به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۹۰

طلاي جهان را با حداقل امكانات گرفتم
دختر طلايي كيك‌بوكسينگ ايران در مسابقات قهرماني جهان آلمان است. با اينكه براي نخستين‌ بار است حضور در اين رويداد معتبر را تجربه مي‌كند اما به موفقيت مهمي دست‌ يافته كه حالا حرف اول را در ميان بانوان كيك‌بوكسينگ‌كار دنيا مي‌زند. ناهيد مقدم عضو تيم‌ملي كيك‌بوكسينگ زنان در وزن 50 – كيلوگرم است كه در اين رقابت‌ها به مصاف حريفان مطرحي از كانادا و آمريكا رفت و مقتدرانه توانست آنها را با اختلاف امتياز بالا ناك‌اوت كند و صاحب مدال طلا شود. مقدم معتقد است كسب اولين نشان طلاي ميادين بين‌المللي انگيزه مضاعفي به او داده كه در آستانه 27سالگي بيشتر از هر زمان ديگري به فكر طي كردن پله‌هاي ترقي افتاده است. وي كه علاوه بر كيك‌بوكسينگ در ورزش‌هاي رزمي ديگري چون موي‌تاي و ووينام فعاليت مي‌كند و سابقه حضور در تركيب تيم‌هاي ملي اين رشته‌ها را دارد، اين‌بار خود را براي شركت در مسابقات جهاني ووينام كه قرار است اواخر سال جاري در ويتنام برگزار شود، آماده مي‌كند.

‌اول از مسابقات جهاني آلمان شروع كنيم. فكر مي‌كردي قهرمان شوي؟

راستش را بخواهيد زياد نه. با توجه به اينكه براي اولين بار بود در مسابقات بين‌المللي شركت مي‌كردم و از همه مهم‌تر اينكه تجربه حضور در رقابت‌هاي مهم جهاني را نداشتم آن‌طور كه بايد نمي‌توانستم اين اطمينان را به خودم بدهم كه صاحب مدال طلا مي‌شوم اما مي‌دانستم كه دست پر برمي‌گردم.

‌سطح رقابت‌‌ها چطور بود؟

به جرات مي‌توانم بگويم سطح مسابقات فوق‌العاده بالا بود. بيشتر كيك‌بوكسينگ‌كاران مطرح 42 كشور دنيا به اين رقابت‌ها آمده بودند كه همگي از آمادگي بسيار خوبي برخوردار بودند.

‌از حريفانت بگو، رقابت سختي با آنها داشتي؟

من در مجموع در اين مسابقات بايد به مصاف دو نماينده از كشورهاي كانادا و آمريكا مي‌رفتم كه مبارزه جلو حريف آمريكايي از حساسيت بيشتري برايم برخوردار بود. مسابقه من با اين ورزشكار در روز قدس بود و همه مسوولان تيم تاكيد داشتند كه از تمام توانم استفاده كنم تا پيروز ميدان شوم. خوشبختانه بعد از اينكه ملي‌پوش كانادايي را از پيش‌‌رو برداشتم موفق شدم به‌‌رغم همه حساسيت‌ها كيك‌بوكسينگ‌كار آمريكايي را با اختلاف امتياز بسيار بالاي 7‌بر صفر شكست دهم.

‌تيم‌هاي ملي ورزش‌هاي رزمي بانوان ايران تا پيش از اين به دليل مسايل حجاب، براي حضور در مسابقات برون‌مرزي با موانعي مواجه بودند،‌ آيا اين‌بار در اين رقابت‌ها با مشكلي مواجه نشديد؟

تيم ملي كيك‌بوكسينگ بانوان ايران پيش از اين فقط يك‌بار در مسابقات جهاني شركت كرده بود كه به چهار‌‌سال قبل برمي‌گردد. با وجود اين طي اين مدت دختران اين رشته آمادگي و تكنيك خوبي براي حضور در ميادين مختلف را داشتند اما متاسفانه موضوع حجاب اسلامي عاملي شده بود تا حضور ما در اين رقابت‌ها كمرنگ باشد. به همين دليل مسوولان فدراسيون ورزش‌هاي رزمي با رايزني‌ها و پيگيري‌هاي مكرري كه انجام دادند، توانستند اين مشكل را حل كنند و براي هميشه مجوز رسمي حضور بانوان ايراني كيك‌بوكسينگ‌كار را با پوشش كامل در مسابقات بين‌المللي بگيرند. خوشبختانه همين مساله موجب شد تا ما اين بار بدون هيچ مشكلي در رقابت‌هاي جهاني شركت كنيم. بازتاب اين موضوع در مسابقات آلمان به گونه‌اي بود كه حتي مسوولان برگزاري رقابت‌ها در مراسم افتتاحيه بازي‌ها رسما اعلام كردند كه زنان ايراني از اين پس با حجاب در اين پيكارها حاضر مي‌شوند.

‌واكنش تيم‌هاي شركت‌كننده نسبت به عملكرد دختران ايراني با حجاب اسلامي چطور بود؟

خيلي خوب بود. با وجود اينكه آنها اصلا فكرش را هم نمي‌كردند، بتوانيم اين‌قدر قوي ظاهر شويم و كل تيم پنج‌نفره‌مان با كسب يك مدال طلا، سه نقره و يك برنز دست پر از مسابقات برگردد، اما واكنش‌هاي مثبتي نسبت به حجاب‌هاي ما داشتند. حتي از ما مي‌پرسيدند كه آيا مسابقه دادن با اين نوع لباس‌ها برايتان سخت است يا آسان. در آخر هم وقتي ديدند تيم‌هاي‌ ملي مردان و زنان ايران با كسب هشت‌ مدال طلا، سه‌ نقره و چهار برنز قهرمان مسابقات شدند، خيلي راحت اغراق كردند كه ايران بهترين تيم حاضر در اين رقابت‌هاست و شايستگي‌هايي بيشتر از اين را دارد.

‌برگرديم به عقب. چطور شد سراغ رشته‌هاي رزمي رفتي؟

من 10سال پيش فعاليت ورزشی‌ام را در رشته بسكتبال شروع كردم. در مجموع مدت دوسال در يكي از باشگاه‌‌هاي محل سكونتم بسكتبال بازي كردم. بعد از اين به‌دليل اينكه مربي‌اي در اين باشگاه وجود نداشت تا در اين رشته فعاليتم را ادامه بدهم تصميم گرفتم سمت رشته‌هاي رزمي بروم؛ چراكه آن زمان در اين سالن ورزشي فقط مربي‌هاي متخصص اين رشته بودند كه بچه‌ها را تمرين مي‌دادند. به اين ترتيب كارم را در ورزش‌هاي رزمي در سه رشته موي‌تاي، ووينام و كيك‌بوكسينگ شروع كردم.

‌چند سال از فعاليتت در اين رشته‌ها مي‌گذرد؟

در مجموع هفت‌سال، اما چهار‌سال است كه عضو تيم‌ملي كيك‌بوكسينگ هستم. البته در اين مدت در مقاطعي عضو تيم‌هاي موي‌تاي و ووينام هم بوده‌ام.

‌كدام‌يك از اين رشته‌ها را بيشتر دوست داري؟

كيك‌بوكسينگ را بيشتر دوست دارم چون فكر مي‌كنم در آن موفق‌تر هستم.

‌ در موي‌تاي و ووينام هم عناويني داري؟

بله، تا پارسال نفر اول مسابقات قهرمان كشوري در موي‌تاي بودم. در حال حاضر هم علاوه بر كيك‌بوكسينگ نفر اول ووينام زنان ايران نيز هستم.

‌در حال حاضر چه برنامه‌اي داريد؟

الان بايد در مسابقات قهرماني كشوري ووينام شركت كنم تا به اردوي تيم‌ملي راه يابم. مسابقات قهرماني جهان ووينام اواخر سال‌جاري در ويتنام برگزار مي‌شود. دوست دارم در اين رقابت‌ها هم به مدال طلا برسم.

‌ حضور پشت سر هم در اردوهاي اين سه رشته تكنيك‌هايتان را با مشكل روبه‌رو نمي‌كند؟

نه، به دليل اينكه تمرين‌هايمان تقريبا شبيه به هم است.

‌كيفيت اردوهاي تيم‌ملي چطور است؟

تقريبا خوب است، اما بايد توجه مسوولان به آن بيشتر شود. ما هميشه از امكانات فدراسيون استفاده نمي‌كنيم زماني كه اعزام داشته باشيم، به اردو مي‌رويم. مثلا پيش از مسابقات آلمان 20روز در اردو بوديم. سالن مجموعه ورزشي آزادي جاي خوبي براي تمرين كردن است اما به وسايل و امكانات رشته كيك‌بوكسينگ مجهز نيست.

‌از لحاظ مربي مشكل نداريد، نيازي به حضور مربيان خارجي نمي‌بينيد؟

مربيان ما خوب هستند. همين نتايجي كه ما به دست آورده‌ايم با استفاده از علم همين مربيان داخلي بوده است. اما با توجه به اينكه اين قابليت‌ در بين ورزشكاران رزمي ايران وجود دارد كه پيشرفت‌هاي بهتر را داشته باشند، خوب است كه مسوولان فدراسيون از حضور مربيان خارجي اين رشته‌ها كه با علم روز ورزش‌هاي رزمي دنيا به روز هستند، استفاده شود.

 ‌پس زماني كه در اردو نيستيد كجا تمرين مي‌كنيد؟

در باشگاه‌هاي خصوصي. خود من در باشگاهي در قلعه‌حسن‌خان تمرين مي‌كنم.

‌چقدر براي اين كار هزينه مي‌كنيد؟

من چون خودم در آنجا رزمي‌كاران نوجوان و جوان را تمرين مي‌دهم و مربي هستم، هزينه‌اي پرداخت نمي‌كنم. اما بقيه بچه‌ها بايد براي استفاده از سالن پول بدهند.

‌نگاه مسوولان ورزش را نسبت به رشته‌هاي رزمي چطور مي‌بيني؟

متاسفانه به‌‌رغم اينكه رشته‌هاي رزمي مدت‌هاست در بخش بانوان كشور راه‌اندازي شده اما آن‌طور كه بايد مسوولان مربوطه توجهي به آن نمي‌كنند. اما با اين حال من و امثال من مانديم تا بقيه نفراتي كه فعاليت‌شان را در اين ورزش‌ها شروع مي‌كنند، پشتوانه‌اي داشته باشند. به واقع بايد گفت ما با همين امكانات محدودي كه داريم تا به اينجاي كار خيلي حرفه‌اي جلو رفته‌ايم و قهرمان دنيا شده‌ايم. تجهيزاتي كه در حال حاضر در باشگاه‌هاي خصوصي اين رشته‌ها هم وجود دارد، محدود است و جوابگوي نياز ورزشكاران نيست.

‌حقوق هم از فدراسيون مي‌گيريد؟

فقط زماني كه در اردو باشيم.

‌چقدر است؟

درست اطلاع ندارم اما مبلغش زياد نيست.

‌مسابقات ليگ هم براي بانوان رزمي‌كار برگزار مي‌شود؟

نه، اما مسوولان قولش را داده‌اند كه در سال جاري آن را راه‌اندازي كنند. مسابقات ما محدود به قهرمان كشوري است. اگر اين رقابت‌ها به جريان بيفتد مطمئنا با پيشرفت قابل ملاحظه‌اي روبه‌رو مي‌شويم. البته قرار است ايران در آبان‌ماه امسال ميزبان يك دوره مسابقات جهاني ورزش‌هاي رزمي در قشم يا كيش باشد.

‌و حرف آخر...

فقط نيازمند حمايت هرچه بيشتر مسوولان نسبت به اين رشته هستيم.

گفت‌وگوی سارا گودرزي با ناهيد مقدم، قهرمان كيك‌بوكسينگ زنان