به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۹۸

نرگس محمدی تحت الحفظ نیروهای امنیتی در بیمارستان بستری شد

خبرگزاری هرانا – نرگس محمدی، نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که اینک دوران محکومیت خود را در زندان اوین می‌گذراند، امروز جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم)، تحت الحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل و بستری شد. اعزام تحت الحفظ این زندانی سیاسی در حالی صورت گرفته است که دادستانی تهران با مرخصی استعلاجی وی مخالفت کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، نرگس محمدی جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم) تحت الحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان اعزام شد.

تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی طی یادداشتی در حساب شخصی خود در تویتر با اعلام خبر بستری شدن همسرش نوشت: “نرگس محمدی که از سال گذشته طبق نظر پزشکان متخصص ریه و زنان می‌بایست تحت عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم) قرار می‌گرفت و خانواده و وکلا درخواست مرخصی استعلاجی جهت انجام عمل جراحی را داده بودند، تحت الحفظ به بیمارستان منتقل شد”.

نتقال و بستری شدن نرگس محمدی در بیمارستان در حالی صورت گرفته است که دادستانی تهران با مرخصی استعلاجی وی مخالفت کرده بود، از همین رو وی را “تحت الحفظ” نیروهای امنیتی به بیمارستان اعزام کرده‌اند.

لازم به ذکر است که خانم محمدی در مدت تحمل حبس خود تنها از سه روز مرخصی بهره‌مند بوده و علیرغم درخواست مکرر وکلا و خانواده وی جهت اعطای مرخصی استعلاجی جهت انجام عمل جراحی، دادستانی و نهادهای امنیتی با این درخواست مخالفت کرده‌اند.
این مخالفت در حالی است که نرگس محمدی طی این سال‌ها سه بار تحت عمل جراحی قرار گرفته و هر سه بار با همراهی نیروهای امنیتی و سخت‌گیری‌های خارج از عرف در بیمارستان بستری شده است.

لازم به یادآوری است که محمود بهزادی راد، وکیل مدافع نرگس محمدی پیشتر از موافقت مسئولان زندان و ضابطان پرونده نرگس محمدی با اعطای مرخصی استعلاجی به وی خبر داده و گفته بود که موضوع برای اتخاذ تصمیم نهایی به دادستان تهران ارجاع شده است. وی همچنین در اسفندماه ۱۳۹۷، از مخالفت رئیس بهداری زندان اوین با اعزام موکلش به بیمارستان خارج از زندان خبر داده و اعلام کرده بود که این امر غیرقانونی است زیرا رئیس بهداری زندان در جایگاهی نیست که بتواند بر خلاف دستور دادیار ناظر زندان عمل کند.

نرگس محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴در زندان بسر می‌برد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. پنج سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام” یک سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ده سال برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبه‌ای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمی‌شود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل کند. به گفته بهزادی راد، نرگس محمدی بیش از ۷ سال محکومیت خود را گذرانده و مشمول آزادی مشروط است.