در حالی که فشارهای بینالمللی و اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران شدیدتر از هر زمانی است، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به حوزههای مختلف به ویژه «سیاست خارجی» اشاره کرد و گفت که باید بررسی شود که دولت و شخص رئیس جمهوری چه مقدار در این حوزهها «دارای اختیار» است.
روحانی شامگاه شنبه 21 ارديبهشت، در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی ایران گفت: «وقتی از دولت سوال و مطالبهای میشود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزههای مورد سوال دارای اختیار بوده است به طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سوال و مطالبهای میشود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزهها اختیار دارد.»
این اظهارات حسن روحانی در حالی است که خود او پیش از انتخابات سال 1392 وعدههایی را به ویژه در زمینه آزادی زندانیان سیاسی مطرح کرده بود که خارج از اختیارات دولت ایران است.
ذکر نمونه «سیاست خارجی» در میان حوزههای مختلف مورد سوال از دولت در حالی است که چندی پیش جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران به دلیل دخالت سپاه قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی در سیاست خارجی ایران استعفا داد که مورد پذیرش واقع نشد.
رئیس جمهوری اسلامی با این حال بر این که «باید در حد توان و در حوزه اختیارات رئیس جمهور از دولت مطالبه داشت»، تأکید کرد و خطاب به حضار گفت: «شما که شخصیتهای سیاسی هستید و در مجلس و پستهای دیگر بوده و با مسایل سیاسی کشور آشنایید، باید واقعیتهای امروز را بدانید و برای رسیدن به بهترین و کمهزینهترین راهحلها همفکری کنید.»
روحانی با این ادعا که در جنگ ایران و عراق «تقریباً مردم اتفاق نظر داشتند» که دولت ایران مقصر مشکلات نیست، گفت که وضعیت اقتصادی ایران نیز در آن دوره نسبتا بهتر بود.
رئیس جمهوری اسلامی گفت: «در زمان جنگ مشکل بانک، فروش نفت و واردات و صادرات نداشتیم و تنها تحریم ما، تحریم خرید سلاح بود.»
وی با این حال با تأکید بر این که اکنون مردم ایران «مشکل اقتصادی» دارند، اما اضافه کرد که «تنها مشکل آنها اقتصادی نیست».
رادیو فرانسه