به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، تیر ۱۵، ۱۳۹۰

مجسمه فردوسی از میدان فردوسی تهران برداشته شد

روزنامه اطلاعات با اعلام این خبر می‌افزاید:  

اطلاعات بین المللی: مجسمه فردوسي شاعر بزرگ حماسه‌سراي ايران از ميدان فردوسي تهران برداشته شد و مهندسان طراح مقدمات نصب مجسمه جديد را فراهم مي‌آورند.پس از نصب مجسمه جديد در ميدان فردوسي تهران، مجسمه قبلي در ميدان جديد‌الاحداث فردوسي مشهد كه بر سر راه آرامگاه فردوسي واقع شده است نصب خواهد شد.براي پايه مجسمه جديد يك سنگ 59 تني از كوه الوند همدان جدا كرده‌اند كه اكنون در محوطه ميدان فردوسي است مجسمه جديد كه پيكره فردوسي و كودكي زال را نشان ميدهد بر روي اين تكه سنگ تراش نخورده نصب ميشود.
يك مقام انجمن حفظ آثار ملي امروز در مورد اين مجسمه گفت: به طوري كه در شاهنامه آمده است زال بر روي كوه قاف با بال و پر سيمرغ بزرگ شد و چون در كنار پاي مجسمه فردوسي مجسمه كودكي زال قرار دارد روي اين اصل سعي شد كه پايه مجسمه به صورت يك تخته سنگ طبيعي باشد تا به خوبي داستان زندگي زال را براي بيننده مجسم كند.

خبرگزاري فارس: رئيس اداره حجم سازمان زيباسازي شهرداري تهران گفت: مجسمه فردوسي از ميدان فردوسي برداشته نشده ولي نسخه بدل اين مجسمه به نمايشگاه خدمات شهري انتقال يافته است.پروژه قالب‌گيري و ساخت نسخه‌هاي بدل از مجسمه‌هاي ارزشمند كهنسال كه در سطح شهر تهران نصب شده و هنرمندان آن نيز ديگر درقيد حيات نيستند، از دو سال پيش در دستور كار سازمان زيباسازي شهرداري تهران قرار گرفته است و تاكنون در راستاي اين سياست، نسخه‌هاي بدل مجسمه‌هاي خيام و فردوسي از آثار ابوالحسن صديقي تهيه شده است كه در نگارخانه برگ نگهداري مي‌شود.
سازمان زيباسازي شهرداري تهران در نظر دارد با احداث موزه‌اي استاندارد، نسخه‌هاي اصلي اين مجسمه‌ها را كه با گذشت زمان، در معرض تخريب بيشتر قرار دارند، به اين موزه انتقال دهد تا از آنها به صورت ويژه‌اي محافظت شود و همچنين نسخه‌هاي بدلي را جايگزين اين آثار كند، اما تاكنون ساخت چنين موزه‌اي محقق نشده است.


احترام آزادی: مجسمه‌ای که سال‌ها در میدان فردوسی تهران چشم شهروندان این شهر با آن آشنا بود، توسط استاد ابوالحسن صدیقی ساخته شد و کار نصب آن در میدان فردوسی تهران را فرزندش فریدون صدیقی انجام داد. مجسمه در ۱۷ خرداد ۱۳۳۸ طی مراسمی در میدان فردوسی نصب شد.
ابوالحسن خان صدیقی، از شاگردان برجسته‌ استاد کمال‌الملک غفاری است. وی پس از سال‌ها شاگردی در زمینه‌ نقاشی، به دلیل استعدادی که از خود در زمینه‌ مجسمه‌سازی نشان داد، به تشویق استاد به مجسمه‌سازی پرداخت و آثاری ماندگار از خود به یادگار گذاشت. از آثار شاخص او می‌توان به مجسمه‌ فردوسی در میدان فردوسی تهران، مجسمه‌ خیام در پارک لاله تهران، مجسمه نادرشاه افشار در مشهد، مجسمه‌ ابوعلی سینا در میدان بوعلی سینا در همدان، مجسمه‌ امیرکبیر در پارک ملت تهران و طرح چهره‌ بزرگان عرصه علم و ادب فارسی اشاره کرد. با نگاهی به این آثار می‌توان به توانمند بودن این هنرمند عزیز پی برد.



ابوالحسن خان صدیقی مجموعاً ۸۳ مجسمه ساخت. گوستینوس آمبروزی مجسمه‌ساز ایتالیایی به هنگام دیدن مجسمه فردوسی در ویلابورگز رم در دفتر یادبود می‌نویسد:
«دنیا بداند، من خالق مجسمه‌ فردوسی را میکل‌آنز ثانی شرق شناختم. میکل آنژ بار دیگر در مشرق زمین متولد شده است.»
به گزارش فارس، خبري با عنوان «برداشتن مجسمه فردوسي در ميدان فردوسي تهران» در سايت‌هاي خبري و به نقل از روزنامه اطلاعات منتشر شده است كه نگراني‌هايي را در ميان اهالي هنر و مردم ايجاد كرد.