آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در واکنش به افشا شدن طرحریزی یک عضو سپاه پاسداران برای کشتن جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی این کشور، اعلام کرد که هر حمله جمهوری اسلامی علیه شهروندان ایالات متحده
با عواقب شدید روبرو خواهد شد.
با عواقب شدید روبرو خواهد شد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در بیانیهای اعلام کرده بود که دولت بایدن از تلاش برای دفاع از شهروندان آمریکا فروگذار نخواهد کرد و اگر ایران به شهروندان آمریکا، از جمله مقامات پیشین این کشور حمله کند، با پیامدهای شدیدی مواجه خواهد شد.
وزارت دادگستری آمریکا روز چهارشنبه یک عضو سپاه پاسداران به نام شهرام پورصفی را که با اسم مهدی رضایی هم شناخته میشود، به طرحریزی برای قتل بولتون متهم کرد و گفت شکایتی علیه این فرد در واشینگتن دیسی اقامه شده است.
طبق اعلام وزارت دادگستری آمریکا، پورصفی ۴۵ ساله و اهل تهران، طرحریزی توطئه قتل بولتون را احتمالا در انتقام برای کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه انجام داده بود.
مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا در گفتوگو با ایران اینترنشنال در واکنش به توطئه کشتن او، ادامه این گونه تهدیدها را نشاندهنده آن دانست که دولت ایالات متحده برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی اقدام کافی انجام نداده است.
از سوی دیگر، وبسایت اکسیوس به نقل از یک منبع نزدیک به مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، گزارش داد که وزارت دادگستری آمریکا به پمپئو اطلاع داده بود او دومین هدف کسانی است که برای قتل بولتون برنامهریزی کرده بودند.
شبکه خبری سیانان نیز گزارش داد که به دلیل تهدیدهای سپاه پاسداران، دولت آمریکا چند مقام کنونی و پیشین ایالات متحده را تحت «محافظت شخصی چشمگیری» قرار داده است.
با این حال خبرنگار رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که ایالات متحده بر این باور است که توطئه یک عضو سپاه پاسداران برای کشتن بولتون نباید بر تلاش دیپلماتیک برای احیای برجام تاثیر بگذارد.
در همین حال مورگان اورتگاس، سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا، گفت: «با وجود خبرها درباره توطئه ایران برای کشتن جان بولتون، دولت بایدن همچنان به دنبال ادامه مذاکرات احیای برجام است و تنها زمانی به فکر اقدام میافتد که جمهوری اسلامی یکی از مقامهای پیشین آمریکا را کشته باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران متهم شدن یک عضو سپاه پاسداران به تلاش برای کشتن بولتون را «داستانسرایی و ادعاهای بیپایه و اساس آمریکا» خوانده است.
بولتون به مدت ۱۷ ماه در دولت دونالد ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا خدمت کرد و در سال ۲۰۱۹ پس از اختلاف نظر با رییس جمهوری آمریکا بر سر لغو برخی تحریمهای ایران استعفا داد.
او که مخالف لغو تحریمها علیه جمهوری اسلامی بود، معمار اصلی کمپین «فشار حداکثری» دولت ترامپ برای تشدید تحریمهای اقتصادی و فشار به دلیل حمایت حکومت ایران از تروریسم بود.
بنا بر اطلاعات اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی)، پورصفی که در ایران مستقر است از اکتبر ٢٠٢١ تا آوریل ٢٠٢٢ از برنامههای پیامرسانی رمزگذاریشده برای استخدام «عناصر جنایتکار» در داخل آمریکا برای طرحریزی قتل بولتون استفاده کرده است.
افبیآی نوشته که پورصفی حمایت مالی و منابعی را برای تسهیل این قتل فراملیتی فراهم کرده که «یک اقدام تروریستی» است.
افبیآی همچنین اعلام کرده که پورصفی باید «مسلح و خطرناک» تلقی شود و خواستار آن شده که هر کسی اطلاعاتی از او دارد با دفتر محلی افبیآی یا نزدیکترین سفارت یا کنسولگری آمریکا تماس بگیرد.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا به تازگی نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جمهوری اسلامی از راههای گوناگون از جمله حملات سایبری، اقدامات اطلاعاتی و تروریسم، شهروندان آمریکا، امنیت و زیرساختهای حیاتی این کشور را تهدید میکند.