به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۰

با ویندوز هشت آشنا شوید

بابک نقاش

نسخه مخصوص توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری ویندوز هشت، هفته پیش منتشر شد و حالا برنامه‌نویسان می‌توانند نرم‌افزارهای خود را براساس این ویندوز منتشر کنند. پس به‌زودی ویندوز هشت راهی بازار می‌‌شود و جایگزین ویندوز هفت خواهد شد. در این نسخه تغییرات درونی زیادی انجام شده با این حال ممکن است ظاهر آن چندان جدید نباشد. مهم‌ترین تغییرات ویندوز هشت را در ادامه می‌خوانید. جالب است بدانید این نسخه از ویندوز هم برای تبلت‌ها کاربرد خواهد داشت و هم برای رایانه‌های عادی.


آنتی‌ویروس درونی

در هسته اصلی ویندوز یک آنتی‌ویروس درونی استفاده شده که می‌تواند قبل از شروع به کار سیستم عامل از سلامت آن مطمئن شود. اگر یک فلش‌دیسک آلوده به یک ویروس خطرناک به رایانه متصل باشد سیستم‌عامل یا آن را پاک می‌کند یا از اجرا خودداری خواهد کرد. البته این در حالت تئوری است و باید دید ویندوز در عمل تا چه حد می‌تواند با ویروس‌ها مقابله کند.

رابط مترو

یک رابط کاربری جدید به نام مترو به ظاهر ویندوز اضافه شده است که در کنار دسکتاپ قدیمی فعالیت می‌کند. این رابط بیشتر برای وسایلی با صفحه نمایش لمسی کاربرد خواهد داشت و کاربر می‌تواند با افزودن برنامه‌های پرکاربرد به این صفحه، به آن‌ها دسترسی سریع داشته باشد. برنامه‌ها در این رابط درون مستطیل‌های کوچک یا بزرگ قرار می‌گیرند تا به راحتی انتخاب شوند.

سرعت اجرا

سرعت اجرای ویندوز هشت یا به عبارتی زمان بوت آن افزایش پیدا کرده است و کاربران در مدت زمان کمتری می‌توانند به سیستم‌عامل دسترسی داشته باشند. در همایشی که برای معرفی این نسخه برگزار شد، در یک لپ‌تاپ قدیمی که زمان تولید آن برای سه سال پیش بود وینـدوز هـشت تـوانـست در کمتر از 10 ثانیه پس از روشن شدن دستگاه اجرا شود.

مرورگر وب

نسخه جدید نرم‌افزار اینترنت اکسپلورر در دو شکل روی ویندوز هشت استفاده می‌شود. شکل اول که برای تبلت‌ها است در رابط کاربردی مترو استفاده شده است و علاوه بر امکانات زیادی که دارد کاربرد آن ساده‌تر شده است. شکل دوم مانند برنامه‌های قبلی است که اکنون با کمی تغییر و اصلاحات به نسخه دهم ارتقا پیدا کرده است.

فایل‌‌های ایزو

سرانجام مایکروسافت تصمیم گرفت از فایل‌های ایزو پشتیبانی کند. این فایل‌ها تصویری از یک سی‌دی یا دی‌وی‌دی به‌طور کامل هستند که اکنون به عنوان یک استاندارد جهانی مورد تایید هستند. فایل‌های ایزو را می‌توان روی دیسک ذخیره کرد یا آنها را به عنوان یک دیسک مجازی در سیستم عامل مورد استفاده قرار داد. یکی دیگر از فرمت‌ها نیز VHD است که برای درایو مجازی به‌کار می‌رود و در ویندوز پشتیبانی می‌شود.

عمق رنگ و نسل سوم USB

مایکروسافت در ویندوز هفت پشتیبانی از ترکیب رنگی 30 و 48 بیتی را به سیستم عامل اضافه کرد و اکنون این گزینه به 128 بیت ارتقا پیدا کرده‌است. این سطح به‌طور پیش فرض در ویندوز قرار دارد. ویندوز هشت از درگاه نسل سوم USB‌ هم پشتیبانی می‌کند و دیگر نیازی به نصب درایو نیست. البته برای این گزینه باید سخت‌افزار سیستم دارای USB 3.0 باشد.

بازی و گیمرها

گفته شده است در ویندوز هشت بازی‌ها اجرای بهتری خواهند داشت البته این مورد به‌طور رسمی عنوان نشده اما منابع زیادی آن را تایید کرده‌اند. مایکروسافت با استفاده از رابط نرم‌افزاری دایرکت‌ایکس و ارتباط بهتر با سخت‌افزار و همچنین هماهنگی بیشتر با بازی‌ها در اجرای مواردی مثل هوش مصنوعی تلاش کرده است ویندوز هشت را به سیستم‌عامل گیمرها تبدیل کند.

نسخه پشتیبان

در وینـدوز هـشت امکـانـات متفـاوتـی بـرای تهیه نسخه پشتیبان بر اساس زمان‌های مشخص اضافه شده‌است که کارآیی بهتری نسبت به مدل‌های قبلی دارند. این پشتیبان‌ها به صورت خودکار تهیه می‌شوند و فضای کمتری اشغال می‌کنند. مایکروسافت مدعی است اگر 16 گیگابایت فضای خالی روی یک درایو جانبی داشته باشید می‌توانید یک نسخه قابل حمل از ویندوز خود به همراه برنامه‌های آن تهیه کنید.

ویندوز با مجوز

برای افرادی که از کـپی‌های غیــرقـانونـی استفاده می‌کـنند مایکـروسافت خط و نشان‌های زیادی کشیده و برای بازگشت آن‌ها به راه قانون امکانات مناسبی در بخش مجوزهای ویندوز قرار داده است. از جمله اینکه می‌توانید هر نسخه از ویندوز را به نسخه قانونی تبدیل کنید و حتی پلتفرم آن را تغییر دهید.

نیاز‌های سخت‌افزاری

وینـدوز هشت با هـمان سخـت‌افـزاری کـه قادر به اجرای ویندوز هـفت باشد کـار خـواهد کرد و نیازی به ارتقـای سخـت‌افـزاری نـدارد. البته ادعاهـای غـیر‌رسمی مبنی بر اجرای وینـدوز هـشت در سیستم‌های ضعیف هم شنیده می‌شود. به‌هرحال باید توجه داشت که این ویندوز توانایی اجرا روی تبلت‌ها را دارد که معمولا سخت‌افزار قدرتمندی ندارند.