روز دوشنبه ۷ شهریورماه ویدئویی در برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن، محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره طرح موسوم به "عفاف و حجاب" توضیح میدهد.
او در این ویدئو با بیان اینکه ''در طرح عفاف و حجاب ۱۱ عرصه وجود دارد'' میگوید: «در ادارات دولتی اگر کارمند رعایت پوشش نکند از حقوق مدیر کم خواهد شد.»
هاشمی گلپایگانی افزود که چنانچه فردی در ''معابر عمومی همچون مترو و اتوبوس، حرکات نامتعارف و ناموزونی انجام دهد، دوربین از او عکس میگیرد؛ این عکس با کارت ملی تطبیق داده میشود و جریمه به در منزل او ارسال میشود.''
او این ''جریمه'' را ''مبلغ اثرگذاری'' توصیف کرد.
هاشمی گلپایگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر شناسایی افراد و دسترسی به اطلاعات آنها از طریق عکس گفت: «الان فناوری طوری شده که قابل شناسایی است یعنی میتوان عکس دوربینها را با عکس کارت ملی تطبیق داد و افراد، شناسایی میشوند.»
محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر
محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرعکس: setad-abm
برخی واکنشها به سخنان هاشمی گلپایگانی
انتشار این سخنان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با واکنشهای گستردهای همراه شده است.
از جمله آنها، محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر محمد خاتمی در دولت اصلاحات، در توییتی نوشت: «خدا کند مصاحبه رئیس ستاد امر به حجاب (معروف سابق) را طالبان نبینند. کلی ابتکارات جدید یاد می گیرند.»
عباس عبدی، روزنامهنگار اصلاحطلب نیز در توییتی نوشت: «به این میگویند بنگاه کارآفرینی استارتاپی با درآمدزایی بالا. برای بینیازی از نفت هم راه بسیار موثری است. ضمن این که شعار اصلی بنگاه درآمدزا این خواهد بود: هرچه بیحجابتر، مطلوبتر.»
افزایش برخوردها با ''بدحجابی''
در هفتههای اخیر گزارشهای زیادی از برخورد خشونتآمیز نیروی انتظامی و ماموران گشت ارشاد با زنان و دخترانی که "بدحجاب یا کم حجاب" خوانده میشود منتشر شد و تصویرها و ویدئوهایی هم در مورد آن در فضای مجازی انتشار یافته که واکنشهای انتقادی فراوانی به دنبال داشته است.
دویچه وله فارسی