، با سپردن وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی آزاد شد.

مسعود شفيعی در تمام مدت بازداشت اين سه آمريکايی، وکالت آن‌ها را بر عهده داشت و در راه آزادی موکلانش تلاش کرد.

مسعود شفیعی، وکیل سه شهروند آمریکایی ممنوع الخروج شد

گزارش‌ها حاکی است که مسعود شفیعی، وکیل سه آمریکایی، روز یکشنبه و زمانی که برای خروج از کشور عازم فرودگاه شده بود، از سفر خود منع شده و ماموران پاسپورت وی را با حکم قوه قضاییه ضبط کرده‌اند.


یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته است که ساعت شش صبح روز یکشنبه، پس از آن‌که مهر اجازه خروج در پاسپورت مسعود شفیعی زده شد و وی آماده سوار شدن به هواپیما برای سفر به ایالات متحده آمریکا بود، پاسپورت او با حکم قوه قضاییه ضبط شده است.


این منبع آگاه تاکید کرد که دلیل ممانعت از سفر آقای شفیعی اعلام نشده است.


پنجم مهرماه نیز ماموران امنیتی با حکم بازداشت مسعود شفیعی، وارد منزل او شده بودند و پس از چند ساعت بازرسی خانه، دفتر کار وی و مصادره چند ساعته پاسپورت، مدارک و کامپیوتر آقای شفیعی، او را به زندان اوین منتقل کرده بودند.


آقای شفیعی که در دو سال گذشته وکالت پرونده جاش فتال، شین بائر و سارا شورد را بر عهده داشت، در خصوص بازجویی‌اش به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته بود: «بیشتر صحبت‌ها حول محور پرونده‌‌‌های دو آمریکایی بود... اگر جوان‌های آمریکایی هر کاری می‌کنند، هر حرفی می‌زنند، به من چه ارتباطی دارد؟ من معتقد بودم که آن‌ها بی‌گناه هستند و کارم را انجام داده‌ام.»


چهارم مهرماه جاش فتال و شین ‌بائر که سی‌ام شهریور ماه با سپردن وثیقه یک میلیون دلاری از زندان اوین آزاد شدند، در کنفرانس مطبوعاتی خود در نیویورک ضمن تقدیر از تلاش‌های مسعود شفیعی، بر بی‌گناهی خود تأکید کردند و گفتند که در واقع به دلیل آمریکایی بودن به «گروگان» گرفته شده بودند.


آن‌ها همچنین ضمن اظهار این‌که گوشه‌ای از «خشونت و بی‌رحمی رژیم ایران» را چشیده‌اند، افزودند که در مدت بازداشت، بارها صدای فریاد زندانیانی را که مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، شنیده‌اند.


مسعود شفیعی در گفت‌و‌گوی خود با کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در خصوص بازداشت چند ساعته‌اش، از امکان ممنوع‌الخروج شدن اش ابراز نگرانی کرده و گفته بود: «من یکشنبه آینده عازم سفر برای دیدن دخترم هستم و می‌خواهم سر قبر خواهرم بروم که مدتی پیش فوت کرد...حالا نگرانم که نکند ممنوع الخروج شده باشم که به نظر می‌رسد شده‌ام. صبح امروز به اوین مراجعه کردم تا در این مورد پرس‌و‌جو کنم تا اگر ممنوع الخروج هستم حداقل بروم پول بلیط پروازم را پس بگیرم که اجازه ورود ندادند و گفتند خبرت می‌کنیم.»