به تازگی شهرزاد میرقلیخان ویدئویی از سفر رضا گلپور به عمان منتشر کرده است.
عبدالرضا داوری، از چهرههای سیاسی و رسانهای نزدیک به محمود احمدینژاد، صحبتهایی را از قول رضا گلپور، زندانی امنیتی منتشر کرده که در آنها آقای گلپور میگوید که یک ماه پیش از آن که سازمان اطلاعات سپاه او را بازداشت کند، درباره فساد مالی در گروه اقتصادی یاس به محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، گزارش داده بود.
رضا گلپور نویسندهای است که نزدیک به جریانهای امنیتی محافظهکاران ایران تصور میشد و گفته شده به جرم ارتباط با اسرائیل زندانی است.
آقای گلپور میگوید که “محمود سیف” از کسانی است که او پیش از بازداشت تخلفهای مالیشان را گزارش کرده است.
محمود سیف، نام همسر سابق شهرزاد میرقلیخان، بازرس سابق صداوسیما در دوران ریاست محمد سرافراز است و در افشاگریهای خانم میرقلیخان و آقای سرافراز هم به او اشاره شد.
هفته گذشته آقای سرافراز به عبدالرضا داوری گفت مقابله او با موارد فساد و از جمله مداخله اطلاعات سپاه در یک مزایده، باعث شد که با او و خانم میرقلیخان برخورد شود.
آقای سرافراز و خانم میرقلیخان در مصاحبه با آقای داوری به ماجرای برخوردشان با رضا گلپور نیز اشاره کردند.
عبدالرضا داوری در توییتر خود از رضا گلپور نقل کرده است: “حدود یک ماه قبل از بازداشت توسط مجموعه آقای طائب (رئیس سازمان اطلاعات سپاه) طی نامه مفصلی به شهردار وقت تهران که از طریق حراست شهرداری ارسال کردم، به تشریح برخی از مفاسد اعضای گروه اقتصادی یاس، از جمله محسن سجادینیا با هویت دوم محمود سیف پرداختم و نسبت به سوءاستفاده از شهرداری، از جمله در خرید ساختمان روزنامه اطلاعات از آقای سیدمحمود دعایی و موارد مشابه هشدار دادم.”
‘نظامیان فاسد’ در اقتصاد
در بیش از یک دهه زمامداری محمدباقر قالیباف، شهرداری تهران به چند پرونده مالی بزرگ کشیده شد، که شاید واگذاری غیرقانونی املاک شهرداری، معروف به “املاک نجومی” جنجالیترین آنها بود.
اما این بزرگترین پرونده شهرداری تهران نبود.
سال ۱۳۹۶ اعلام شد که به پرونده چند پروژه مربوط به شهرداری تهران در “دادسرای نظامی” رسیدگی میشود، یعنی متخلفان افرادی نظامی بودند.
محمدباقر قالیباف (نفر وسط) در دوران شهرداری تهران قراردادهای عمدهای را به مجموعههای وابسته به سپاه داد
همزمان شورای شهر و شهرداری تهران از بدهی بزرگ “یکی از ارگانهای وابسته به بنیاد تعاون سپاه” به شهرداری تهران خبر دادند. (پرونده بنیاد تعاون سپاه با پرونده فساد بنیاد تعاون ناجا اشتباه نشود.)
مقامهای شهرداری و شورای شهر تهران این نهاد را هلدینگ یاس معرفی کردند و گفتند بدهی آن به ۴۵۰۰میلیارد تومان میرسد.
گروه توسعه اقتصادی یاس همان شرکتی است که رضا گلپور میگوید که درباره فساد مالی آن به شهردار وقت گزارش داده بود.
این مجموعه اقتصادی وابسته به بنیاد تعاون سپاه، با سرمایه اولیه ٢٠ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۴تاسیس و در بهمن ۱۳۹۶ هم منحل شد.
مسعود مهردادی، مدیرعامل یاس، کسی است که به گفته محمد سرافراز در مزایده آگهیهای بازرگانی صداوسیما به نمایندگی از سپاه شرکت داشت.
آقای مهردادی در چند شرکت دیگر وابسته به سپاه هم، مانند تعاونی اعتباری ثامن الائمه، مسئولیت داشته است.
شرکت تحت مدیریت او، یاس، با شرکت “تجارت الماس مبین” مرتبط بود، شرکتی به مدیریت محسن سجادینیا، محمود سیف، که از طرف آمریکا به جعل اسکناس دلار برای سپاه متهم شده و تحت تحریم قرار گرفته است.
شرکت تجارت الماس مبین هم در پاییز ٩٧ منحل شد.
رضا گلپور مدعی است محمود سیف/محسن ساجدینیا “صدها میلیارد تومان” پول در داخل و خارج جابهجا کرده بود.
رضا گلپور کیست؟
رضا گلپور در اوایل دهه ٨٠ با کتاب “شنود اشباح” که اتهاماتی امنیتی را علیه اصلاحطلبان مطرح میکرد، شناخته شد.
نام کتاب یادآور “تاریکخانه اشباح” اکبر گنجی بود که از نقش مقامهای امنیتی در قتل مخالفان پرده برمیداشت.
رضا گلپور در آن مقطع در عین حمله به اصلاحطلبان، با حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان هم جدل قلمی داشت.
آقای گلپور در سال ٨٨ از حامیان محمود احمدینژاد بود، اما پس از آن علیه اسفندیار رحیم مشایی و محمدرضا رحیمی از معاونان محمود احمدی نژاد نوشت.
نوشتههای او و اظهارنظرهای چهرههای محافظهکار دربارهاش، حاکی از ارتباط او با مقامهای امنیتی بود. محمد سرافراز گفته قرار بود رضا گلپور مطالبی “سفارشی” علیه او و شهرزاد میرقلیخان بنویسد.
در سال ۹۶ خبر رسید رضا گلپور زندانی است. جرم او “ارتباط با اسرائیل” عنوان شد. اما در همان مقطع این احتمال عنوان شد که زندانی شدن او به “تصفیه حساب درونی” نهادهای امنیتی مربوط باشد.
شهرزاد میرقلیخان، همسر سابق محمود سیف هم او را “مهره” مهمی برای عملیات مالی حکومت ایران در خارج از کشور توصیف کرده است.
خانم میرقلیخان قبل از مقامش در پرس تیوی و صداوسیما، به واسطه مشارکتش در معاملهای برای خرید تجهیزات نظامی در اتریش، پنج سال در آمریکا زندانی بود.
او به تازگی اتهامهای تندی را علیه حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه، مطرح کرده است.
به گفته عبدالرضا داوری، رضا گلپور هم از زندان درباره محمود سیف از حسین طائب سوالی پرسیده: “آیا شخص آقای حسین طائب می تواند لیست اموال منقول و غیر منقول این فرد را به ملت اعلام کند؟”
او میگوید محمود سیف تنها نام مستعار محسن ساجدینیا نیست، بلکه یک شخص واحد “دو شناسنامه و دو پاسپورت” با این دو نام دارد.
عبدالرضا داوری روز دوشنبه ضمن انتشار صحبتهای رضا گلپور، گفت آقای گلپور درباره افراد دیگری هم مسایلی را مطرح کرده که “در صورت استعلام مراجع ذیربط از جمله دفتر مقام معظم رهبری و حفاظت اطلاعات سپاه” آنها را نیز منتشر خواهد کرد.
او روز چهارشنبه حرفهای جدیدی را از قول رضا گلپور منتشر کرد.
حرفهای رضا گلپور یک هفته پس از افشاگریهای محمد سرافراز در مصاحبه با عبدالرضا داوری منتشر شد. روشن نیست که آیا آقای داوری درباره آن افشاگریها هم از “مراجع ذیربط” استعلام کرده بود یا نه.
تنها واکنش رسمی به اتهامهای محمد سرافراز علیه مقامهای سپاه مصاحبه “مقام آگاه سازمان اطلاعات سپاه” با خبرگزاری فارس بود که آقای سرافراز را “از خانواده شهدا و دارای سلامت اخلاقی” معرفی میکرد و “هرگونه ارتباط نامتعارف بین شهرزاد میرقلیخان و محمد سرافراز” را تکذیب میکرد.
درباره برخی پروندههای منتسبان حکومت اطلاعرسانی چندانی نمیشود و جزئیات پروندههای فساد مالی نهادهای نظامی یا سرانجام اتهامهای مطرحشده از طرف آقای سرافراز روشن نیست.
خود دستگاه قضایی ایران هم در مواردی چون حسابهای بانکی به نام شخص رئیس قوه قضاییه، پرونده زمینخواری محمدجواد لاریجانی یا تلاش برای اعمال نفوذ فاضل لاریجانی، هر دو برادر رئیس سابق قوه قضاییه، زیر سوال بوده است.
رضا گلپور ضمن انتقادهایی از صادق لاریجانی، از زندان به عبدالرضا داوری گفته برکناری اکبر طبریپور، معاون مالی آقای لاریجانی، “بزرگترین تغییر مدیریتی” ابراهیم رئیسی بوده است، تغییری که به گزارش رسانههای ایران اولین جابهجایی مدیران پس از ریاست ابراهیم رئیسی بوده است.
آیا با تغییر مقامهای ارشد قوه قضاییه و سپاه پاسداران، حکومت ایران میتواند تصویر خود در زمینه مبارزه با فساد را بازسازی کند؟
بی بی سی / علی سودایی