بر اساس بیانیه دبیرخانه دولتی امور اقتصادی سوئیس (SECO)، این تحریمها علیه شرکت صنایع هوایی شاهد و سه فرمانده ارشد سپاه، از روز سهشنبه، دهم آبانماه اجرایی شده است.
همزمان دولت سوئیس، چهارشنبه 11 آبان، تحریمهای مربوط به پهپادها را تایید کرده و گفت که تحریمهای اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی که درباره نقض حقوق بشر و سرکوب معترضان در ایران است، را پیگیری نخواهد کرد.
در بیانیه دولت این کشور آمده است که سوئیس بهوضوح استفاده از زور توسط نیروهای امنیتی ایران را محکوم کرده و «مکررا از ایران خواسته است که به تعهدات حقوق بشری خود عمل کند» ولی «رویکرد دیپلماتیک این کشور» در مقابل ایران در اولویت قرار گرفته است.
بنا بر بیانیه دولت سوئیس، افرادی که هدف تحریمهای مربوط به ارسال پهپاد به روسیه شدهاند، شامل محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، حجتالله قریشی، مسئول تامین و تحقیقات وزارت دفاع، و سعید آقاجانی، فرمانده یگان پهپادی نیروی هوافضای سپاه هستند.
دولت سوئیس همچنین اعلام کرده که این افراد اجازه ورود به خاک سوئیس را نخواهند داشت و هیچکس اجازه تجارت و داد و ستد با آنها را نداشته و همه حسابهای آنها هم در سوئیس مسدود خواهد شد.
در هفتههای گذشته، روسیه دهها بار با پهپادهای انفجاری شاهد-136 ساخت ایران به اوکراین حمله کرده است. کارشناسان میگویند این پهپادها میتوانند تا فاصله 1500 مایلی از کامیونهایی که در خارج از اوکراین مستقر شدهاند، پرواز کنند و از این جهت، نه فقط اوکراین، بلکه سایر کشورهای اروپایی نیز از تهدید این پهپادهای ایران در امان نیستند.
پیش از این بریتانیا و کشورهای اتحادیه اروپا با استناد به نقض قطعنامه2231 شورای امنیت سازمان ملل، ایران را مورد تحریم قرار داده بودند.
سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست، اما در همراهی با این اتحادیه، بهدلیل مشارکت جمهوری اسلامی در کشتار مردم اوکراین به تحریمهای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه رژیم جمهوری اسلامی پیوسته است.
دبی - العربیه فارسی