که سپیده رشنو، معترض به حجاب اجباری، با دریافت کیفرخواست رسما در دادگاه محاکمه خواهد شد.
خبرگزاری ایسنا روز شنبه، ۲۹ مردادماه، به نقل از رئیس یک شعبه دادگاه انقلاب در تهران اتهامات منسوب به خانم رشنو را «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با افراد خارجنشین و فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی و تشویق مردم به فساد و فحشا» اعلام کرد.
سپیده رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستاننویس و ویراستار، اواخر خردادماه در تهران مسافر اتوبوس بیآرتی بود.
او پس از اعتراض به رایحه ربیعی، زن محجبهای که در اتوبوس درباره حجاب اجباری به او تذکر داد و او را تهدید کرد که ویدئوی او را به «سپاه» میدهد، روز ۲۵ خرداد بازداشت شد.
ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، روز شنبه از صدور کیفرخواست علیه خانم رشنو و برگزاری جلسه تفهیم اتهام برای او خبر داده است.
این قاضی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی گفت که رشنو «از زندان احضار شد» و در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، مفاد کیفرخواستی که از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر شده، به او ابلاغ شد تا برای دفاع از خود در دادگاه «آمادگی لازم را کسب کند».
هنوز تاریخی برای برگزاری جلسه دادگاه سپیده رشنو اعلام نشده است.
اعلام صدور کیفرخواست و تفهیم اتهام علیه این زن معترض به حجاب اجباری در حالی است که در روزهای اخیر، انتشار خبرهای ضد و نقیض درباره او، به نگرانیها از وضعیتش در زندان دامن زده بود.
سپیده رشنو، شهروند معترض به حجاب اجباری، در فیلمی از «اعترافات اجباری» او
بیشتر در این باره:
سپیده رشنو پیش از پخش اعترافات اجباری در «خطر خونریزی داخلی ناشی از ضربه» قرار گرفته بود
مدتی بعد از بازداشت تصاویری از اعترافات اجباری او در تلویزیون رسمی ایران به نمایش درآمد که نشانههایی از آثار آسیبدیدگی روی چهره خانم رشنو را نشان میداد.
انتشار اعترافات اجباری این زن معترض به حجاب اجباری، با انتشار گزارشهایی از حضور گسترده نیروهای امنیتی در شهرها و تشدید سختگیری در سازمانها و مراکز دولتی درباره نحوه پوشش کارکنان همزمان بود.
با وجود افزایش مخالفتها و گسترش کارزارهای مردمی علیه حجاب اجباری، مقامات جمهوری اسلامی از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی در هفتههای اخیر بر لزوم اجرای قوانین مربوط به حجاب تاکید کردهاند.
علاوه بر فعالان داخل کشور، در روزهای اخیر، شماری از فعالان ایرانی حقوق زن ساکن خارج از کشور نیز با انتشار ویدئوکلیپی، حمایت خود از خانم رشنو را ابراز کردند.
پیشتر نیز جمعی از کاربران شبکههای اجتماعی در کارزاری با هشتگ «سپیده کجاست» به ادامه بازداشت و بیخبری از این زن معترض به حجابِ اجباری اعتراض کرده بودند.
ایمان افشاری که از چهار سال پیش ریاست شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران را برعهده دارد تاکنون قضاوت پروندههای سیاسی و امنیتی مختلفی را برعهده گرفته و احکامی را علیه فعالان مدنی، اقلیتهای مذهبی، روزنامهنگاران و دانشجویان صادر کرده است.
او از سوی سازمانهای حقوق بشری از جمله سازمان «عدالت برای ایران» به نقض حقوق بشر متهم شده است.
رادیو فردا