به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، آبان ۱۶، ۱۳۹۰

رئیس جمهور اسرائیل:
«حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران نزدیک است»

واشنگتن پست: «گمانه زنی ها در ارتباط با حمله به ايران در اسراييل افزايش می يابد»

 فرانسه: مداخله نظامی در ایران موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود

چین: مخالف هرگونه توسل به زور در قبال ایران است 

  
شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل گفت حمله نظامی به ایران برای جلوگیری از ساخت اسلحه اتمی توسط این کشور نزدیک است.

پرز در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه دو تلویزیون اسرائیل که پرسیده بود،
 "آیا چیزی وجود دارد که ما را به راه حل نظامی برای پرونده اتمی ایران نزدیک کند؟"
گفت: "بله من این اعتقاد را دارم و شاهد هست که سازمان های اطلاعات همه کشورها نگاه هایشان به ساعت است و به رهبران هشدار می دهند که زمان زیادی نمانده است."

این سخنان رئیس جمهور اسرائیل در حالی ایراد می شود که در روزهای اخیر، بحث پرونده اتمی ایران بار دیگر به یکی از بحث های اول در محافل دیپلماتیک جهان تبدیل شده است.  
هفته آینده قرار است گزارش آژانس انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته ای ایران به شورای حکام آژانس ارئه شود. منابع دیپلماتیک غربی می گویند گزارش هفته آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی به مواردی مبهم از فعالیت های هسته ای ایران اشاره می کند که برپایه آن احتمال دارد این کشور در صدد ساخت سلاح اتمی است.

رئیس جمهور اسرائیل در ادامه مصاحبه خود اظهار داشت: "ایران به سلاح اتمی نزدیک می شود. باید از کشورهای جهان بخواهیم با پیمان خود وفا کنند و نه تنها به تحریم بسنده کنند. نیاز اقدام عملی است. لیست بلندبالایی از راهکارها برای متوقف کردن این روند وجود دارد."

رسانه ها در هفته گذشته پر بود از گمانه زنی ها در خصوص تلاش های بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای متقاعد کردن دولت به حمله نظامی به نیروگاه های اتمی ایران. کشورهای غربی و اسرائیل گمان می کنند که ایران در پی تولید سلاح اتمی است. اما تهران بر مسالمت آمیز بودن فعالیت های اتمی خود تاکید می کند. تا کنون ایران در معرض چهار دور تحریم بین المللی به دلیل فعالیت های هستی اش قرار گرفته است.

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اخبار منتشره در خصوص گزارش هفته آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی، شنبه در گفت و گو با خبرگزاری "مهر"، مستندات آژانس بین المللی انرژی اتمی را "بدون اصالت" توصیف کرد.

صالحی گفت: "اگر خیلی اصرار دارند که اسناد را منتشر کنند، خوب منتشر کنند. مرگ یک بار شیون یک بار. ما مشکلی با انتشار اسناد نداریم اما معتقدیم مستندات آنها بی‌پایه و اساس است.

گزارش سه ماهه آژانس اتهام های جديدی را مطرح کرده است

کانون توجه روزنامه های روز شنبه در آمريکا در ارتباط با مسائل جاری ايران بر گزارش سه ماهه آژانس اتمی سازمان ملل در مورد ايران، متمرکز است.

وال استريت جورنال در مقاله ای با عنوان «آمريکا می خواهد فشار عليه ايران را افزايش دهد» می نويسد: مقام های کاخ سفيد می گويند دولت آمريکا در نظر دارد از گزارش آينده سازمان بين المللی انرژی اتمی، برای جلب حمايت بين المللی در افزايش فشارهای ديپلماتيک و اقتصادی عليه ايران، استفاده کند.

وال استريت جورنال به نقل از ديپلمات هايی که خلاصه اين گزارش را شنيده اند می نويسد: گزارش سه ماهه آژانس در ارتباط با برنامه هسته ای ايران که قرار است هفته آينده منتشر شود، اتهام های جديدی را درباره تلاش ايران در توسعه فن آوری توليد سلاح های هسته ای، مطرح کرده است.

وال استريت جورنال ادامه می دهد که ايران اين اتهام ها را تکذيب کرده است و چين و روسيه می خواهند لحن اين گزارش را ملايم تر کنند.

همچنين «اسراييل با سوال هايی در ارتباط با انتشار گزارش های حمله احتمالی به ايران مواجه است» عنون مقاله ای از نيويورک تايمز است که می گويد: رهبران اسراييل اين هفته تلاش کرده اند به انتشار گزارش های گسترده ای که ادعا می کنند اسراييل بار ديگر حمله به تاسيسات اتمی ايران را مدنظر قرار داده است، پاسخ دهند.

به گفته نيويورک تايمز، اين در حالی است که پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز جمعه گفت، او و متحدان آمريکا می خواهند برای ممانعت به عمل آوردن از توليد سلاح های هسته ای توسط ايران، فشارهای بين المللی بی سابقه ای را بر تهران، وارد کنند.

بر اساس گزارش های رسانه های اسراييل، بنيامين نتانياهو، نخست وزير و اهود باراک، وزير دفاع آن کشور، زمان و چگونگی حمله به تاسيسات اتمی ايران را مورد بررسی قرار داده اند. نيويورک تايمز می گويد مقام های اسراييل اين گزارش ها را تکذيب و يا تاييد نکرده اند.
روز جمعه شيمون پرز، رييس جمهوری اسراييل، نيز گفت جامعه بين المللی به گزينه نظامی برای حل و فصل موضوع برنامه اتمی ايران نزديک تر شده است تا آنکه بتواند راه حلی ديپلماتيک برای رفع خطر، پيدا کند.

اما واشنگتن پست در مقاله ای با عنوان «گمانه زنی ها در ارتباط با حمله به ايران در اسراييل افزايش می يابد» می نويسد: انتشار گزارش های التهاب آور از احتمال حمله اسراييل به ايران، در کنار خبر آزمايش موشک دوربُرد اسراييل، رزمايش های نظامی اسراييل در خارج از آن کشور و رزمايش های دفاع شهروندان که روز گذشته صورت گرفت، همه به اين گمانه زنی ها دامن زده است که اسراييل ممکن است به تاسيسات اتمی ايران، حمله کند.

به گفته واشنگتن پست، اين گونه وقايع و رزمايش ها بی سابقه نيستند، اما مجموعه آن ها که در چارچوب هشدارهای اخير اسراييل در خصوص خطر هسته ای ايران صورت گرفته، به انتشار گزارش های اخير داير بر احتمال حمله به ايران دامن زده است. اين در حالی است که برخی از وزرای کابينه اسراييل به انتشار اخبار حساس و محرمانه، اعتراض کرده اند.

فرانسه: مداخله نظامی در ایران موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آلن ژوپه در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی فرانسوی گفت: «تحریم‌هایی که علیه ایران به اجرا گذاشته‌ایم در حال گسترده شدن است... ما این مسیر را ادامه خواهیم داد زیرا مداخله نظامی می‌تواند منجر به موقعیتی شود که منطقه را به طور کامل با بی‌ثباتی مواجه کند.»
وی تأکید کرد که به هر نحوی باید از اقدامی «بازگشت ناپذیر» دوری کرد.
این اظهارات در حالی مطرح شده است که با بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها در مورد امکان حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل نیز روز یکشنبه هشدار داد که احتمال حمله به ایران از سوی اسرائیل شدت گرفته است.

در همین زمینه، ۱۳ آبان‌ماه نیز نیکولا سرکوزی، رئیس جمهور فرانسه، در نشست گروه ۲۰ با انتقاد از برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد که اگر موجودیت اسرائیل مورد تهدید قرار گیرد، کشورش دست روی دست نخواهد گذاشت.
تمامی این اظهارات و گمانه‌زنی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد در آینده نزدیک، گزارشی را در مورد برنامه هسته‌ای ایران منتشر کند.

وزیر امور خارجه فرانسه در گفت‌و‌گوی خود با شبکه رادیویی فرانسه با اظهار این‌که انتظار دارد این گزارش تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای را تأیید کند، گفت: «ایران رفتار نادرستی در پیش گرفته است. ما متقاعد شده‌ایم که گزارش بعدی آژانس احتمالاً حاکی از آن خواهد بود که برنامه هسته‌ای ایران نظامی است و بنابراین ایران خود را برای ساخت بمب آماده می‌کند.»
وی با این‌حال در مواجهه با ایران با تأکید بر پرهیز از گزینه نظامی، بر افزایش شدت تحریم‌ها تأکید کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۷ آبان‌ماه، گزارش جدید خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را منتشر خواهد کرد و انتظار می‌رود این گزارش بدون تأکید صریح بر تلاش ایران برای ساخت سلاح اتمی، حاوی «جزئیات» و «شواهدی»‌ از احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران باشد.

دیپلمات‌ها در وین می‌گویند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاعات جدیدی دارد که نشان می‌دهد ایران اقدام به ساخت مدل‌های رایانه‌ای یک کلاهک هسته‌ای کرده و محفظه‌های بزرگ فولادی نیز ساخته که «برای آزمایش انفجارهای اتمی با مقاصد تسلیحاتی استفاده می‌شود.»

پیشتر در ۱۲ آبان‌ماه، در آستانه انتشار این گزارش، فرانسه، بریتانیا و آمریکا، سه عضو دائم شورای امنیت، ضمن تهدید خواندن برنامه هسته‌ای ایران، بر ضرورت فشار هرچه بیشتر بر تهران تأکید کردند.

در عین حال، چین، دیگر عضو دائم این شورا اعلام کرده است که مخالف هرگونه توسل به زور در قبال ایران است و می‌گوید در شرایط کنونی باید از فوران طغیانی جدید در خاورمیانه پرهیز کرد.

کشورهای غربی، به ویژه آمریکتا و اسرائیل معتقدند فعالیت‌های هسته‌ای ایران دارای بعد نظامی است و تل‌آویو این فعالیت‌های ایران را تهدیدی برای تمامیت ارضی خود می‌داند.

در مقابل ایران همواره هر گونه تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را رد کرده و مقصد نهایی برنامه هسته‌ای خود را تأمین انرژی و رادیودارو عنوان می‌کند.

کاندوليزا رايس:
حکومت ايران فاقد مشروعیت است

کاندوليزا رايس، وزير خارجه پيشين آمريکا، در اظهاراتی با اشاره به سرکوب مردم ايران توسط حکومت تهران، گفت که اين حکومت از هيچ مشروعيتی برخوردار نيست.
وزیر خارجه پیشین آمریکا، همچنین ضمن متهم کردن حکومت ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای، خواستار اِعمالِ مجازات‌های سنگین‌تر علیه تهران شد.
رئيس دستگاه ديپلماسی آمريکا در زمان رياست جمهوری جرج بوش، که در يک گفتگوی تلويزيونی با شبکه ای‌بی‌سی سخن می‌گفت، ابراز نظر کرد که واشينگتن نبايد به هيچ عنوان امکان استفاده از گزينه‌ی نظامی را از نظر دور بدارد.

روسیه حمله احتمالی نظامی به ایران را « اشتباهی بسیار وخیم » توصیف کرد

وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، گفت: حمله احتمالی به ایران «اشتباهی بسیار وخیم با عواقبی غیرقابل پیش بینی»‌خواهد بود.
این سخنان پس از هشدارهای اخیر رئیس جمهوری اسرائیل در مورد افزایش خطر حمله به ایران بیان می شود.
لاوروف افزود: برای حل مسئله هسته ای ایران و اصولا هیچ مسئلۀ دیگری در جهان امروز، راه حل نظامی وجود ندارد.
آقای لاوروف افزوده است که عملیات نظامی به غیرنظامیان هم آسیب می رساند و منشور سازمان ملل تنها در دو مورد توسل به اینگونه عملیات را مجاز می داند که عبارتند از دفاع از خود در برابر حمله نظامی و یا براساس قطعنامه شورای امنیت که در مورد ایران، هیچیک از این دو مورد مصداق ندارد.